U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 3
Er is een kind met de mazelen op de Vrije School De Es in Assen. Ouders kregen daarover gistermiddag een mail.Volgens directeur Hetty Hospes van Rijn gaat het om een geval. ,,We hebben meteen de ouders van leerlingen van de school ingelicht, zoals onze procedure ook voorschrijft.’’ ...

ongeveer 1 maand geleden door Violier

REAGEER MET EEN EMOJI
1
2
1
1

Laten ze maar bewijzen dat het niet afkomstig is van recent gevaccineerde kinderen.

1 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
13
Meld

@1 Vrije School, dan weet je het wel.

2 Violier    
ongeveer 1 maand geleden door Violier
4
Meld

"Er is een kind met de mazelen.."
..
"..het niet 100 procent zeker of het inderdaad om de mazelen gaat"

4 Jackd    
ongeveer 1 maand geleden door Jackd
11
Meld

Voor niet-gevaccineerden kinderen is het juiste de bedoeling om mazelen te krijgen. Het liefst op een zo jong mogelijke leeftijd, zodat het herstel zeer snel gaat.

Hopelijk krijgen alle niet-gevaccineerden gezonde kinderen in no-time de mazelen, zodat ze levenslang beschermd zijn.

> Geeft levenslange immuniteit, want vaccins nooit kunnen bieden.
> Geeft veel minder kans op chronische ziekten, infecties en kanker gedurende hele leven. Iets wat vaccins ook nooit kunnen bieden.

5 Robin    
ongeveer 1 maand geleden door Robin
17
Meld

@3

Iets begrijpen doe je niet of wil je niet, omdat de grote poenbelangen van de ziekmakende prikken in gevaar komen.

Het is juist de bedoeling dat niet-gevaccineerde kinderen de mazelen krijgen. Dit is de enigste echte methode dat een levenslange bescherming oplevert.

Veiligheid van geen enkel vaccin is ooit aangetoond, door geen enkele witte jas en gezondheidsinstelling in de wereld.

In een periode dat in de VS 2 mensen zijn overleden door de mazelen (kans dat dit overkomt is vele malen kleiner dan oversteken op straat) zijn 120 mensen overleden door de prik tegen de mazelen. Recent uitbraken worden veroorzaakt door gevaccineerden. Het kwakzalverproduct in hun lijf functioneert niet, zorgt alleen voor verstoring.

Vaccineren kost meer mensenlevens dan dat het iets oplost.

Wereldwijd zijn honderden miljoenen mensen chronisch ziek geraakt door vaccins. Veel chronische ziekten en neurlogische aandoeningen worden (mede)veroorzaakt door vaccins. Vaccins is de pest uit de middeleeuwen.


6 Robin    
ongeveer 1 maand geleden door Robin
15
Meld

Voor antroposofen is mazelen geen probleem, die weten daar wel mee om te gaan.
Ook kennen ze de gevaren van de vaccins dus ik denk niet dat er een speciaal team hoeft ingevlogen te worden om alsnog die ouders over te halen om hun kinderen te laten vaccineren.
Gewoon een weekje goed verzorgen en dan is het weer voorbij en spelen ze weer vrolijk verder en zijn ze de rest van hun leven beschermd en hebben dan ook een enorme boost gekregen in het immuunsysteem zodat ze beschemd zijn voor nog tal van andere aandoeningen.

7 Anna van de Niemen    
ongeveer 1 maand geleden door Anna van de Niemen
12
Meld

@7 Antroposofen baseren hu filosofie op het warhoofd Rudolf Steiner. Dan heb je al een lichte klap van de molen gehad.

8 Violier    
ongeveer 1 maand geleden door Violier
5
Meld

@5 waarom zou het "de bedoeling" zijn om een ziekte te krijgen die in sommige gevallen dodelijk afloopt, en in een redelijk hoog aantal gevallen leidt tot blijvende invaliditeit? Kunt u dat uitleggen?

