Ga naar Content
Noord-Holland

Zwembadvrijwilligers lieten buitenlandse kinderen misbruiken via livestream

11 april 2019, 15.26 uur · Aangepast 11 april 2019, 17.36 uur
Door: · Foto: Adobe Stock

Twee mannen uit Noord-Holland van 60 en 63 zijn veroordeeld tot twee jaar celstraf na het misbruiken van minderjarigen via een webcam. De twee mannen kwamen in het vizier via een buitenlands onderzoek naar livestreaming van misbruik.

"Iedere vorm van seksueel contact tussen een kind en een volwassene is niet voor niets strafbaar want het brengt de kinderen schade toe en stoort hun ontwikkeling", stelt het OM. 

Uit het onderzoek bleek dat de mannen over een periode van meerdere jaren tienduizenden euro's over hadden gemaakt naar de Filipijnen, Gambia, Ghana en Indonesië. In ruil voor dit geld werden kinderen, speciaal voor hen, misbruikt op een livestream. Omdat het ging om filmpjes was het maken van kinderporno deel van hun veroordeling.

Lees ook: Holland's Got Talent-pedo geeft walgelijke details kindermisbruik

Thailand
De mannen werden op Schiphol opgepakt toen ze op weg waren naar Thailand. Zij hadden massageolie, glijmiddel en condooms bij zich. Volgens het OM reisde één van de verdachten al sinds 1991 naar Thailand. De mannen worden niet verdacht van fysiek misbruik van minderjarigen. 

Zelf aangeboden
Dat de kinderen zichzelf aangeboden zouden hebben zegt volgens het OM niks. Er zouden bij dit soort misbruik vaak organisatoren of familieleden betrokken zijn. "En zelfs als de kinderen worden aangeboden, is er geen enkel excuus om er gebruik van te maken. Het blijft misbruik."

Lees ook: Verdachte kindermisbruik gelinkt aan voorval bij Jeugdland in Amsterdam

Werk met kinderen
De mannen hielden zich binnen Nederland ook bezig met kinderen. Zo is bekend dat zij actief waren binnen een zwemvereniging, een huttenbouwproject en bij zomerkampen. Ook hadden de mannen jarenlang pleegkinderen in huis. Er is binnen Nederland geen aangifte gedaan tegen de mannen. 

Als onderdeel van de strafeis mogen de mannen ook na hun vrijlating niet meer met kinderen werken of vrijwilligerswerk doen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!