U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 4
Mazelen op de kinderopvang: voorkom noodmaatregelen maar kies niet voor schijnveiligheid. ...

7 maanden geleden door Wilmama

REAGEER MET EEN EMOJI
14

Wat zouden mensen er van denken als in een land als Noord-Korea of China de staat al haar burgers dwingt om medische ingrepen te ondergaan? Een verplichte vaccinatie is in principe, hoe je het ook went of keert, een medische ingreep onder dwang, en daarmee een schending van de soevereiniteit van iemand zelfbeschikking en lichaam.

In alle sectoren worden er fouten gemaakt, de zorg is daar geen uitzondering op, zo heb je ook goedkeurde geneesmiddelen gehad, die later weer uit de handel zijn genomen, omdat ze achteraf gezien toch gebleken (grote) schadelijke bijwerkingen hadden.

Verplichte prikken is in mijn ogen een mensenrechtenschending, als dat zou gebeuren in "kwade" regimes zou daar ook schande over gesproken worden.

301 blauwe_schildpad    
7 maanden geleden door blauwe_schildpad
7
Meld

@292
" het ligt eraan hoe goed je thuis bent in (het functioneren van) de wetenschappelijke wereld."

***

En ook die verschilt van mening.

302 Liz    
7 maanden geleden door Liz
6
Meld

@114 "En weten wij veel. Zie je niet aan de buitenkant."
Nee, dat weten wij niet en dat zien wij niet. Je kunt precies nalezen wat er allemaal in zit en dan weten wij nog niet of het wel of niet gevaarlijk is. Daar hebben we dan wetenschappers voor die dat allemaal zo goed mogelijk uitzoeken en testen.
Wat we wel weten is dat het continue gecontroleerd wordt en bij de minste of geringste bedenking er meteen actie wordt ondernomen. De kans dat je iets overhoudt aan een vaccinatie is in vergelijking met niet vaccineren praktisch nihil.

303 RobP    
7 maanden geleden door RobP
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

304 widezw    
7 maanden geleden door widezw

@285 " u zegt dat vaccins en medicijnen door dezelfde partij worden geproduceerd. Dat is geheel juist.

Maar wat maakt dat uit? Ook al wordt een levensreddend preventief middel geproduceerd door dezelfde partij die - bij wijze van spreken - gifgas produceert, is dat een reden om het levensreddende middel dan maar niet meer te gebruiken? Die redenatie begrijp ik niet. Misschien kunt u die uitleggen."

***

Geld.

305 Liz    
7 maanden geleden door Liz
7
Meld

@302 klopt.

Om te beoordelen wat dat betekent en hoe je daarmee om moet gaan, moet je enigzins thuis zijn in (het functioneren van) de wetenschappelijke wereld.

306 Doeslief    
7 maanden geleden door Doeslief
0
Meld

@305 zoals u weet, wordt er minder geld verdiend aan vaccins dan aan - bijvoorbeeld - supplementen. Ook alle andere producten van de farmaceuten leveren veel meer geld op dan die vaccins.

Maar zelfs als dat kleine beetje geld dat ze aan vaccins verdienen een rol zou spelen... wat maakt dat uit voor de werkzaamheid van die vaccins?

307 Doeslief    
7 maanden geleden door Doeslief
0
Meld

@305
Wat maakt dat uit, als de kwaliteit maar goed is.

308 kwatta    
7 maanden geleden door kwatta
0
Meld

@305
En jij dacht wel dat een farmaceut zijn hele brdrijf op het spel zou zetten om de winst met een fractie van een procent te laten stijgen ???

309 Snorrie    
7 maanden geleden door Snorrie
0
Meld

@305
Lasterpraat en voor de rest niets.

310 Wilmama    
7 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

Schijnveiligheid. Dat is als je constant wordt verteld dat je in een rechtsstaat leeft, en je gelooft dat, en vertrouwt op een liegende en bedriegende, gekochte overheid, en liegende, bedriegende, gekochte wetenschappers, en laat je kind dan een onomkeerbare medische ingreep ondergaan omdat je hun vertrouwt. Terwijl zij gekocht en betaald zijn en het welzijn van jouw kind hun niets interessert omdat alleen hun politieke carriere, hun bankrekening, ze interesseert.