9 Doeslief    
ongeveer 1 maand geleden door Doeslief
3
Meld

@6 waarom begint u direct met het beschuldigen van de ander?

Trouwens... al zou @3 inderdaad handelen vanuit commercieel oogpunt, dan nog kunt u zich beter richten op de inhoud van wat @3 schrijft. Nu draagt u de boodschap uit dat @3 volgens u in dienst is van een farmaceutisch bedrijf, maar dat die persoon desondanks de waarheid schrijft. Is dat uw bedoeling?

10 Doeslief    
ongeveer 1 maand geleden door Doeslief
3
Meld

@6 u beweert dat vaccineren meer mensenlevens kost dan redt. Met die bewering gaat u lijnrecht in tegen de resultaten van zowat alle onafhankelijke onderzoeken die waar ook ter wereld zijn uitgevoerd.

Dat kan natuurlijk, maar dan moet u wel met ijzersterke argumenten komen. Als u dat doet, ben ik bereid u te geloven. Dat doet u echter niet. Het blijft bij zomaar een beschuldiging. Een zeer zware beschuldiging nog wel... zomaar uit de blauwe lucht.

Dit is in alle opzichten 'not done'.

11 Doeslief    
ongeveer 1 maand geleden door Doeslief
2
Meld

@7 volgens u kennen antroposofen "de gevaren van vaccins".

De rest van de wereld, en dan vooral alle experts en alle onfhankelijke onderzoekers, kennen die gevaren niet.

Zou u in kunnen gaan op de aard van deze gevaren? Nu meldt u dat er gevaren zouden bestaan, maar welke dat zouden zijn laat u in het midden. U bent het hopelijk met mij eens dat ik, net als ieder ander, kritisch en zelfstandig moet nadenken en oordelen, en niet goedgelovig mag afgaan op iets wat ik ergens lees. Precies om die reden vraag ik u uit te leggen om welke gevaren het volgens u zou gaan.

12 Doeslief    
ongeveer 1 maand geleden door Doeslief
1
Meld

@7 ,

"Gewoon een weekje goed verzorgen en dan is het weer voorbij en spelen ze weer vrolijk verder en zijn ze de rest van hun leven beschermd en hebben dan ook een enorme boost gekregen in het immuunsysteem zodat ze beschemd zijn voor nog tal van andere aandoeningen."

Als dat zo zou zijn, dan zou een vaccinatie tegen mazelen ook tegen 'tal van andere aandoeningen' moeten beschermen.

Dus feitelijk pleit je nu juist voor vaccinatie als je daar werkelijk van overtuigd bent.

13 progressiefliberaal    
ongeveer 1 maand geleden door progressiefliberaal
2
Meld

@7
[Gewoon een weekje goed verzorgen en dan is het weer voorbij en spelen ze weer vrolijk verder en zijn ze de rest van hun leven beschermd en hebben dan ook een enorme boost gekregen in het immuunsysteem zodat ze beschemd zijn voor nog tal van andere aandoeningen.]

Echte deskundigen weten zeker dat daar niets van klopt 'Anna'/Harry :

Bericht uit 2013:
https://www.erasmusmc.nl/perskamer/archief/2013/mazelen.geen.onschuldig.kinderziekte/

Het gevaar van mazelen mag niet worden onderschat. In Europa is mazelen aan een opmars bezig en in ontwikkelingslanden veroorzaakt het virus jaarlijks nog steeds meer dan 100.000 doden. Het virus wist een deel van het geheugen van het afweersysteem, waardoor mensen die besmet zijn, vatbaar worden voor infecties met andere ziekteverwekkers. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC waarop Rory de Vries morgen promoveert. De onderzoeker heeft gekeken hoe mazelen wordt overgedragen en hoe het virus mensen ziek maakt.

