Prostitutie langs de Kortrijksesteenweg in Sint-Martens-Latem (ter illustratie).
Volledig scherm
Prostitutie langs de Kortrijksesteenweg in Sint-Martens-Latem (ter illustratie). © James Arthur

Mars tegen prostitutie aangekomen in Brussel

De mars die op 6 april in Luik begon, is vanavond in Brussel aangekomen. De zeven deelneemsters vragen dat prostitutie erkend wordt als een vorm van geweld en een obstakel vormt voor de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.

12 reacties

  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Over het verbieden van raamprostitutie hebben ze een punt. Dat het vaak kwetsbare buitenlandse vrouwen zijn die door criminele netwerken onderdrukt worden moet ook bestreden worden. Maar een algemeen verbod op prostitutie (vrouwen die uit vrije wil seksuele handelingen aanbieden tegen betaling) zal die criminele netwerk eerder versterken dan inperken.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Prostitués zouden ondersteund moeten worden om zelf en uit hun naam hun 'zaak' te beheren zonder tussenkomst van mannen. Die pooiers moeten zwaar aangepakt worden. Wie aan de band werkt 8 uur per dag, zet zijn verstand ook op nul. Ik weet niet wat het ergste is : uw lichaam of uw brein ?
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Er kan enkel prostitutie zijn als er ‘vraag’ naar is.
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Typisch, zelf dit beroep uitgeoefend dan gestopt en iedereen zou moeten stoppen.
  • peter verbruggen

    5 jaar geleden
    baas over eigen lichaam , willen ze daarmee geld verdienen, dat is hun zaak. maar misbruik , onderdrukking, pooierschap daar moeten ze tegen betogen.