311 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
8
Meld

@311
Jouw gebruikelijke off topic lasterpraat.

312 Wilmama    
7 maanden geleden door Wilmama
2
Meld

Ouders mogen de bijsluiter niet eens zien. Mensen die zeggen, dat er ernstige bijwerkingen zijn, en dat zij daarom kiezen tegen vaccineren, kunnen dat niet bewijzen want de bijsluiter wordt geheim gehouden. Waarom? Omdat ze zo betrouwbaar zijn zeker?

Bij elke andere onomkeerbare medische handeling is het gebruikelijk dat de arts de persoon in kwestie goed en volledig informeert over mogelijke bijwerkingen, en dat de persoon dan zelf de keus heeft of hij/zij de voordelen van de behandeling zwaarder vindt wegen dan het risico op die ernstige bijwerkingen.

Alleen bij vaccinatie, nota bene van kinderen, mogen de ouders, die altijd naar beste geweten moeten handelen, niet aan hun geweten gehoorzamen maar moeten zij, willens en wetens, onder chantage met het verlies van hun inkomen, onderdak, etc, deze medische ingrijpende risicovolle handeling toelaten bij hun kind.

En als later blijkt, dat het toch de verkeerde keuze was, kunnen ze niemand aanklagen om de kosten voor hun invalide geworden kind op te vangen want de producenten en overheden, die kinderdagverblijven en scholen ertoe ophitsten, de wil van de producenten door te drijven, zorgen van tevoren al dat ZIJ buiten schot blijven. Daar maken ze samen wetten voor.

Dus worden het scholen en kinderdagverblijven, die ervoor opdraaien? Ook niet, he? Wie dan wel?

O, de ouders. Die ertoe gedwongen zijn. Die al dat verdriet om hun kind alleen moeten verwerken en hoogstwaarschijnlijk nog de schuld krijgen ook, want immers de schuld moet ERGENS blijven en het is duidelijk, dat de daders te goed zijn ingedekt.

313 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
9
Meld

@312 :

De overheid liegt en bedriegt ons aan de lopende band, alleen als het gaat om 1 van de machtigste machtsblokken ter wereld, dan ineens zijn ze eerlijk?

314 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
8
Meld

@313

Alle bijsluiters m.b.t. vaccins kun je bekijken op de site van het RIVM.

315 Mies het zusje van Wim    
7 maanden geleden door Mies het zusje van Wim
0
Meld

@313
Alle bijsluiters zijn openbaar.
En het gaat niet van jouw uitkering af dus doe maar rustig aan.

316 Snorrie    
7 maanden geleden door Snorrie
1
Meld

@313

Vaccineren is dus volgens jou een "medische ingrijpende risicovolle behandeling "

317 Mies het zusje van Wim    
7 maanden geleden door Mies het zusje van Wim
0
Meld

@309
" En jij dacht wel dat een farmaceut zijn hele brdrijf op het spel zou zetten om de winst met een fractie van een procent te laten stijgen ???"

***

Het gaat niet alleen om mensen, hoor. Big business. Ergens moet er een grens komen of concurrentie. Gebeurt wel meer nu.


"
Waarom je dan al voor een euro een pakje paracetamol in de supermarkt kan kopen? Dat heeft te maken met patentrecht. Farmaceuten vragen bij de ontwikkeling van een nieuw medicijn een patent aan; het zogezegde alleenrecht dit medicijn te mogen produceren. Bij paracetamol en andere generieke medicijnen is dit patent verlopen waardoor het door alle farmaceuten kan worden gemaakt en er dus een gezonde marktwerking optreedt.

Bij datzelfde patentrecht zit een deel van het probleem. Een farmaceut kan zelf de prijs bepalen door deze monopoliepositie. Daar komt nog bovenop dat farmaceuten vaak weinig transparant zijn. Zo willen Biogen, Vertex en Gilead geen boekje opendoen over hun geldstromen. Het is dus niet duidelijk hoeveel er voor onderzoek wordt gebruikt en hoe hoog de winst van deze bedrijven is. Wat wel bekend is: de winst van de twintig grootste farmaceutische bedrijven was in 2015 bij elkaar opgeteld 125 miljard Amerikaanse dollar."

https://www.ad.nl/wetenschap/dit-is-waarom-sommige-medicijnen-zo-duur-zijn~a5cdc1e2/

318 Liz    
7 maanden geleden door Liz
7
Meld

@317
Wacht maar even. Straks gaat hij ook vertellen dat hij zonder begeleiding vrij op straat mag lopen.