Bericht uit 2015:
https://nos.nl/artikel/2034630-mazelen-verzwakken-afweersysteem-ruim-twee-jaar.html

Kinderen die mazelen hebben zijn daarna meer dan twee jaar extra vatbaar voor andere infectieziekten. Mazelen verzwakken het natuurlijke afweersysteem. Tot nu toe werd aangenomen dat dit effect hooguit een paar maanden duurde. Maar uit nieuw onderzoek is gebleken dat kinderen tot 28 maanden nadat ze de ziekte hebben verhoogde kans lopen om te sterven aan andere infectieziekten. Onderzoekers van het Erasmus MC en de Amerikaanse Princeton University publiceren daarover *vandaag een studie in Science.

Omgekeerd betekenen de onderzoeksresultaten dat de vaccinatie tegen mazelen een dubbel doel dient: het voorkomen van mazelen én het voorkomen van andere infectieziekten. Daarmee wordt de kindersterfte door mazelen maar ook door andere infectieziekten verminderd.

* http://science.sciencemag.org/content/348/6235/694

Gevolgd door nog meer aanvullend bewijs eind november 2018:
https://www.erasmusmc.nl/perskamer/archief/2018/6911038/

Het mazelenvirus infecteert en doodt de geheugencellen van ons afweersysteem. Dat is de conclusie van een studie van onderzoekers van het Erasmus MC in Rotterdam, die deze week wordt gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications. Mazelen verzwakt het afweersysteem, waardoor kinderen na herstel van mazelen vatbaarder zijn voor andere infectieziekten. In een recent in BMJ Open gepubliceerde epidemiologische studie liet dezelfde onderzoeksgroep zien dat kinderen tot enkele jaren na mazelen gemiddeld meer infecties doormaken dan kinderen die geen mazelen hadden gehad.

14 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
2
Meld

@16
Het is juist de bedoeling dat niet-gevaccineerde antivaxxers de mazelen krijgen. Dit is de enigste echte methode dat een levenslange handicap oplevert

15 Stiplaats    
ongeveer 1 maand geleden door Stiplaats
1
Meld

@14 Dat onderzoek is van nul en generlei waarde. Al krijgt hij de nobelprijs dan nog is dat onderzoek niets maar dan ook niets waard.
Als een baby een paar uur na de vaccinatie met koortsstuipen en zware epileptische aanvallen op de IC beland kunnen alle onderzoekers niet zeggen dat het door de prik komt maar dit onderzoek wijst uit dat kinderen die de mazelen hebben gehad meer infecties doormaken dan gevaccineerde kinderen.
De praktijk is 180 graden andersom.
Dus gooi dat onderzoek maar bij het oud papier. Pure propaganda kul.

16 Anna van de Niemen    
ongeveer 1 maand geleden door Anna van de Niemen
9
Meld

@16


Rory de Vries heeft de Beijerinck Premie van de Koninklijke Nederlandse Akademie
van Wetenschappen gewonnen.

Dat commentaar van jou (in slecht Nederlands) kan bij het oud papier.

17 Mies het zusje van Wim    
ongeveer 1 maand geleden door Mies het zusje van Wim
1
Meld

@16 volgens mij zit er een groot en zeer belangrijk verschil tussen de onderzoeken waarnaar u refereert enerzijds, en uw woorden anderzijds.

Eerst de onderzoeken:
De onderzoeken zijn voorzien van een uitermate gedegen onderbouwing. Daarnaast stemmen de resultaten overeen met de resultaten van veel, heel veel zelfs, andere onderzoeken.

Dan uw woorden:
Uw woorden ontberen elke vorm van onderbouwing. Het zijn beweringen, niet meer dan dat.

Als ik bovenstaande vergelijk, kom ik toch echt tot de conclusie dat de resultaten van de onderzoeken veel, heel veel geloofwaardiger zijn dan uw woorden.

18 Doeslief    
ongeveer 1 maand geleden door Doeslief
1
Meld

@16
[@14 Dat onderzoek is van nul en generlei waarde. Al krijgt hij de nobelprijs dan nog is dat onderzoek niets maar dan ook niets waard.]
Mijn hemel! Wat een arrogantie voor een homeopaat die niet eens in aanmerking komt voor een BIG-registratie.

