De Wever niet blij met nieuw asielcentrum vlak bij zijn deur: “Ik dacht dat het een grap was”

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is niet akkoord met de komst van een tijdelijk asielcentrum in Deurne. Dat het centrum vlak bij zijn huis komt, speelt in dit verhaal geen rol, zegt hij aan VTM NIEUWS. “Ik ging ervan uit dat dit misschien een grap was”, haalt De Wever uit naar bevoegd minister Maggie De Block (Open Vld), “Antwerpen doet al meer dan eender welke gemeente in Vlaanderen”.

60 reacties

  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Zoals BDW zegt, het OCMW zal er heel wat klanten bij krijgen. Daar draait het om in dit land. Jobs creëren in de sociale sector. Niet te vergeten dat ook de advocatuur en medische wereld meer dan een graantje meepikken in 'the never ending asielstory'.
  • Tom Luyten

    5 jaar geleden
    Antwerpen krijgt van de rest van Vlaanderen 1,3 miljard per jaar om niet failliet te gaan en daar mogen ze wat voor terug doen. Wil Antwerpen echt besparen mogen ze die overbodige luchthaven die ons 200 miljoen per jaar kost dicht doen.
  • Bafpunt Strose

    5 jaar geleden
    Als ze niet waren opgestapt hadden ze t zelf kunnen doen. En als Antwerpen toch al zoveel volk opvangt, wat is het probleem dan?
  • Paul Verbeeck

    5 jaar geleden
    Als ze zo'n centrum naast de woning van een werkende burger gaat openen dan hoor je ze niet. Is volgens deze niet iedereen gelijk voor de wet of is de wet alleen gelijk voor de werkende burger?
  • Rania Desaegher

    5 jaar geleden
    De Wever heeft gelijk, Antwerpen heeft al meer dan genoeg bijdragen geleverd aan de gevolgen van migratie. De gevolgen zien we iedere dag. Hoog tijd dat andere regio's zich ook inzetten. Hoe zit het met Wallonië , Ecolo is toch voorstander van open grenzen, dat ze hun verantwoordelijkheid ook eens nemen.