U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 3
Er is een kind met de mazelen op de Vrije School De Es in Assen. Ouders kregen daarover gistermiddag een mail.Volgens directeur Hetty Hospes van Rijn gaat het om een geval. ,,We hebben meteen de ouders van leerlingen van de school ingelicht, zoals onze procedure ook voorschrijft.’’ ...

4 maanden geleden door Violier

REAGEER MET EEN EMOJI
5

Laten ze maar bewijzen dat het niet afkomstig is van recent gevaccineerde kinderen.

1 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
13
Meld

@1 Vrije School, dan weet je het wel.

2 Violier    
4 maanden geleden door Violier
4
Meld

"Er is een kind met de mazelen.."
..
"..het niet 100 procent zeker of het inderdaad om de mazelen gaat"

4 Jackd    
4 maanden geleden door Jackd
11
Meld

* Verwijderd door de redactie *

5 Robin    
4 maanden geleden door Robin

* Verwijderd door de redactie *

6 Robin    
4 maanden geleden door Robin

Voor antroposofen is mazelen geen probleem, die weten daar wel mee om te gaan.
Ook kennen ze de gevaren van de vaccins dus ik denk niet dat er een speciaal team hoeft ingevlogen te worden om alsnog die ouders over te halen om hun kinderen te laten vaccineren.
Gewoon een weekje goed verzorgen en dan is het weer voorbij en spelen ze weer vrolijk verder en zijn ze de rest van hun leven beschermd en hebben dan ook een enorme boost gekregen in het immuunsysteem zodat ze beschemd zijn voor nog tal van andere aandoeningen.

7 Anna van de Niemen    
4 maanden geleden door Anna van de Niemen
13
Meld

@7 Antroposofen baseren hu filosofie op het warhoofd Rudolf Steiner. Dan heb je al een lichte klap van de molen gehad.

8 Violier    
4 maanden geleden door Violier
5
Meld

@5 waarom zou het "de bedoeling" zijn om een ziekte te krijgen die in sommige gevallen dodelijk afloopt, en in een redelijk hoog aantal gevallen leidt tot blijvende invaliditeit? Kunt u dat uitleggen?

9 Doeslief    
4 maanden geleden door Doeslief
3
Meld

@6 waarom begint u direct met het beschuldigen van de ander?

Trouwens... al zou @3 inderdaad handelen vanuit commercieel oogpunt, dan nog kunt u zich beter richten op de inhoud van wat @3 schrijft. Nu draagt u de boodschap uit dat @3 volgens u in dienst is van een farmaceutisch bedrijf, maar dat die persoon desondanks de waarheid schrijft. Is dat uw bedoeling?

10 Doeslief    
4 maanden geleden door Doeslief
3
Meld

@6 u beweert dat vaccineren meer mensenlevens kost dan redt. Met die bewering gaat u lijnrecht in tegen de resultaten van zowat alle onafhankelijke onderzoeken die waar ook ter wereld zijn uitgevoerd.

Dat kan natuurlijk, maar dan moet u wel met ijzersterke argumenten komen. Als u dat doet, ben ik bereid u te geloven. Dat doet u echter niet. Het blijft bij zomaar een beschuldiging. Een zeer zware beschuldiging nog wel... zomaar uit de blauwe lucht.

Dit is in alle opzichten 'not done'.

11 Doeslief    
4 maanden geleden door Doeslief
2
Meld

@7 volgens u kennen antroposofen "de gevaren van vaccins".

De rest van de wereld, en dan vooral alle experts en alle onfhankelijke onderzoekers, kennen die gevaren niet.

Zou u in kunnen gaan op de aard van deze gevaren? Nu meldt u dat er gevaren zouden bestaan, maar welke dat zouden zijn laat u in het midden. U bent het hopelijk met mij eens dat ik, net als ieder ander, kritisch en zelfstandig moet nadenken en oordelen, en niet goedgelovig mag afgaan op iets wat ik ergens lees. Precies om die reden vraag ik u uit te leggen om welke gevaren het volgens u zou gaan.

12 Doeslief    
4 maanden geleden door Doeslief
1
Meld

@7 ,

"Gewoon een weekje goed verzorgen en dan is het weer voorbij en spelen ze weer vrolijk verder en zijn ze de rest van hun leven beschermd en hebben dan ook een enorme boost gekregen in het immuunsysteem zodat ze beschemd zijn voor nog tal van andere aandoeningen."

Als dat zo zou zijn, dan zou een vaccinatie tegen mazelen ook tegen 'tal van andere aandoeningen' moeten beschermen.

Dus feitelijk pleit je nu juist voor vaccinatie als je daar werkelijk van overtuigd bent.