[Dus gooi dat onderzoek maar bij het oud papier. Pure propaganda kul.]
Het gaat om meer dan een/1 onderzoek uit verschillende bronnen. Je kunt dus ook al niet fatsoenlijk lezen of hebt daar niet eens de moeite voor gedaan.

19 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
1
Meld

@18

Anna is een fan van dr. Tinus (what 's in a name) Smits, een berucht homeopatische
kwakzalver.

20 Mies het zusje van Wim    
ongeveer 1 maand geleden door Mies het zusje van Wim
1
Meld

@16
"Pure propaganda kul."
Zegt iemand zonder enige medische of zelfs maar wetenschappelijke opleiding, die echter desondanks onder diverse schuilnamen op allerlei internetfora de zegeningen van zijn kwakpraktijk en zijn persoonlijke kennis van ziekte en genezing loopt te promoten... ("Het is een gave.") ... nietwaar, Anna, of moet ik zeggen Onno? Of toch maar HS? Of gewoon Harry?

21 RichardR    
ongeveer 1 maand geleden door RichardR
1
Meld

@19

Ik vind Anna/Harry wel een goede kandidaat voor de
"Bent Spoon Award".

22 Mies het zusje van Wim    
ongeveer 1 maand geleden door Mies het zusje van Wim
1
Meld

@21

In een interview beweert Anna/Harry dat er een talent aan hem kleeft.

iets met eigen roem ?

23 Mies het zusje van Wim    
ongeveer 1 maand geleden door Mies het zusje van Wim
1
Meld

@23
Denk eerder aan iets bruins aan de achterkant van zijn bovenbenen.

24 Snorrie    
ongeveer 1 maand geleden door Snorrie
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

25 Robin    
ongeveer 1 maand geleden door Robin

@25
Het fundamentalistische anti-vax geloof van jou moet wel erg diep zitten om voor de zoveelste keer onomstotelijke feiten te negeren: https://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/merck-mumps-motions-whistleblowers-the-actual-story/

26 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

27 Robin    
ongeveer 1 maand geleden door Robin

@27
Smaad en laster en voor de rest niets.

28 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
2
Meld

Ik constateer dat @27 niets weet in te brengen tegen de inhoud. Kennelijk kan hij geen enkele fout vinden in de informatie op Skeptical Raptor.

29 Doeslief    
ongeveer 1 maand geleden door Doeslief
3
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Duitsland raadt Joden af om overal keppel te...
In Duitsland heeft de speciale regeringsgezan...

10 uur geleden door Graaier1000

Vaccins en autisme - wetenschap blijft met on...
Vaccins en autisme zijn niet gekoppeld of gea...

16 uur geleden door Wilmama

‘IQ-racisme vermomd als wetenschap kan...
Zijn zwarte mensen per definitie dommer dan h...

16 uur geleden door Crezee

Putins media blij met steun ‘oppositiel...
De leider van de oppositie in Nederland denkt...

15 uur geleden door Crezee

‘Kiezers Forum voor Democratie zijn thu...
Volgens opiniepeiler Maurice de Hond zijn er...

14 uur geleden door SergioLeone


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Sjaak Trekhaak
Juncker: “Die domme nationalisten zijn verl...
@44U komt zeer denigrerend over.."Een e...

minder dan een minuut geleden door Sjaak Trekhaak

Wylde Gjert
OT 3...
@5680 Plus nog 2 jaar Noorwegen. En een half ...

5 minuten geleden door Wylde Gjert

groenengeel
Hoe AG Barr op geniale wijze een einde maakte...
Voor de liefhebbers: https://magaimg.net/img/...

6 minuten geleden door groenengeel

LGK
Juncker: “Die domme nationalisten zijn verl...
@40"Etniciteit maakt ons juist tot dát w...

6 minuten geleden door LGK

Amy
OT 3...
@5689 Aan boeren geen gebrek hier :-)...

9 minuten geleden door Amy

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig