door Wilmama in Gezondheid  ·  25 Reacties

  • 1
  • 445x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hoeveel zijn er al aan deze extreem dodelijke ziekte gestorven van de 228 zielen?

9
1 Positivo

@1
Is dat ter zake doende en zo ja waarom dan precies?

2
2 Wilmama

Hoe de hierboven genoemde actiegroep PEACH te werk gaat werd al eerder gemeld vanwege de mazelenuitbraak in Rockland County:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/mazelen-noodtoestand-in-de-vs-niet-ingeent-dan-ook-niet-naar-buiten~b1668231/

(**) Anti-vaccinbeweging
Hoewel het internet als geruchtenmachine vaak wordt aangewezen als verspreider van onwetenschappelijk wantrouwen, geldt in Rockland County het omgekeerde. Juist door het technologische isolement van de chassidische gemeenschap – tv en computers zijn schaars – zijn ze ontvankelijk voor pseudokennis. De anti-vaccinbeweging maakt daar gebruik van: de groep Parents Educating and Advocating for Children’s Health, alias Peach, heeft een brochure opgesteld die gericht is op orthodoxe Joden en hun wantrouwen aanwakkert. ‘Kan Shomer pesayim Hashem op vaccins worden toegepast?’, is een vraag, die daarna in het Hebreeuws wordt beantwoord. (**)

1
3 Wilmama

Een bericht van begin vorig jaar over de handel en wandel van de actiegroep die dat ook nog anoniem blijkt te doen onder valse voorwendselen: https://jewishchronicle.timesofisrael.com/anonymous-anti-vaxxers-push-propaganda-on-local-orthodox-community/

An unwelcome package arrived in the mailboxes of many members of Pittsburgh’s Orthodox community last month — a 40-page anti-vaccination booklet titled “The Vaccine Safety Handbook,” published by a purported Jewish organization called PEACH (Parents Teaching and Advocating for Children’s Health).

The pamphlet, whose authors and editors hide behind pseudonyms, is filled with spurious “facts” that refute hard scientific studies, including long-refuted claims that vaccines are linked to autism.

1
4 Wilmama

@2 Natuurlijk, als je mensen verteld dat het gevaarlijk is kun je dat aan het dodental aflezen.

6
5 Positivo

@5
Tegen een die hard anti-vaxer is zelfs geen kruid gewassen.

1
6 Wilmama

Reliegekkies......... question
Zucht.

9
7 Uit Den Haag

@1 Gelukkig (nog) geen doden, wel 21 ziekenhuisopnames waarvan 3 op de intensive care.

1
8 Mevrouw Stemband

@7 “De afgelopen twee jaar waren er uitbraken in Madagaskar (66.000 gevallen, meer dan 900 doden), India (63.000 gevallen), Pakistan (31.000), maar ook in Europa (41.000 gevallen, zeker 37 overleden). Veelal landen die moeite hebben een hoge vaccinatiegraad te bereiken. Maar vaak spelen extra factoren een rol. Madagaskar is niet alleen arm, het is ook kinderrijk en veel kinderen zijn ondervoed. In Venezuela is de gezondheidszorg ingestort, waardoor ook in Brazilië, waar veel Venezolaanse vluchtelingen terechtkomen, uitbraken zijn.

Allemaal religekkies.... Zucht. /sarc off

4
9 Mrs. K

@9 Mrs. K

Je schrijft het zelf al: in straatarme landen gebeurt dit door pure armoede.
In een van de rijkste landen ter wereld zijn het vaak ....

....... reliegekkies question
Zucht.

10
10 Uit Den Haag

@7 @10
Welk gedeelte uit het citaat in @3 heb je niet of maar half begrepen dan? De anti-vaccinatiebeweging is de hoofdoorzaak en uit @4 blijkt dat deze anonieme organisatie nog minder dan zuiver op de graad is. Met religie heeft dit weinig te maken.

4
11 Wilmama

@11 Wilmama

Reliegekkies zijn een grote groep binnen de groep mensen die absoluut tegen inentingen zijn!
Hier een voorbeeld uit Nederland. De uitzending dateert van 2007.

Polio in Staphorst

De Wereld Gezondheidsorganisatie ziet de Nederlandse bible belt nog steeds als gevarenzone. Terecht, zo lijkt het na een recente uitbraak van de mazelen. De uitbraak wordt veroorzaakt door de weigering van sommige reformatorische christenen om zich te laren vaccineren. Zij beschouwen inenting als een interventie in goddelijke voorzienigheid. In 1971 brak een bijna verdwenen ziekte uit in Staphorst: polio. Vijf kinderen stierven.

Nederland is in 2007 een van de landen met de hoogste inentingspercentages van de wereld. Toch geldt ons land nog steeds als het grootste risicogebied voor polio binnen Europa. Niet omdat er inmiddels ook heel wat antroposofen en macrobioten zijn die iets hebben tegen inenten, maar omdat de ‘bevindelijk gereformeerden’ zo op een kluitje wonen. Er hoeft er maar één in contact te komen met een Afghaanse vluchteling en de polio verspreidt zich als een lopend vuurtje. De “bible belt”, met Staphorst als noordelijkste punt, geldt voor de Wereldgezondheidsorganisatie als gevarenzone. Nog steeds.

https://anderetijden.nl/programma/1/Andere-Tijden/aflevering/340/Polio-in-Staphorst

9
12 Uit Den Haag

@12
Wellicht dat je het met behulp van dit citaat beter begrijpt:
https://www.trouw.nl/samenleving/de-mazelen-zijn-terug-zo-gevaarlijk-is-het-en-zo-gemakkelijk-verspreidt-het-zich~a812b436/

(**) Eén reis begon in het noorden van Israël waar een jaar geleden een mazelenuitbraak was. Niet dat in deze joods-orthodoxe gemeenschap religieuze bezwaren tegen inentingen heersten, het gezondheidssysteem haperde. In Israël wordt een kind geacht op zijn zesde verjaardag al negen keer bij de huisarts te zijn geweest om een prik te halen. De vaccinatiegraad ligt er daardoor rond de tachtig procent. Afgezet tegen andere landen een redelijk percentage, maar te laag om een epidemie te stuiten.

Zoals ieder jaar ondernamen ook vorig jaar september veel orthodoxe joden een pelgrimstocht naar Oeman, een stad in Oekraïne. In dat land heerst al jaren een mazelenepidemie, gevoed door het wantrouwen van de bevolking jegens de overheid. In die septembermaand piekte de epidemie, een maand later stak het virus in Jeruzalem en Tel Aviv de kop op, waarna de ziekte zich in orthodoxe gemeenschappen pas echt verspreidde. Omdat joden veel familiebanden in de Verenigde Staten hebben, kon het virus snel de oceaan oversteken en bijvoorbeeld in New York toeslaan. En van daaruit weer in de orthodoxe gemeenschap in Londen. (**)

En in New York en omstreken is tot overmaat van ramp ook nog de dubieuze groep Parents Educating and Advocating for Children’s Health (PEACH) actief met ongevraagde foute informatie over de vaccins zelf.

2
13 Wilmama

@13 + Uit dat artikel had ik die cijfers.

2
14 Mrs. K

@1 Dat is onbelangrijk alleen gevaccineerde mensen zijn belangrijk. Ongevaccineerden doen het zichzelf aan.

2
15 Jaap Oudenaerde

@9 Ik vraag me altijd af hebben ze ook cijfers van de hersenvliesontstekingen en complicaties, de gehandicapten en mensen die 5-6 jaar later alsnog overlijden?

2
16 Jaap Oudenaerde

@15 Klopt, en gevaccineerden laten zich het aandoen.

4
17 Positivo

@17 Tijd voor boetes, dwangsommen en desnoods celstraffen voor antivax kleuterkillers.

2
18 Jaap Oudenaerde

@18 Wiegedood komt vrij vaak voor, na vaccinatie.
Dus kleuterkillers, daar moet je voor bij big farma zijn.
helaas hebben deze criminelen zich juridisch ingedekt.

6
19 Positivo

@19 Ook dat is een fabeltje. Niet vaker dan anders.

2
20 Jaap Oudenaerde

@20 Ja, dan kijken babymoordenaars gewoon even weg.

5
21 Positivo

@21 Het is onzin, lariekoek, antivaxx fabeltje. Er is niks om van weg te kijken als iets onzin is.

2
22 Jaap Oudenaerde

@19
Zeer belegen broodjeaapverhaal.

1
23 Wilmama

Ik zou wel graag willen dat Blokhuis (en anderen) de vraag zou worden voorgelegd wat de cijfers zijn over ongewenste effecten van vaccinaties. Want van de ene kant wordt gezegd dat zulke ongewenste effecten er *niet* zijn, en van de andere kant dat ze er *wel* zijn.
In de VS hebben ze de "Vaccine court" https://en.wikipedia.org/wiki/National_Vaccine_Injury_Compensation_Program , en tussen 2006 en 2016 heeft de "Vaccine court" 1,7 miljard dollar toegewezen als compensatie van door vaccinaties veroorzaakte gezondheidsschade.
Bedenk daarbij dat geschat wordt dat (in de VS) tussen de 1 en 10 % van de mogelijke gevallen van vaccinatieschade gemeld wordt. En zelfs als je bedenkt dat er in de VS veel 'meer' gevaccineerd wordt, dan zouden er hier (NL) toch vergelijkbare cijfers moeten zijn.
Ik snap best dat Blokhuis blij is dat zo'n vraag tot nu toe niet gesteld is, maar dat is een reden te meer om de vraag *wel* te stellen, en de cijfers te geven, *hoe* die ook zijn

1
24 handsfree

In de link:
“Schlesinger probeerde ze duidelijk te maken dat de vaccinaties koosjer zijn aangezien je ze niet opeet, maar inspuit.”
Nou *dacht* ik toch dat ‘koosjer’ ging over datgene wat wel of niet goed is voor de gezondheid van een mens (net als bij halal en haram). https://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/145591-is-koosjer-hetzelfde-als-halal.html.
Maarre, meneer Schlesinger, gaat het dan over ‘eten’ of over ‘binnenkrijgen’?
Is het *wel* OK als een Joods persoon via sondevoeding ‘niet-koosjere’ voeding krijgt?
Ja, want dan *eet* hij/zij niet.
Of nee, want het was (oorspronkelijk, want toen werd er niks ingespoten) toch de bedoeling, dacht ik, om te voorkomen dat mensen ‘niet-koosjere’ voeding binnenkrijgen (toch?)

1
25 handsfree

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1 Het deugt niet dat deugers de orde willen verstoren....

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@64 Je bedoelt deugers binnen de overheid....

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@62 Zou best kunnen eh. Voor WO1 was de kerk helemaal niet populair. Na WO2 was de kerk ineens razend populair. Dat is opzich niet vreemd. Maar ...

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Zo ziek, verrot is de huidige samenleving inmiddels. . . Hier zijn de mensen voor gevallen, die wij op deze 4e mei herdenken. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@1 Er liep nog nooit iemand met een Nederlandse vlag demonstratief te zwaaien op 4 mei, tijdens de dodenherdenking op de Dam. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

2 uur geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

5 uur geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Cumshot MomsQuimmah Russo Only FansComic Hentiصور بنات عاريCeleberty XxxPorni ViolentiWww.thepornhub.comCuckd PornNovinhasnozapzapHot Older Naked WomenAlltyazılı PornXxxx Com Video HindiNotsick3 LeakedChelxie Leak OnlyfansPhub TwitterKim Kardashian SexingSophie Die PornJudy Norton TaylorAna DevilleSexy Lucy LawlessH動漫.Adult Short FilmпорнхабNude Celebs On RedditMongerinasiaDelia DelionsHairy FuckWww.xxviii 2022 LiveChinese Xxx FilmHot NakedchicksSexy Nude LesbiansVaginal Licking PornWoman With Octopus TattooFamswingersGay Porn In The Locker RoomDownload XhamstersSexy Bf 2018Www Indian Blue Film ComJapani Porn MassageMia Malkova Hot SceneSuck Nipple LesbianAutocunninglingusRealskybri PornAdultwork SiteBuceteiro.Porn Lo MejorVgeroticaValwinmediaPipayipoHindi SexeMoody Sex VideosBlack PorrnFemale Porn SitesXvideo BasileiroMen CummibgHomeschool Sex Ed Cory Chase And Sophia LockeXxx Hindi Hot Sexy VideoChoot LundLana Rhodes PornInterracial Strapon LesbiansGabrelle SantiniEd Powers Dirty DebutantesPurumatureVipporns.Celebridas NuasXxapple_eHaley Reed AnalRamya Krishna Sex PhotosDiamond Jackson HotLucie Wilde BbcDogyy PornRamakrishna Sex VideoNude CollageHannahowo Leaked NudesNaughty America LinkedinTits PhotosBollywood Actress Nude FakeLana Rhoades BlackedCustomer Sex VideoAmature NudeChef PornScarlett Johansson In BikiniXxx W XxxTits GropedJapanese Big Boobs Porn VideosHentia English DubBootyassArabe GaypornKaachiLupe Fuentes XxxXhanster LiveShinobu PornLahore SexDesi Force Porn VideoPorn_gifAlura Jenson 2023Is Usher GayXxx Hot FilmHavana GingerForce Fuck PornCystal Lust PornDamnhomie11 NudeShes Nothing Butt Gamer Anal TroubleBbc And EbonySuhagrat BhabhiAsian Nuro Massageموغ سكسBodycumshotsPoti SexKagney Linn Carter PornhubMoms Baang TeensFutanari Hd Gifs RedditBbrts.comMindi Minx LesbianAuntyanalReil Pornفیلم سکس ژاپنیDemi Moore Oui MagazineMaria DjieliChut PictureTubeagloreGrupo De Whatsapp SexoGay Men XnxxNaked Leg SpreadingMassage Parlour Hidden CamerasFappening VlogDelivery Boy Sex VideosSex Video GaneTamil Sex LesbianPorn Tube ClassicsAssistir Hentais Sem CensuraJax Slayher TvPakistan Hot PornSex Gif HotNurse BrazzersWw Xxx Porn VideoDanplipsPusdyIndian Sexey MovieThai CteampieKiss HentaiTeanna TrumpDemi StrutaKaitlyn Dever SexyAll Her LuvFuta MangaIndian MmsxxxBoobs Suck ThreesomeMallu Bhabi XxxReality Mom Porn