13 progressiefliberaal    
4 maanden geleden door progressiefliberaal
2
Meld

@7
[Gewoon een weekje goed verzorgen en dan is het weer voorbij en spelen ze weer vrolijk verder en zijn ze de rest van hun leven beschermd en hebben dan ook een enorme boost gekregen in het immuunsysteem zodat ze beschemd zijn voor nog tal van andere aandoeningen.]

Echte deskundigen weten zeker dat daar niets van klopt 'Anna'/Harry :

Bericht uit 2013:
https://www.erasmusmc.nl/perskamer/archief/2013/mazelen.geen.onschuldig.kinderziekte/

Het gevaar van mazelen mag niet worden onderschat. In Europa is mazelen aan een opmars bezig en in ontwikkelingslanden veroorzaakt het virus jaarlijks nog steeds meer dan 100.000 doden. Het virus wist een deel van het geheugen van het afweersysteem, waardoor mensen die besmet zijn, vatbaar worden voor infecties met andere ziekteverwekkers. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC waarop Rory de Vries morgen promoveert. De onderzoeker heeft gekeken hoe mazelen wordt overgedragen en hoe het virus mensen ziek maakt.

Bericht uit 2015:
https://nos.nl/artikel/2034630-mazelen-verzwakken-afweersysteem-ruim-twee-jaar.html

Kinderen die mazelen hebben zijn daarna meer dan twee jaar extra vatbaar voor andere infectieziekten. Mazelen verzwakken het natuurlijke afweersysteem. Tot nu toe werd aangenomen dat dit effect hooguit een paar maanden duurde. Maar uit nieuw onderzoek is gebleken dat kinderen tot 28 maanden nadat ze de ziekte hebben verhoogde kans lopen om te sterven aan andere infectieziekten. Onderzoekers van het Erasmus MC en de Amerikaanse Princeton University publiceren daarover *vandaag een studie in Science.

Omgekeerd betekenen de onderzoeksresultaten dat de vaccinatie tegen mazelen een dubbel doel dient: het voorkomen van mazelen én het voorkomen van andere infectieziekten. Daarmee wordt de kindersterfte door mazelen maar ook door andere infectieziekten verminderd.

* http://science.sciencemag.org/content/348/6235/694

Gevolgd door nog meer aanvullend bewijs eind november 2018:
https://www.erasmusmc.nl/perskamer/archief/2018/6911038/

Het mazelenvirus infecteert en doodt de geheugencellen van ons afweersysteem. Dat is de conclusie van een studie van onderzoekers van het Erasmus MC in Rotterdam, die deze week wordt gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications. Mazelen verzwakt het afweersysteem, waardoor kinderen na herstel van mazelen vatbaarder zijn voor andere infectieziekten. In een recent in BMJ Open gepubliceerde epidemiologische studie liet dezelfde onderzoeksgroep zien dat kinderen tot enkele jaren na mazelen gemiddeld meer infecties doormaken dan kinderen die geen mazelen hadden gehad.

14 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
2
Meld

@16
Het is juist de bedoeling dat niet-gevaccineerde antivaxxers de mazelen krijgen. Dit is de enigste echte methode dat een levenslange handicap oplevert

15 Stiplaats    
4 maanden geleden door Stiplaats
1
Meld

@14 Dat onderzoek is van nul en generlei waarde. Al krijgt hij de nobelprijs dan nog is dat onderzoek niets maar dan ook niets waard.
Als een baby een paar uur na de vaccinatie met koortsstuipen en zware epileptische aanvallen op de IC beland kunnen alle onderzoekers niet zeggen dat het door de prik komt maar dit onderzoek wijst uit dat kinderen die de mazelen hebben gehad meer infecties doormaken dan gevaccineerde kinderen.
De praktijk is 180 graden andersom.
Dus gooi dat onderzoek maar bij het oud papier. Pure propaganda kul.

16 Anna van de Niemen    
4 maanden geleden door Anna van de Niemen
10
Meld

@16


Rory de Vries heeft de Beijerinck Premie van de Koninklijke Nederlandse Akademie
van Wetenschappen gewonnen.

Dat commentaar van jou (in slecht Nederlands) kan bij het oud papier.

17 Mies het zusje van Wim    
4 maanden geleden door Mies het zusje van Wim
1
Meld

@16 volgens mij zit er een groot en zeer belangrijk verschil tussen de onderzoeken waarnaar u refereert enerzijds, en uw woorden anderzijds.

Eerst de onderzoeken:
De onderzoeken zijn voorzien van een uitermate gedegen onderbouwing. Daarnaast stemmen de resultaten overeen met de resultaten van veel, heel veel zelfs, andere onderzoeken.

Dan uw woorden:
Uw woorden ontberen elke vorm van onderbouwing. Het zijn beweringen, niet meer dan dat.

Als ik bovenstaande vergelijk, kom ik toch echt tot de conclusie dat de resultaten van de onderzoeken veel, heel veel geloofwaardiger zijn dan uw woorden.

18 Doeslief    
4 maanden geleden door Doeslief
1
Meld

@16
[@14 Dat onderzoek is van nul en generlei waarde. Al krijgt hij de nobelprijs dan nog is dat onderzoek niets maar dan ook niets waard.]
Mijn hemel! Wat een arrogantie voor een homeopaat die niet eens in aanmerking komt voor een BIG-registratie.

[Dus gooi dat onderzoek maar bij het oud papier. Pure propaganda kul.]
Het gaat om meer dan een/1 onderzoek uit verschillende bronnen. Je kunt dus ook al niet fatsoenlijk lezen of hebt daar niet eens de moeite voor gedaan.

19 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
1
Meld

@18

Anna is een fan van dr. Tinus (what 's in a name) Smits, een berucht homeopatische
kwakzalver.

20 Mies het zusje van Wim    
4 maanden geleden door Mies het zusje van Wim
1
Meld

@16
"Pure propaganda kul."
Zegt iemand zonder enige medische of zelfs maar wetenschappelijke opleiding, die echter desondanks onder diverse schuilnamen op allerlei internetfora de zegeningen van zijn kwakpraktijk en zijn persoonlijke kennis van ziekte en genezing loopt te promoten... ("Het is een gave.") ... nietwaar, Anna, of moet ik zeggen Onno? Of toch maar HS? Of gewoon Harry?

21 RichardR    
4 maanden geleden door RichardR
1
Meld

@19

Ik vind Anna/Harry wel een goede kandidaat voor de
"Bent Spoon Award".

22 Mies het zusje van Wim    
4 maanden geleden door Mies het zusje van Wim
1
Meld

@21

In een interview beweert Anna/Harry dat er een talent aan hem kleeft.

iets met eigen roem ?

23 Mies het zusje van Wim    
4 maanden geleden door Mies het zusje van Wim
1
Meld

@23
Denk eerder aan iets bruins aan de achterkant van zijn bovenbenen.

24 Snorrie    
4 maanden geleden door Snorrie
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

25 Robin    
4 maanden geleden door Robin

@25
Het fundamentalistische anti-vax geloof van jou moet wel erg diep zitten om voor de zoveelste keer onomstotelijke feiten te negeren: https://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/merck-mumps-motions-whistleblowers-the-actual-story/

26 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

27 Robin    
4 maanden geleden door Robin

@27
Smaad en laster en voor de rest niets.

28 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
2
Meld

Ik constateer dat @27 niets weet in te brengen tegen de inhoud. Kennelijk kan hij geen enkele fout vinden in de informatie op Skeptical Raptor.

29 Doeslief    
4 maanden geleden door Doeslief
3
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Homofobe bakker voor Europees hof gedaagd
De christelijke eigenaren van de Ierse bakke...

23 uur geleden door Crezee

Antifa mogelijk officieel terreurorganisatie...
President Donald Trump twitterde dat hij er h...

18 uur geleden door Inter

Voor het boerkaverbod
De boerka is niet slechts een religieus gebru...

1 dag geleden door Mrs. K

Vegetariër mag op school niet zeggen dat...
Een 16-jarige vegetariër die in een proefwerk...

23 uur geleden door nostradamus666

Breivik en Tarrant als helden: rechts-extremi...
In West-Europa en de VS is het aantal aanslag...

1 dag geleden door NOS


ADVERTENTIE


Laatste reacties
MARCUSAURELIUS
Eerste Duitse IS-kinderen opgehaald bij Syris...
@10 Zodra ze hier zitten duikt meestal de fam...

minder dan een minuut geleden door MARCUSAURELIUS

Vageali6888
Door klimaatverandering valt de Golfstroom st...
Of is er juist klimaatverandering omdat de go...

minder dan een minuut geleden door Vageali6888

the strange death of europe
Eerste Duitse IS-kinderen opgehaald bij Syris...
@11 fout, dan ken jij de agenda van merkel ni...

minder dan een minuut geleden door the strange death of europe

the strange death of europe
Eerste Duitse IS-kinderen opgehaald bij Syris...
@9 en blijf jij vooral hier, door mensen als ...

1 minuut geleden door the strange death of europe

ZP3.0
De dader is wit...
@87 Hoe is dat relevant? Omdat jouw "studie" ...

1 minuut geleden door ZP3.0

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig