In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS NieuwsAangepast

Vuurwerk slaat krater in dak van auto in IJsselstein

  • Wijkagent Tonny Poelman (Facebook)
  • Wijkagent Tonny Poelman (Facebook)
  • Wijkagent Tonny Poelman (Facebook)

Vandalen hebben afgelopen nacht op verschillende plekken in het land flinke schade aangericht met vuurwerk. In IJsselstein werd het dak van een auto verwoest en in Almere sneuvelden de ruiten van twee huizen.

De eigenaar van de auto in IJsselstein had even na middernacht wel een harde knal gehoord, maar kon in het donker niets ontdekken. Bij daglicht bleek dat vuurwerk een enorme krater in het dak van zijn auto had geslagen. De auto is total loss en ook een ruit van zijn woning is aan diggelen, meldt RTV Utrecht.

De wijkagent is op zoek naar één of meerdere jongens die in de omgeving zijn gezien.

Vuurwerk op het raam

Ook in Almere was rond middernacht glasgerinkel te horen. De politie vermoedt dat er vuurwerk op het raam van een van de getroffen woningen is geplakt. Ook zou er vuurwerk door de brievenbus zijn gegooid.

Rond 00.30 uur was er een flinke knal te horen en daarna glasgerinkel. De bewoners van beide huizen waren op het moment van de explosie niet thuis, meldt Omroep Flevoland. Er is niemand gewond geraakt.

De politie heeft nog in de omgeving gezocht naar de daders en heeft ook buurtbewoners ondervraagd, maar er is niemand aangehouden.

Advertentie via Ster.nl