319 Snorrie    
7 maanden geleden door Snorrie
1
Meld

@313
Wat weer een dom gezwets. Tip: als je ergens geen verstand van hebt, houd dan gewoon je mond erover. Ik houd toch ook gewoon mijn mond over bijvoorbeeld voetbal, auto's of het houden van paarden om maar wat te noemen?

320 RichardR    
7 maanden geleden door RichardR
0
Meld

@318
Je bent appels met peren aan het vergelijken. Tussen een doosje paracetamol en een vaccin zit een wereld van verschil.

321 Wilmama    
7 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@321

Niet belangrijk. Komt allemaal uit dezelfde hoed.

322 Liz    
7 maanden geleden door Liz
7
Meld

@322
Jij wordt ècht niet gehinderd door ook maar enige kennis van zaken, is het wel? Alwéér niet te filmen!
Het is m.i. met jou ook wat @320 tegen Wendel zegt: [ Tip: als je ergens geen verstand van hebt, houd dan gewoon je mond erover.]

323 Wilmama    
7 maanden geleden door Wilmama
2
Meld

@323 Het gaat hier om geld...Pfff..Heb je het eigenlijk wel gelezen? Gaat het om paracetamol? Gaat het om vaccins? Nee, dus.

324 Liz    
7 maanden geleden door Liz
6
Meld

@324 Er werden zelfs kamervragen gesteld over de handel en wandel van de farmacie.

325 Liz    
7 maanden geleden door Liz
6
Meld

@325 moet zijn @323

"
Jij wordt ècht niet gehinderd door ook maar enige kennis van zaken, is het wel? Alwéér niet te filmen! "

Niets is erger dan mensen die denken ALLE kennis van zaken in huis te hebben..

326 Liz    
7 maanden geleden door Liz
6
Meld

@324
Natuurlijk draait het bij de farmacie ook om geld, maar wat wil je nou zeggen, ik begrijp hier niets van.

327 kwatta    
7 maanden geleden door kwatta
1
Meld

@322
Het zal in jouw geval paarlen voor de zwijnen zijn, maar niet geschoten is sowieso altijd mis:
https://rijksvaccinatieprogramma.nl/rvp-richtlijn-vaccinbeheer

(**) Rol uitvoerende organisaties en RIVM
Het RIVM koopt via Europese aanbestedingen vaccins in voor de uitvoering van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP).

Elke 4 jaar sluit het RIVM nieuwe contracten af voor de levering van vaccins voor het Rijksvaccinatieprogramma. Dit gebeurt door middel van een Europese aanbesteding. Hierbij worden vooraf criteria opgesteld waaraan het vaccin moet voldoen; deze criteria moeten passen bij het doel van het vaccin binnen het RVP. Ook wordt aan elk criterium een bepaald gewicht toegekend. Daarna kunnen verschillende fabrikanten een offerte uitbrengen voor hun product. Elk ingediend product wordt vervolgens getoetst aan de opgestelde criteria en ten slotte wordt aan de hand van de criteria en de weegfactoren het meest passende vaccin aangekocht. Dit kan hetzelfde product zijn als bij de vorige aanbesteding, maar dit hoeft niet.

Het RVP wordt primair uitgevoerd door de jeugdgezondheidszorg (JGZ Jeugdgezondheidszorg ). In uitzonderlijke gevallen zijn andere zorgverleners zoals huisartsen en kinderartsen betrokken bij de uitvoering. (**)

328 Wilmama    
7 maanden geleden door Wilmama
1
Meld

@327 Dat sommige middelen niet meer te betalen zijn.

329 Liz    
7 maanden geleden door Liz
5
Meld

@329
Dat is niet goed, maar vaccins zijn heel betaalbaar.

330 kwatta    
7 maanden geleden door kwatta
0
Meld

@328 En weet je ook bij welke farmaceuten het wordt ingekocht? Is dat bekend?

331 Liz    
7 maanden geleden door Liz
6
Meld

@330 Ik had het hier eigenlijk helemaal niet over vaccins, maar in het algemeen.

332 Liz    
7 maanden geleden door Liz
6
Meld

@329
En wat heeft dat met het topic te maken???
Niets toch ? Gewoon weer een doelpaaltje verzetten omdat je steeds weer te kakken gezet wordt.

333 Snorrie    
7 maanden geleden door Snorrie
1
Meld

@331
Dat zal vast geen staatsgeheim zijn maar als het niet op vaccinvrij staat dan kan je het natuurlijk niet vinden.

334 Snorrie    
7 maanden geleden door Snorrie
0
Meld

@322
Mnee, medicijnen vormen toch echt een compleet andere productgroep dan vaccins. Dat ze beide door farmaceutische bedrijven worden gemaakt betekent niet dat je ze op één hoop kunt gooien. Hier enkele van de belangrijke eigenschappen en verschillen:

- Vaccins worden veel strenger getest en (na algemene introductie) bewaakt dan medicijnen. De reden hiervoor is simpel: vaccins worden voor het overgrote deel toegediend aan *gezonde* *kinderen*. Dit betekent dat ernstige bijwerkingen en risico's domweg niet acceptabel worden geacht. Bij medicijnen zijn bijwerkingen en risico's acceptabeler naarmate de kwaal die ermee verholpen wordt ernstiger is.

- Medicijnen zijn stoffen die bedoeld zijn om in te grijpen op bepaalde biochemische processen in het lichaam. Hierbij overspoel je het lichaam in wezen met medicijnen in de hoop dat de concentratie ervan op de bedoelde plaats hoog genoeg wordt om de gewenste heilzame effecten te bewerkstelligen. Helaas geeft dit ook een grote kans op bijwerkingen, want in het lichaam worden dezelfde stofjes vaak op verschillende plaatsen gebruikt voor verschillende functies -- zo werkt serotonine in de hersenen als neurotransmitter, maar in de darmen als regulator voor de darmfunctie. Bovendien betekent dit dat medicijnen meestal pas iets doen in doseringen vanaf meerdere milligrammen tot soms meerdere grammen per dag.

- Vaccins daarentegen hebben maar één vaste functie: het prikkelen van het immuunsysteem, en wel op dezelfde manier als bij een echte infectie. Hiervoor zijn in principe slechts enkele tientallen microgrammen antigeen (stukjes ziekteverwekker) nodig, veel minder dus dan wat er aan werkzame stof in medicijnen zit. Bij diverse vaccins is bovendien een halve milligram alumiumverbinding toegevoegd om die prikkeling te versterken, maar dat zijn dan ook de enige twee ingrediënten die echt iets doen in het lichaam. De meeste andere ingrediënten zijn bedoeld om die halve milliliter vaccin veiliger te maken en te behoeden voor bederf, en dat kan dus met hoeveelheden die gegarandeerd niets doen in het lichaam (doorgaans microgrammen). Verder kunnen er resten van stoffen in zitten die afkomstig zijn van het productieproces. Deze resten zijn aanwezig in nog lagere concentraties en daarmee compleet ongevaarlijk.

- Alle vaccins zijn in wezen ook identiek, in die zin dat ze (een selectie uit) dezelfde ingrediënten bevatten. Deze ingrediënten zijn grotendeels al van nature in het lichaam aanwezig (en dat meestal ook in hogere concentraties), en voor de rest worden ze al decennia lang gebruikt in talloze andere medische en cosmetische producten en in voedingsmiddelen, vrijwel altijd in veel hogere doseringen en concentraties -- zonder dat ooit iets is gebleken van risico's.

Het enige riskante ingrediënt van een vaccin is het antigeen zelf, dus de (stukjes van) de ziekteverwekker waar het om gaat -- sommige vaccins bleken een onverwacht heftige immuunreactie te kunnen opwekken (zoals een nieuw denguevaccin), een relatief grote kans te geven op hersenontsteking (het oude pokkenvaccin) of een auto-immuunreactie te kunnen triggeren (het Mexicaanse-griepvaccin dat narcolepsie kon veroorzaken bij sommige mensen met een genetisch bepaalde vatbaarheid). Dit probleem geldt dan echter ook voor de ziekteverwekker zelf.

Maar de vaccins in ons Rijksvaccinatieprogramma zijn gewoon veilig. Er is geen reden om te twijfelen aan de officiële informatie over deze vaccins.
(En anders zouden dus ALLE artsen, wetenschappers, gezondheidsdiensten en regeringen ter wereld de bevolking massaal voorliegen en schade toebrengen, zonder dat dit ooit uitkomt. Hoe groot denk je dat de kans op zo'n gigantisch complot is?)

À propos paracetamol versus vaccins: ik zou juist wantrouwig worden wanneer een BMR-prik net zo goedkoop zou worden als een paracetamolletje -- want voor twee of drie cent per dosis kan een farmaceut onmogelijk voldoen aan de hoge eisen van hygiëne en kwaliteit voor een injecteerbaar product. Evengoed is een BMR-prik nog behoorlijk goedkoop: gemiddeld nog geen vijf euro per dosis (wij betalen wat meer, arme landen wat minder).

335 RichardR    
7 maanden geleden door RichardR
1
Meld

@333 Zeg, hou jij even lekker een spiegeltje voor met die belachelijke reacties van je?

336 Liz    
7 maanden geleden door Liz
6
Meld

@335 Ik had het niet over vaccins maar over geld. Geld en Farmaceuten.
Dat " zij' er vaccins bij halen, kan ik niets aan doen.

337 Liz    
7 maanden geleden door Liz
7
Meld

@335 " À propos paracetamol versus vaccins: ik zou juist wantrouwig worden wanneer een BMR-prik net zo goedkoop zou worden als een paracetamolletje -- want voor twee of drie cent per dosis kan een farmaceut onmogelijk voldoen aan de hoge eisen van hygiëne en kwaliteit voor een injecteerbaar product. Evengoed is een BMR-prik nog behoorlijk goedkoop: gemiddeld nog geen vijf euro per dosis (wij betalen wat meer, arme landen wat minder)."

Ja, zeker mee eens.

338 Liz    
7 maanden geleden door Liz
6
Meld

@336
Oh gut, komt het te dichtbij?? Doet de waarheid een beetje pijn??

339 Snorrie    
7 maanden geleden door Snorrie
1
Meld

@336
Je bent aantoonbaar toch echt volop bezig met onder meer rookgordijnen optrekken, doelpalen verplaatsen en appels met peren vergelijken. En dat bij voorkeur off topic.
Als ik jou was, zou ik toch maar éérst de hand in eigen boezem steken.

340 Wilmama    
7 maanden geleden door Wilmama
1
Meld

@302 "En ook die verschilt van mening."
Dat valt best wel mee. Als zo'n 99,9% van de wetenschappers het met elkaar eens zijn, onafhankelijke onderzoeken hebben verricht etc. dan kun je wel aannemen dat ze gelijk hebben.

341 RobP    
7 maanden geleden door RobP
0
Meld

@337
En nu ook nog onterecht de Calimero-kaart spelen. Tjonge jonge toch!

342 Wilmama    
7 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@336
Mocht je het advies opvolgen van @340 dan moet je daarna wel even je hand nakijken op insectenbeten en teken.

343 Snorrie    
7 maanden geleden door Snorrie
0
Meld

@337
Sorry wanneer ik niet de hele voorgeschiedenis heb gevolgd (beetje druk met werk), maar ik verkeerde in de veronderstelling dat deze draad over vaccins gaat.

Ja, farmaceuten zijn zeker in financieel-zakelijk opzicht helemaal geen lieve jongens. Zo maken ze erg vaak misbruik van hun machtspositie door absurde prijzen te vragen voor iets wat vrijwel zeker goedkoper zou kunnen zijn. En ja, met enige regelmaat zijn er schandalen met betrekking tot bepaalde medicijnen -- omkoping, gerommel met de indicatie, soms zelfs met de veiligheid. En ik ben net zoals iedereen hier van mening dat al die misstanden aangepakt moeten worden. Maar die dingen zijn hier toch niet on-topic?

Naja, ik zal eerst even proberen een stukje terug te lezen -- ik zal vast wel het nodige gemist hebben.

344 RichardR    
7 maanden geleden door RichardR
0
Meld

@311 u blijft doen alsof de overheid naar de farmaceuten zou luisteren - en alsof dat er iets toe zou doen.

Zelf luister ik niet naar de farmaceuten. Ook los van de farmaceuten zie ik een groot aantal zeer goede redenen om te vaccineren.

Uw redenatie "de farmaceuten zeggen ..." is derhalve niet relevant. Want wat ze zeggen is voor mij niet van belang.

345 Doeslief    
7 maanden geleden door Doeslief
0
Meld

@339 @340
Heb ik hier nu met pubers of volwassenen te maken.
Wat een niveau. Kan niet lager zakken zo.

346 Liz    
7 maanden geleden door Liz
6
Meld

@313 u heeft al vaak beweerd dat de bijsluiters geheim zouden zijn. U bent er telkenmale op gewezen dat de bijsluiters juist geheel openbaar zijn.

Toch herhaalt u uw bewering. Terwijl u weet dat die onjuist is.

Ook nu wordt u erop gewezen dat uw bewering onjuist is, omdat bijsluiters geheel openbaar zijn.

Wat drijft u ertoe een zo apert onjuiste bewering te herhalen?

347 Doeslief    
7 maanden geleden door Doeslief
0
Meld

@346 Loop eens naar de spiegel.... Zie daar het dieptepunt..

348 Anti-Prut    
7 maanden geleden door Anti-Prut
1
Meld

@328 opnieuw concentreert u zich op zaken die in uw ogen niet in orde zijn. Dat is prima, het is uw goed recht.

U heeft echter nog altijd niet uitgelegd waarom wij om dergelijke redenen levensreddende maatregelen achterwege zouden moeten laten. Zou u die uitleg alsnog kunnen geven?

349 Doeslief    
7 maanden geleden door Doeslief
0
Meld

Vorige reactie was niet voor @328 bedoeld, maar voor @318 .

350 Doeslief    
7 maanden geleden door Doeslief
0
Meld

@344 Nee, klopt inderdaad. Was niet on-topic. Maar ja, sluipt er af en toe in..

De politiek is er wel mee bezig.

351 Liz    
7 maanden geleden door Liz
5
Meld

@322 u herhaalt uw bewering dat u een levensreddend product afwijst omdat de producent soms dingen doet die in uw ogen niet in de haak zijn.

Journalist: "Waarom heeft u uw zoontje Hans laten overlijden?"
Liz: "Omdat de fabrikant van het middel dat mijn lieve Hans had kunnen redden op een heel ander punt iets heeft gedaan waar ik het niet mee eens ben."

352 Doeslief    
7 maanden geleden door Doeslief
0
Meld

@346 ziet u dan echt niet wat de anderen u proberen te vertellen?

353 Doeslief    
7 maanden geleden door Doeslief
0
Meld

@349 " opnieuw concentreert u zich op zaken die in uw ogen niet in orde zijn. Dat is prima, het is uw goed recht.

U heeft echter nog altijd niet uitgelegd waarom wij om dergelijke redenen levensreddende maatregelen achterwege zouden moeten laten. Zou u die uitleg alsnog kunnen geven?"

***

Je moet geen levensreddende maatregelen achterwege laten, maar het mag een stukje goedkoper. Maar nogmaals, dit stukje had niet met vaccins te maken, maar in het algemeen over farmaceuten en hun manier van zaken doen.

Deze bijvoorbeeld:

" Afgelopen februari kwam naar buiten dat kankermedicijnen tegen belachelijk hoge prijzen aangeboden wordt: door inmening van de farmaceutische industrie is de prijs van de medicijnen bijna vijftig keer zo hoog, stelt oncologisch onderzoeker René Bernards van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis.

https://www.hpdetijd.nl/2017-11-22/medicijnen-wankelende-monopolie/

354 Liz    
7 maanden geleden door Liz
5
Meld

@354 , mogen vaccins NOG goedkoper? Farmaceuten verdienen er nu al nauwelijks iets aan. Eist u dat ze verlies maken?

Verder gaat u maar door en door en door op een onderwerp dat hier niet ter zake doet. Lees de titel van dit bericht: het gaat hier over vaccins. U kunt er van alles bijhalen, maar dat valt bezijden het onderwerp.

Indien u graag wilt spreken over uw eigen geliefde onderwerp, staat het u geheel vrij daar een nieuw draadje voor te openen. Ik stel voor dat u dat doet. Dan kunnen de mensen die zich hier bij het onderwerp willen houden, dat ongestoord doen, en kunt u in het andere draadje over het andere onderwerp van gedachten wisselen.

355 Doeslief    
7 maanden geleden door Doeslief
1
Meld

@353 " ziet u dan echt niet wat de anderen u proberen te vertellen?"

***

Met de reacties zoals
@339 en @340 ? question

Moet ik die nu nog serieus nemen dan? Ben bang dat ik dat stadium al voorbij ben, hahaha

356 Liz    
7 maanden geleden door Liz
5
Meld

@346
Kan nog veel lager.
Kan ook een pleidooi houden om niet meer te vaccineren tegen Tetanus.
En als ik dan op mijn plaats gezet wordt dan zeg ik gewoon, sorry, daar heb ik niet over nagedacht.
Dan zit je op het laagste punt.

357 Snorrie    
7 maanden geleden door Snorrie
1
Meld

@355 " mogen vaccins NOG goedkoper? Farmaceuten verdienen er nu al nauwelijks iets aan. Eist u dat ze verlies maken?"

Nog een keertje dan maar: Ik had het NIET over vaccins..
Wat ze wel gemeen hebben is de farmacie.
Maar laten we de vaccins maar even loskoppelen van andere medicijnen.
En nee, Paracetamol is ook niet duur. Kankermedicijnen schijnen een hoofdprijs te hebben.
En dat over de ruggen van patienten vind ik schandalig. Maar wie ben ik.

358 Liz    
7 maanden geleden door Liz
5
Meld

@359
[Maar wie ben ik.]
Naar dat antwoord wordt gezocht.

359 Snorrie    
7 maanden geleden door Snorrie
0
Meld

@356 uw antwoord is dus 'nee'.

Vervolgvraag: _kunt_ u het niet zien of _wilt_ u het niet zien?

360 Doeslief    
7 maanden geleden door Doeslief
1
Meld

@358 inderdaad. U had het _niet_ over vaccins.

Dit draadje gaat _wel_ over vaccins. U bent dus off-topic bezig.

Indien u zich aan de huisregels wilt houden, en dus on-topic wilt schrijven, adviseer ik u een nieuwe draad te openen over het door u gewenste onderwerp.

Deze draad gaat over vaccins. Ik herhaal: over vaccins. Niet over andere dingen. Ik herhaal: niet over andere dingen. Zolang u niet over vaccins spreekt en wel over andere dingen, zult u erop worden gewezen dat u off-topic bezig bent. Ik denk dat deze aanwijzingen geheel terecht zijn.

361 Doeslief    
7 maanden geleden door Doeslief
1
Meld

Nah..Ik zie dat het peil verder gaat zakken. Ik ga wat nuttigs doen!
Niet erg dat ik hier niet aan mee doe hequestion

362 Liz    
7 maanden geleden door Liz
5
Meld

@362 , nee, ik denk niet dat iemand het erg vindt indien u hier niet langer aan meedoet.

363 Doeslief    
7 maanden geleden door Doeslief
1
Meld

@358
Vaccinatie zomaar even off topic loskoppelen bij een item dat louter over vaccinatie gaat? Dacht het toch van niet. Welk gedeelte van deze tekst in @355 heb je niet of onvoldoende begrepen dan?
(**) Indien u graag wilt spreken over uw eigen geliefde onderwerp, staat het u geheel vrij daar een nieuw draadje voor te openen. Ik stel voor dat u dat doet. Dan kunnen de mensen die zich hier bij het onderwerp willen houden, dat ongestoord doen, en kunt u in het andere draadje over het andere onderwerp van gedachten wisselen.(**)

Je weet immers hoe een nieuw onderwerp geplaatst moet worden: https://www.nieuwskoerier.nl/user/Liz

364 Wilmama    
7 maanden geleden door Wilmama
1
Meld

@362
Huilie, huilie, als jullie me niet laten winnen dan ga ik weg. question

365 Snorrie    
7 maanden geleden door Snorrie
1
Meld

@362
Ik kan me eigenlijk niets voorstellen dat nuttiger is als proberen te zorgen dat kinderen geen vermijdbare ziektes oplopen.

366 Snorrie    
7 maanden geleden door Snorrie
1
Meld

@366
Daar zet ik mij dan ook van harte voor in d.m.v. het (blijven) tonen van juiste informatie.

367 Wilmama    
7 maanden geleden door Wilmama
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

368 Robin    
7 maanden geleden door Robin

* Verwijderd door de redactie *

369 Robin    
7 maanden geleden door Robin

@369
Er is geen sprake van buitensporig veel winst op de vaccins van het Rijksvaccinatieprogramma.

Jouw voorbeeld is achterhaalde informatie uit 2015. Hier een beter voorbeeld van een samenwerkingsverband met een positieve insteek wat arme landen betreft: https://www.gavi.org/results/measuring/2016-2020-indicators/

370 Wilmama    
7 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@368 u zegt dat Gøtzsche fel uithaalt naar de farmaceuten. Dat mag zo zijn... maar diezelfde Gøtzsche is verklaard voorstander van vaccineren. U weet dat... maar u verzwijgt het.

Waarom doet u dar? U weet toch dat verzwijgen zinloos is, en afbreuk doet aan uw geloofwaardigheid?


@369 dat vaccins voor arme landen onbetaalbaar zijn is slecht, daar heeft u gelijk in. Maar ze werken uitstekend... en dat verzwijgt u dan weer.

Daarnaast zijn vaccins voor ons juist heel goedkoop. Neem het BMR-vaccin. Dat kost bijna niets.

Niet voor niets verdienen farmaceuten veel meer aan supplementen dan aan vaccins. Ook dat verzwijgt u.

Wordt het niet eens tijd dat u het _hele_ verhaal vertelt, zoals het hoort, in plaats van alleen maar kleine stukjes? Hoe kunnen we ons anders een compleet beeld vormen?

Trouwens, ongeacht de prijs van vaccons: ze werken. Ze zijn een groot goed voor de volksgezondheid. Ook de heer Gøtzsche erkent dat volmondig.

Het wordt tijd dat u hetzelfde doet.

371 Doeslief    
7 maanden geleden door Doeslief
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Kopschoppende Marokkaanse jongeren op jacht n...
Meerdere slachtoffers gevallen! En dit hoor e...

16 uur geleden door Klu Klugs Klauw

De blanke kinderen die gruwelijk in elkaar zi...
De afschuw die wegblijft bij de 3 in elkaar g...

15 uur geleden door Spraypaint

Proef met vluchtelingen als buschauffeur word...
Syriërs als buschauffeur. Connexxion is blij...

8 uur geleden door Jona G.

Kamer spreekt over 'weerzinwekkende mish...
Partijen in de Tweede Kamer zijn geschrokken...

9 uur geleden door RTL Nieuws


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Schildpad
Impeachment onderzoek is desastreus voor de d...
@26What About Gerrie Eickhof: https://www.n...

2 minuten geleden door Schildpad

Niet wit niet zwart
De democraten in Amerika weten dat ze ''niet'...
@1490Moet natuurlijk zijn, niet kon waarmak...

3 minuten geleden door Niet wit niet zwart

Scholar002
Mazelen: Samoa waarschuwt voor anti-vaxxers...
@12 De kindermoordenaar heeft ook weer een me...

3 minuten geleden door Scholar002

Rinze
Giuliani heeft bewijs over de inmenging van S...
https://www.youtube.com/watch?v=IHnq7pFKohg...

4 minuten geleden door Rinze

Violier
Impeachment onderzoek is desastreus voor de d...
@26 Toch gaat het impeament gewoon door. Volg...

4 minuten geleden door Violier

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig