De controversiële huisarts Kris Gaublomme.
Volledig scherm
De controversiële huisarts Kris Gaublomme. © VTM NIEUWS

Forse kritiek op huisarts die tegen inenting voor mazelen pleit: “Hij creëert risico op epidemie”

BinnenlandEr is forse kritiek op de uitspraken van een Vlaamse huisarts over de mazelen in het VTM NIEUWS. Kris Gaublomme beweerde tijdens een reportage dat het inenten tegen de ziekte de immuniteit verlaagt en zelfs kan leiden tot astma, autisme en gedragsstoornissen. Iets wat door de wetenschap als je reinste onzin wordt omschreven. “Pure schande en gevaarlijk bovendien”, fulmineert minister van Volksgezondheid Maggie De Block op Twitter.

124 reacties

  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Er wordt hier nogal met spek geschoten. Vaccinatie wordt al een eeuw intensief onderzocht. Er zijn letterlijk tienduizenden studies, zoals iedereen weet die eens iets opzoekt op Google scholar, Pubmed, Researschgate, enz. De fabels over autisme zijn al lang weerlegd, net als die over thimersal en aluminium. Als je afgaat op wat hier zoal geschreven wordt is het hoog tijd dat er een vaccin tegen Dunning-Kruger gevonden wordt.
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Velen hopen hier blijkbaar dat die vaccin-bijsluiters sprookjesboekjes zijn... Als je de pech hebt dat (stukjes van) de eiwitten in het vaccin (al dan niet een "heet", slecht gemaakt vaccin) toevallig gelijken op (stukjes van) een eiwit in uw lichaam, dan gaat uw immuunsysteem na die vaccinatie deze eigen lichaamseiwitten aanvallen én vernietigen, met o.a. ontstekingsverschijnselen en veel erger tot gevolg. Dat is al vele jaren geweten
  • censor

    5 jaar geleden
    In vaccins zitten zware metalen om te bewaren, lood,kwik, cadmium, en degene die zegt dat dit gezond is liegt...zware metalen blijven in het lichaam zitten, ..ooit gelezen: door te wenen kunnen er deeltjes zw metalen via de oogtranen verwijderen....
  • Erik Claessens

    5 jaar geleden
    Gaublomme heeft voor een deel gelijk. Vaccinaties bevatten schadelijke residu's. Sommigen kunnen dat niet aan.
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Nonssens over het klimaat als wetenschap verpakken op tv, mag. Maar twijfelen over de effectiviteit van vaccins is ineens onwetenschappelijk. Daarvoor mag men een klacht verwachten ? Gelijkheid van vrije mening aub ! Ongelovige, klimaatontkenner, vaccintwijfelaar: mond toe, klacht, kerker in! Terug naar de middeleeuwen. Ik spreek me niet uit over inhoud -ik ben het er niet 100% mee eens- wel over de vorm : straks durft niemand nog een controversiele mening te geven! Saai!!