Translate

woensdag 10 april 2019

Er is maar één biologische kalverhouderij in Nederland en dat moet veranderen: Kom kijken bij de kalverdans zaterdag 13 april ( alle gegevens onderaan artikel )



Kom kijken bij de kalverdans!


In navolging van de koeiendans organiseren Dier&Recht en biologische kalverhouderij Eco Fields de allereerste kalverdans. Op zaterdag 13 april gaan de kalveren van boer Bart Boon voor het eerst na de winter naar buiten, de grazige wei in. Het wordt een feest met dolle, dartelende kalveren. De pers is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.


image


Er is maar één biologische kalverhouderij in Nederland en dat moet veranderen
Bart Boon is de enige biologische kalverhouder van Nederland. Zijn kalveren gaan in de zomer dagelijks naar buiten en leven ’s winters in een strostal. De kalverdans laat zien hoeveel plezier de kalveren hebben als ze naar buiten mogen. En hoe jammer het is dat 99,9% van de 1,5 miljoen vleeskalveren nooit buiten komt. Die kalveren groeien op in kale stallen en krijgen nooit gras of hooi.

Kalveren horen in de wei 
Kalveren zijn gezellige, intelligente en speelse dieren die buiten horen te spelen en gras horen te eten, maar ze worden nu behandeld als het restproduct van de melkveehouderij. Gelukkig staan door maatschappelijke druk steeds meer koeien in de wei. Laat dat bij kalveren ook gebeuren!

Informatie 
Boer Bart Boon en Frederieke Schouten (dierenarts van Dier&Recht) zijn aanwezig voor interviews en het beantwoorden van vragen.

Datum: zaterdag 13 april 2019
Tijd: 9.30 – 12.00 uur. Om 10.00 uur en om 11.00 uur wordt een groep kalveren losgelaten. 
Locatie: Eco Fields, Matendijk 1, 6733 JD Wekerom (Gelderland/Veluwe)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten