U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Media
  • 47
Partijleider van Forum voor Democratie Thierry Baudet begrijpt er niets van dat hij als fascist wordt neergezet. Na zijn overwinningsspeech heeft hij zich nog eens goed verdiept in het fascisme en geconcludeerd dat hij er niets mee heeft. ...

3 maanden geleden door Moskowfiets

REAGEER MET EEN EMOJI
60
4
21
3
1
LEES MEER OVER

Ik ben links, maar met wat nu links heet te zijn kan ik me niet identificeren. Rechts ben ik ook niet. Vreemde situatie. Neem bijvoorbeeld de instroom van vluchtelingen. Ja en nee. Normaliter horen landen vluchtelingen toe te laten in geval van oorlog of rampen, ze op te vangen en als de situatie is hersteld moeten ze terug. Tegenwoordig wordt het verhaal sowieso te laat opgepakt. Waarom zijn de vluchtelingen er? Die analyse hoor je niet in de media. Omdat het Westen hun landen vernietigd. Libië, Syrië, Irak, Afghanistan. Onze eigen regering gaf miljoenen aan Isis en 'bombardeert' Isis. Wat een Orewelliaanse spagaat. Stop met het geweld en de uitbuiting, dan stopt ook de vluchtelingenstroom. Als er wel vluchtelingen worden toegelaten, controleer ze zorgvuldig, laat geen terroristen los op de maatschappij. En ze kunnen later terug. Ik zie daar geen fascisme in. (Het kapitalisme op zich, dat is het fascisme). Als een groot deel van de bevolking de huidige situatie niet wil, dan is dat een geval van democratie. Iedere geschiedkundige kan vertellen dat volksverhuizingen grote spanningen opleveren (of zijn die spanningen nou juist de bedoeling?). Links mag van mij wat meer nadenken, wat minder vanuit een groepsproces en een godwin-achtige kniereflex reageren. Even ademen en de cognitieve dissonanties onder ogen zien.

501 Commodus    
3 maanden geleden door Commodus
1
Meld

@496 Precies. En daarmee wordt dus ook de Holocaust gebagatelliseerd.

502 Mrs. K    
3 maanden geleden door Mrs. K
4
Meld

@501

Wat bedoelt u met ''cognitieve dissonaties'' precies?

503 E.Meel    
3 maanden geleden door E.Meel
7
Meld

@503

“ Cognitieve dissonantie is de onaangename spanning die iemand ervaart bij tegenstrijdige overtuigingen, ideeën of opvattingen of bij handelen in strijd met de eigen overtuiging”

Heb het even opgezocht voor je question

504 lisaaatjuh    
3 maanden geleden door lisaaatjuh
4
Meld

@440
Van alle stemmen, JA.
FvD heeft de verkiezingen gewonnen, u wilt het maar niet begrijpen!
question

506 Jan met de korte achterlul    
3 maanden geleden door Jan met de korte achterlul
6
Meld

@504 Cognitieve dissonantie, het woord zegt het feitelijk al, is een psychische toestand waarbij de overtuigingen van een persoon niet overeenkomen met de objectieve werkelijkheid. Er is dus een afstand (dissonantie) tussen de waarneming (cognitief) en de overtuiging van de persoon in kwestie.

Cognitieve dissonantie is één van de redenen dat een persoon gewelddadig kan reageren op bepaalde situaties, in een poging de dissonantie te op te heffen door bijvoorbeeld iemand fysiek te belagen omdat deze iets doet of zegt wat niet in overeenstemming is met de eigen overtuiging. Christenen die abortus artsen aanvallen bijvoorbeeld. Een andere manier om de eigen cognitieve dissonantie op te heffen is door anderen te overtuigen van het gelijk van de eigen overtuiging zodat daarmee diens handelen in de werkelijkheid aansluiting heeft met datgene wat gewenst is. Bekeringsdrang is daarvan een voorbeeld.

De eigen overtuiging wordt gezien als het ideaal waaraan de werkelijkheid zou moeten voldoen.

507 Vrijdenker    
3 maanden geleden door Vrijdenker
3
Meld

@506 Denk je echt dat 17 een hoger getal is dan 50?

508 Vrijdenker    
3 maanden geleden door Vrijdenker
3
Meld

@466
Moeilijk hè?
Toegeven dat FvD de verkiezingen hebben gewonnen? question

509 Jan met de korte achterlul    
3 maanden geleden door Jan met de korte achterlul
6
Meld

@507 Moet je Meel uitleggen question ik had het al opgezocht

510 lisaaatjuh    
3 maanden geleden door lisaaatjuh
4
Meld

@510 Weet ik, maar je citaat dekte niet de lading.

511 Vrijdenker    
3 maanden geleden door Vrijdenker
4
Meld

@508 Je gevoel voor de Nederlandse taal is (nog) niet helemaal in orde blijkt uit je reactie.

512 JackKropotkin    
3 maanden geleden door JackKropotkin
2
Meld

@508 Ik zal het je toch maar even uitleggen:

Stel er zijn 4 partijen en 100 kiezers.
Partij 1, partij 2 en partij 3 krijgen elk 20 stemmen, partij 4 krijgt 40 stemmen.
Partij 4 heeft dan de meeste stemmen gekregen.

Snap je?

513 JackKropotkin    
3 maanden geleden door JackKropotkin
3
Meld

@209

Ze hebben de verkiezingen gewonnen, maar uw claim dat de meeste mensen op de FvD hebben gestemd is onwaar, de meeste mensen hebben op andere partijen dan de FvD gestemd, 17% heeft zijn/haar stem uitgebracht op een FvD kandidaat.

@311
Nu mijn uitleg, 6.064.754 mensen hebben een geldige stem uitgebracht bij de Provinciale staten verkiezingen, ongeveer 1.031.000 hebben hun stem uitgebracht op de FvD, de overigens hebben dit niet gedaan, van alle partijen heeft de FvD de meeste stemmen gekregen met de VVD als tweede, echter hebben de meeste stemmers hun stem niet op de FvD uitgebracht.

Er is in Nederland nog nooit een partij geweest die een meerderheid van de stemmen heeft kunnen krijgen, en om een meerderheid in Nederland te kunnen krijgen moeten coalities tussen partijen worden gevormd, een concept dat een aantal mensen niet goed schijnt te begrijpen.

514 DaStef    
3 maanden geleden door DaStef
0
Meld

@502

Juist niet. We dienen Baudet op waarde te schatten en een nieuwe Holocaust daarmee te voorkomen.

515 WijzeDwaas    
3 maanden geleden door WijzeDwaas
5
Meld

@507 : hahaha, wel mooi dat je dat juist aan E.meel moet uitleggen

516 Seconda    
3 maanden geleden door Seconda
1
Meld

@515
Het is te idioot voor woorden om iemand als Baudet die bij uitstek meer democratie (o.a. d.m.v. bindende referenda, gekozen burgemeester en open sollicitaties publieke functies) wil invoeren, aan de grootste dictator uit de moderne geschiedenis gelijk te stellen.

Alleen dwazen die geen inhoudelijke argumenten hebben, waarmee ze hun politieke voorkeur kunnen verdedigen. doen dit bij groot gebrek aan inzicht.

Het zijn feitelijk goelag, pogingen om de politieke oppositie van de gevestigde macht zwart te maken en te onderdrukken.

517 blauwe_schildpad    
3 maanden geleden door blauwe_schildpad
4
Meld

@517
*edit:
Het zijn feitelijk goelag methoden, pogingen om de politieke oppositie van de gevestigde macht zwart te maken en te onderdrukken.

518 blauwe_schildpad    
3 maanden geleden door blauwe_schildpad
1
Meld

@517

Lees @470 Daar is op goede wijze verwoord wat het gedachtengoed van Baudet is. Heel erg inhoudelijk en meerdere scribenten hebben verwoord welke kant het op gaat met Baudet.

De vraag die ik bij Wilders stelde, stel ik ook bij Baudet: Hoe wil hij die „culturele verdunning” tegen gaan of terug draaien? We zijn al een halve eeuw een multiculturele samenleving en dat is op vreedzame wijze onomkeerbaar.

Van bindende referenda ben ik niet onder de indruk, daarmee heeft Rusland een schiereiland mee geannexeerd. Gekozen burgemeesters zijn ook gevoelig voor fraude. Het zijn uitgerekend instrumenten ten faveure van het fascisme…..

519 WijzeDwaas    
3 maanden geleden door WijzeDwaas
5
Meld

Kan er geen site worden opgezet voor Baudet's domme uitspraken? Dan hebben we over enkele decennia nog wat om over te lachen.

520 Criticaster    
3 maanden geleden door Criticaster
3
Meld

@519
We hebben in Nederland geen problemen velen mensen uit allerlei landen, die waarden hebben die relatief dicht bij ons staan, we hebben wel problemen met mensen die waarden hebben die heel ver van ons af staan, mensen die niet (willen) integreren, en mensen die niet (willen) bijdragen aan ons land.

En ja dat laatste geld vooral voor de zogenoemde niet-westerse allochtonen en (fundamentele) islam aanhangers. Om onze "vrije westerse" waarden die ook tot uiting komen in onze grondwet en rechtstaat voor de toekomst te kunnen behouden, dienen we deze immigratie en integratie problemen eindelijk beter aan te pakken.

Door bijvoorbeeld de invoering van een Australisch immigratie model, en een verbod op de financiering van moskeeën en islamscholen in Nederland vanuit landen als Saudi-Arabië.

Allebei hele goede vreedzame voorstellen die ook het FvD wil invoeren.

521 blauwe_schildpad    
3 maanden geleden door blauwe_schildpad
2
Meld

@521 "mensen die niet (willen) bijdragen aan ons land"

en vervolgens

"vooral voor de zogenoemde niet-westerse allochtonen en (fundamentele) islam aanhangers"

Mensen die niet bijdragen aan ons land en aan de staatsruif hangen om die redenen bestaan al sinds mensenheugenis. Om dat aan de immigranten op te hangen is triest.

522 Criticaster    
3 maanden geleden door Criticaster
1
Meld

Ach ja dat broodje aap gereutel halen de hersen 1 celligen allemaal van dezelfde hoax websites.Tjerrie dus ook.

523 BlackNinja    
3 maanden geleden door BlackNinja
2
Meld

@512 dat moet zijn “jouw” gevoel voor Nederlandse taal, ipv “je” gevoel voor Nederlandse taal.

524 Denisova    
3 maanden geleden door Denisova
3
Meld

Van een fascist kan je ook niets anders verwachten, ze beschuldigen tegenstanders altijd van fascisme!
Standaard rechts glibber gedoe!

525 dummydum    
3 maanden geleden door dummydum
1
Meld

@21 Jij begrijpt het duidelijk niet!
Je hebt niet opgelet in je schooltijd!

526 dummydum    
3 maanden geleden door dummydum
2
Meld

@524 Haha juffie toch, denk je dat echt?

527 JackKropotkin    
3 maanden geleden door JackKropotkin
0
Meld

@28 De mooiste stad van Nederland en dan hebben ze ook nog Ajax, de beste club van Nederland!

528 dummydum    
3 maanden geleden door dummydum
2
Meld

@Het was de mooiste stad van het land, het is niet voor niets dat Amsterdammers al zijn weggetrokken ..

Gelieve niet de mooiste voetbalclub met die linkse verraders te noemen..

529 Xmod    
3 maanden geleden door Xmod
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Heksenjacht op een PVV-meisje
Een blond meisje kijkt in de camera en vertel...

16 uur geleden door Hadito

‘Trump vond het prachtig toen menigte r...
Volgens het Democratische Congreslid Alexandr...

1 dag geleden door AD

Impeachment maatregel tegen Trump faalt
De democraten stemden tegen.

1 dag geleden door Truffelaar

"Wij Algerijnen, Tunesiërs, Marokka...
Iemand nog vragen over de intentie van deze '...

22 uur geleden door Hangingmen

Artsen zonder Grenzen gaat weer bootvluchteli...
Artsen zonder Grenzen keert terug naar de Mid...

1 dag geleden door RTL Nieuws


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Kaksaboemsa
Schokkende video van kinderen van de Philadel...
Dit krijg je dus als je representanten van de...

minder dan een minuut geleden door Kaksaboemsa

WijzeDwaas
OT 3...
@10955Dan hoop ik voor jou dat je nooit i...

1 minuut geleden door WijzeDwaas

El Matador
Antivaxxers overhalen tot vaccineren is net z...
Oeps ...moet wel oppassen dat ik geen galblaa...

1 minuut geleden door El Matador

RobP
Heksenjacht op een PVV-meisje...
@321 "Dat zegt me niets wat me wel wat zegt i...

1 minuut geleden door RobP

ThWil
Speciale bijeenkomst in Malta: Ministers zoek...
Bij opbod verkopen aan de hoogst arabische of...

1 minuut geleden door ThWil

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig