Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Kees van der Staaij

10-04-2019 09:01


 Computer algemeen

Beste Kees,

Dertien jaar werkte je aan een wetsvoorstel om Europese verdragen voortaan door een tweederde meerderheid van ons parlement te laten goedkeuren, in plaats van een gewone meerderheid.

Het doel van dat voorstel was duidelijk: voorkomen dat het meerderheidje van de dag er belangrijke verdragen doorheen kon jassen en zorgen dat overdrachten van onze soevereiniteit alleen plaats zouden vinden als een ruime meerderheid van het parlement ze zouden ondersteunen.

Gezien het feit dat de EU juist de beweging maakt om zich steeds meer als de Verenigde Staten van Europa te gaan gedragen (ik vermijd even mijn vaste benaming ‘Groot Europeesche Rijk’), was dat een uitstekend voorstel.

Op 22 september 2015 stemde de Tweede Kamer vóór jouw wetsvoorstel.

Gisteren stemde de Eerste Kamer tégen jouw wetsvoorstel.

In 2015 was de VVD voor.

Gisteren was de VVD tegen.

Eén van de hoofdargumenten van VVD-woordvoerder Anne-Wil Duthler (ja, die) tegen jouw wet was dat het dan wel heel moeilijk zou worden om ooit nog een Europees Verdrag door het Nederlandse parlement te loodsen.

Dat klopt.

Dat was namelijk precíes de bedoeling van jouw wet.

Dat alleen nog echt goede voorstellen, waar geen weldenkend mens tegen kan zijn, door Nederland zouden worden overgenomen.

Jammer voor de klimaatsekte.

Jammer voor de asielzoekersindustrie.

Maar nee…

We moeten helaas vaststellen dat de VVD sinds gisteren (net als de eurofielen van CDA, D66, GroenLinks en de PvdA) dus officieel de vaak waanzinnige wensen van de Junckers, de Timmermansen, de Sargentini’s en de Verhofstadtjes belangrijker vindt dan die van de Nederlandse bevolking.

De landverraders…

Ruttes volgende baantje wordt duur betaald!

Groet,

JanD