De Amerikaanse minister van Justitie William Barr.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Justitie William Barr. © REUTERS

Amerikaanse minister van Justitie wil FBI onderzoeken voor spionage van Trump in 2016

De Amerikaanse minister van Justitie William Barr vermoedt dat diensten van de federale politie in 2016 de campagne van Donald Trump hebben bespioneerd. Barr leek zich tijdens een ondervraging in de Amerikaanse senaat aanvankelijk aan te sluiten bij Trumps pogingen om het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller in diskrediet te brengen. Later stelde hij zijn bewering bij: “Ik wil zeker zijn dat er hij niet geschaduwd werd zonder autorisatie”, aldus Barr.

5 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    Barr overtreed de wet omdat hij in zijn functie van minister van Justitie, ook duidelijk de advokaat speelt van Trump. Barr is ook het stromannetje van Trump. Er word de laatste tijd steeds harder geroepen in de Senaat dat Barr moet opstappen wegens belangenverlenging met Trump en de grenzen van zijn functie als Minister van Justitie, overschrijd. Partijdigheid maw
  • kurt Degryse

    5 jaar geleden
    Beetje gebrainwashed, Jeroen? Als je puur op feiten afgaat dan zie je al meer dan een jaar dat de corrupte Obama administratie en Clinton campagne het spel zeer vuil heeft gespeeld. De media verzwijgt dit omdat hun blinde haat voor Trump ze zo subjectief heeft gemaakt dat ze blindelings de democraten hebben gevolgd in heel dit verhaal. Wat blijkt, de doofpotoperatie komt van de democraten, niet van Trump.
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Zeker door de geheime diensten van Rusland.
  • Peter Thys

    5 jaar geleden
    vreemd als Trump niks verkeerd deed of geen inmenging van Rusland dat men moet onderzoeken wat die zouden kunnen weten, Trump duidelijk niet op z'n gemak en doofpotactie van Barr kan momenteel de "onschuldige euh niet bewezen dat hij schuldig zijnde Trump uit de wind zetten
  • Jeroen Beckers

    5 jaar geleden
    Trump en z'n banden met Rusland, het heeft geleid tot één van de grootste doofpotoperaties ooit in de US. Trump heeft niet de minste scrupules en blijkt stilaan de oppernarcist. Zowat iedereen die met hem werkte beaamt dat intussen en vlucht weg na een tijdje. Arm Amerika dat door deze man al z'n waarden verloochent.