Wat zegt de Torah over vaccineren? (vaxopedia.org)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Wilmama in Gezondheid  ·  32 Reacties

  • 1
  • 469x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Op zich heeft religie ook niks tegen vaccineren. De weerstand komt vanuit het geloof dat vaccinaties de heilige graal zijn van de geneeskunde. Dat men op een dag een supervaccine maakt wat de mens onkwetsbaar maakt voor elke aandoening.

15
1 Tafka Mike

Niemand zet vaccinaties neer als "heilige graal van de geneeskunde". Waarom beschuldigt u de ander van zelfverzonnen wangedachten?

0
2 Doeslief

@1
[Op zich heeft religie ook niks tegen vaccineren.]
Dan ben je toch slecht op de hoogte:
https://www.rivm.nl/acceptatie-van-vaccinatie-in-reformatorische-gezindte

(**) De bezwaren tegen vaccinatie in de reformatorische gezindte hebben een religieuze achtergrond: ziekte en gezondheid worden gestuurd door God; de mens mag niet ingrijpen in de Goddelijke voorzienigheid.......(**)

0
3 Wilmama

@2 : voor elke aandoening is er wel een vaccine in de maak van kanker tot alzheimer. Delen van de geneeskunde denkt het lichaam te kunnen trainen om elke aandoening op ten duur op te sporen en te vernietigen. Zo wordt ons immuimsysteem helemaal kunstmatig opgebouwd en kan men het lichaam leren elke cel die niet bevalt aan te vallen. Het heeft in theorie de mogelijkheid ons van buitenaf aan te passen als een stukje code wat onze interne software kan herprogrammeren.

11
4 Tafka Mike

@4 wat heeft u erop tegen om bijvoorbeeld kanker te laten opruimen door het eigen immuunsysteem, in plaats van met chemotherapie, bestraling en operaties?

0
5 Doeslief

@3 : dan raad ik je aan ook verder te lezen wilmama.

De bezwaren tegen vaccinatie in de reformatorische gezindte hebben een religieuze achtergrond: ziekte en gezondheid worden gestuurd door God; de mens mag niet ingrijpen in de Goddelijke voorzienigheid. Maar er zijn ook religieuze argumenten voor vaccinatie: vaccinatie kan ook gezien worden als een geschenk van God, dat in vertrouwen gebruikt mag worden. De bevindelijk gereformeerde kerken laten de uiteindelijke beslissing om al dan niet te vaccineren over aan het eigen geweten van de ouders.

Wat dus niet heel anders is wat ik al zeg. In principe weigert geloof het vaccine als heilige graal aan te nemen aan de andere kant is een zeker vertrouwen hebben in de oneindige kracht van het lichaam ook een geloofspuntje. Inweze is er dus niks aan de hand, alleen zit er een soort dwang op het gebruik van het vaccins die relieuze mensen in het defensief laat schieten.

8
6 Tafka Mike

@3 : het echte probleem is echter
schuld dragen. Niemand wil zijn tas laten controleren in de winkel omdat een paar andere dieven regelmatig inbreken in de winkel. Dan wijk je liever uit ipv jezelf gelijk te trekken met dieven.

9
7 Tafka Mike

@6 welke dwang ervaart u?

0
8 Doeslief

@8 : zie @7 :

7
9 Tafka Mike

@7
Je dwaalt nu wel erg ver af. Lees hier bijvoorbeeld wat het echte probleem is en de reden van dit aanvullende draadje over de Torah:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/442564-op-bezoek-in-joodse-wijk-new-york-waar-228-mensen-mazelen-hebben

En lees daar vooral ook de aanvullende tekst van reactie 3 en 4.

1
10 Wilmama

@9 welke dwang ervaart u dan?

0
11 Doeslief

Niks ten tijden van het opstellen van de Torah , of de Bijbel , of de Quoran of een van die andere fictieve werken met veel mythologie en lokale historie verwerkt , bestonden er nog geen vaccinaties ...

0
12 MarcusCole

@12 {Q} of een van die andere fictieve werken {Q}

LOL

0
13 RonMVV

@8 : kortom, omdat er 1 rot ei in een doos zit hoeft de rest nog niet rot te worden. Menselijkerwijs werkt het ook niet zo. Iets beoordeel je niet adhv zijn zwakste schakel. Met ziektes werkt het wel zo, zolang het kan althans. Maar je gaat geen hele steden vroegtijdig bombarderen om de spreiding van een virus tegen te houden, bijv. Ken je klassiekers. Dat doe je pas op het laatste moment.

Zou een goede geneeskundige zeggen. Er zijn echter genoeg mensen die denken dat ziektes een puur mensenlijk component hebben.

8
14 Tafka Mike

@11 : zoals ik al zei doeslief als ik preventief gefouilleerd moet worden omdat ik van een bepaalde groep ben waar het vaak mis is gegaan dan ervaar ik dat als dwang.

Kortom. Elke voorzorgsmaatregel waar andere iets doen tegen mijn wil in maar ik wel de lasten van ondervindt ervaar ik als dwang.

7
15 Tafka Mike

@12
Het gaat er om en over dat iemand in het andere draadje -zie link in @10 - orthodoxe joden hardnekkig reliegekkies bleef noemen, terwijl dat dus aantoonbaar niet zo is.

2
16 Wilmama

@14 volgens de experts vermindert het aantal sterfgevallen en handicaps door te vaccineren.

Hiervan uitgaand staat de vraag "willen wij vaccineren" gelijk aan de vraag "willen wij het aantal sterfgevallen en handicaps verminderen".

1
17 Doeslief

@17 :
Nee doeslief.
De vraag willen wij “onze tassen laten controleren” is niet gelijk aan “willen wij het aantal diefstallen verminderen.” Er zit een subtiele discrepantie in.

Ook dat zal elke politie expert beamen. Maar
die zeggen ook dat je geen verweer mag hebben tegen een inbreker omdat het vaker escaleert dan goed gaat.

7
18 Tafka Mike

* Verwijderd door de redactie *

19 Robin

@18 : kortom, in dit soort gevallen is ironisch genoeg de enige logische afweging die je maakt de afweging van star treks Spock. Wegen de benodigdheden van de massa altijd zwaarder dan die van het individu. Het enige juiste antwoord is denk ik na een zekere hoogte weegt de massa zwaarder.
Maar niet vanaf het begin, de keuze al. Anders zijn individuen de dupe van de massa.

7
20 Tafka Mike

Bij mijn zus mogen de kids de eendjes ook niet meer voeren, omdat er mensen zijn geweest die teveel brood hebben gegeven, waardoor andere dieren het gaan opeten. Dus overal staan er nu borden dat het niet meer mag.

Kortom ipv effectief bestrijden wordt het meerderheidsdillema gebruikt om het op te lossen. Dat zie je steeds vaker.

8
21 Tafka Mike

@21 zouden we nou wel of niet in onderlinge solidariteit moeten samenwerken om handicaps en sterfte te verminderen?

1
22 Doeslief

@22 : het meerderheidsdillema gebruiken om iets op te lossen is geen solidariteit. Het is je aanpassen aan de zwakste tot dat je een keten van gebeurtenissen hebt waarbij iedere burger de gevolgen moet dragen en zich aan moet passen aan bijv een enkele moord.

Het meerderheidsdillema is het dictotatorsdillema die zijn eerst heel lief zijn, maar omdat ze hard moeten ingrijpen op enkele dissidenten, bij iedereen spiralen van geweld criieeed. Die ze nooit meer kunnen tegenhouden.

8
23 Tafka Mike

@23 ok ik begrijp nu wat u bedoelt. Dank voor deze uitleg.

Gelukkig is het meerderheidsdilemma niet van toepassing op de mazelenvaccinatie.

1
24 Doeslief

Fuck de torah! .... en al die andere sprookjesboeken

1
25 TedjeR

Wanneer is de Thora geschreven?

1
26 sockknitter

@19
[ De Torah zegt (terecht): gij zult niet liegen.]
Doe dat dan ook niet door dezelfde tekst te blijven copy-pasten in alle mogelijke draadjes. Tot nu toe 6x.

Hier nog maar een keer de juiste weergave van het verhaal:
https://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/merck-mumps-motions-whistleblowers-the-actual-story/

1
27 Wilmama

@24 : goed argument zeg. Dus waarin is het verplicht controleren van tassen anders van aard dan je verplicht vaccineren? Of ipv verplichten alleen al moeten meehelpen?

7
28 Tafka Mike

@28 wanneer je tassencontrole wilt ontwijken moet je een winkel zoeken waar dat niet gebeurt. Iedere winkel kan zelf bepalen of de voordelen van boeven afschrikken groter zijn dan de nadelen van tassencontrole.

Wanneer je vaccinaties wilt ontwijken moeg je een land zoeken waar dat niet gebeurt. Iedef land kan zelf bepalen of de voordelen van handicaps en sterfte verminderen groter zijn dan de nadelen van vaccineren.

1
29 Doeslief

On topic verder met dit statement uit bovenstaand bronartikel:

“There are halachic obligations to care for one’s own health as well as to take measures to prevent harm and illness to others, and Jewish law defers to the consensus of medical experts in determining and prescribing appropriate medical responses to illness and prevention. Therefore, the consensus of major poskim (halachic decisors) supports the vaccination of children to protect them from disease, to eradicate illness from the larger community through so-called herd immunity, and thus to protect others who may be vulnerable. The vaccination of children who can medically be vaccinated is absolutely the only responsible course of action.”

Statement on Vaccinations from the OU and Rabbinical Council of America

1
30 Wilmama

Ik zou wel graag willen dat Blokhuis (en anderen) de vraag zou worden voorgelegd wat de cijfers zijn over ongewenste effecten van vaccinaties. Want van de ene kant wordt gezegd dat zulke ongewenste effecten er *niet* zijn, en van de andere kant dat ze er *wel* zijn.
In de VS hebben ze de "Vaccine court" https://en.wikipedia.org/wiki/National_Vaccine_Injury_Compensation_Program , en tussen 2006 en 2016 heeft de "Vaccine court" 1,7 miljard dollar toegewezen als compensatie van door vaccinaties veroorzaakte gezondheidsschade.
Bedenk daarbij dat geschat wordt dat (in de VS) tussen de 1 en 10 % van de mogelijke gevallen van vaccinatieschade gemeld wordt. En zelfs als je bedenkt dat er in de VS veel 'meer' gevaccineerd wordt, dan zouden er hier (NL) toch vergelijkbare cijfers moeten zijn.
Ik snap best dat Blokhuis blij is dat zo'n vraag tot nu toe niet gesteld is, maar dat is een reden te meer om de vraag *wel* te stellen, en de cijfers te geven, *hoe* die ook zijn

4
31 handsfree

@31
NA vaccinatie is niet hetzelfde als DOOR vaccinatie:
https://www.nrc.nl/nieuws/2016/12/16/vaccineren-vergoedingen-in-vs-voor-schade-door-vaccinatie-zijn-gevolg-van-claim-cultuur-5775584-a1537122

(**).......Wie wat dan ook overkwam binnen zeg 14 dagen na een prik, kreeg zonder meer geld. Een speciaal fonds zorgde voor uitbetaling. Dit was het Vaccine Injury Compensation Program (VICP) van 1986. Dat het zover kwam, lag dus aan de roofzuchtige claim-cultuur in de VS. Tegenstanders van vaccinatie verzwijgen dit, en wenden voor dat al die claims ook op bewezen causale samenhang berusten. (**)

0
32 Wilmama

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@24Oorlogsverdragen zijn hier ook niet aan de orde omdat Israël aan geen land en hun inwoners de oorlog heeft verklaard. Als dat zo was, zoud...

14 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Querido not
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@14 Hmmm - het systeem laat tekst tussen haken weg. Wat er stond was : Tik een min en een k achteraan in de adresbalk....

15 minuten geleden geplaatst door Querido not

Querido not
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@13 Nee, de link was niet goed - je hebt de link niet in z'n geheel gekopieerd.Bewijs : klik op de Titel hier boven.Je komt op de pagina m...

18 minuten geleden geplaatst door Querido not

Reconquista
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@31Transseksuele voetbalspeler breekt de knie van opponenthttps://www.dailymail.co.uk/news/article-12771963/supporters-transgender-woman-foo...

21 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Krav
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@14 Grote onzin!Dus Israel troepen sturen en wachten tot ze beschoten worden. Dan mogen ze de tegenstander arresteren zonder geweld zodat ze...

26 minuten geleden geplaatst door Krav

Krav
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@12 Als je de helft uitmoord zal de haat met ongeveer 40% afnemen....

30 minuten geleden geplaatst door Krav

Krav
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@34 Waarom is het repectloos?Het geeft precies aan wat het is.Omgebouwd als de verbouwing klaar is. Als de verbouwing nog loopt: Chicks with...

34 minuten geleden geplaatst door Krav

Krav
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Rammen dan in de praktijk....

39 minuten geleden geplaatst door Krav

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@28 @28 Voor normale mensen IS het een respectloze term. Maar de meesten hier hebben totaal geen moeite om transgenders respectloos te bejegen...

1 uur geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@31 https://www.boston.com/news/high-school-sports/2024/03/01/injuries-involving-trans-basketball-player-at-mass-school-spark-controversy/En z...

1 uur geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Erotic Rough Sex18yo PornFitbryceadams PornJaneyrobbinsLockeduplilbby2 OnlyfansStep Daughter XxxDrunk Daddy PornKarrin Steffans PornFullhd PornvideosBeurrttesvideoXxx Savita BhabhiEbony FacesittingXxc Sex VideoFree Safe PormFapellHentai ToysSixy BfXmaster Formula Mt4 Indicator 2020Xnxx ImdianXxx SaniloniVideo Xxx Hindi HdSex With Father IndianHarem Porn GameDesi PorntubesSunny Leone Sex PicCousin XnxxCaught NakedهنتاىVaginas RealesVideos Pornos Caseros RealesPoonam Pandey XhamsterMarathi XProne Bone CompilationDownload Free PornBri Blossom Only FansMature Crossdresser PornWww Sex StoryUrvashi Rautela Hot BoobsDesi Dog Sex VideoNude Tiffany Taylor18andabusedAngela White AmwfPorn Sexy StepmomXnxx DeepMoti PornBrazzers SexvideoPorn RelaxTabbo PornLecture PornographieGirlboobsDanielle FoxxxMafia PornographyStephanie Mcmahon HotIndia Got Talent JudgesPorn FamilyxxxThe Erotic ReviewManhwa Porn ComicsXxx PhotosIndian Caught PornHard Chudai VideoRedwapmeNew Hot XnxHard Doggy PornTube8 SexPanochss PeludasMujeres En PornWwe Nip SlipXxx AntysPorn Videos Dani DanielNude Women PicdNaked ActressCooc VandiTrue Teen BabesLesbian Porn VefiosJav.guuAsia Cosplay PornCanan8181 PornAngela Whute PornBox Truck Sex VideosIndian Uncensored Web SeriesIndian Sister And Brother Sex VideosFreeporn CartoonsAdultmovieTantric Massage VideosKiara AmatoBallbasting PornCrystina Rossi PornNaked CelbirtyBabestumblrAmerican Sex VideoJav 18Hot Indian Babe FuckedMilie Cyrus PornCarmen Electra PornographySpeedbump.sex PositionMegam Fox NudeDunny Leone NudeCartoon Comic PornBrown Bunnies PornAlisok TylerPorn GigsBoku_to_misaki_senseiSemprot.com三 上 悠 亚 在线Stream SexmoviesCream Pie EattingNude WoCelina Powell LeakedSeal Pack SexBahu Sasur RomanceSexy Lesbian ThreesomeRharri Rhound BangbusLatina PornsBest SexeverLisa Ann NuseFfm Threesome GifViral Pizza Couple VideoWife Dog SexKita Love Xoxo LeakTop 5 Indian PornstarNobita And Shizuka SexVery Very Hot Blue FilmIndian Foreign SexIndian Bhabi Sex ScandalDad Cums On DaughterVirus Free Porn For FreeBaddiegubNsfw VidBesthentai SitesGand MaraSky Bri Leaked OnlyfansAll Porncomic.Xx Pornos VideoWww English Sex VideoPooja Hegde Bikini PicsEbony HentiTitsmintsalad VideoPusy LikingNew Kendra LustDoughter AnalKissa Sins AdrianaJaxslayherNoghty America ComKannada Sex MmsHot Porn Free DownloadNew TubepornAyshea GunnKate Hudson LeakVintage Porn MooviesDare Taylor Porn