Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners willen straatverbod voor constant feestende buurman

10 april 2019, 10.53 uur · Aangepast 10 april 2019, 16.15 uur

In de rechtbank vandaag een opmerkelijke zaak. Omwonenden van de Cornelis Schuytstraat in Oud-Zuid zetten in op een straatverbod voor een buurman, omdat ze 'gillend gek' worden van alle feestjes die hij sinds zijn komst in 2017 geeft. Maar volgens deze 'party animal' is zijn bovenbuurman gewoon jaloers omdat de man zijn vrouw heeft gezoend.

De bewoners beweren dat de men vaak keihard muziek draait tot diep in de nacht. Bovendien zouden er regelmatig dronken feestgangers staan te schreeuwen in zijn tuin.

Alle eerdere acties om de overlast te verminderen hebben volgens de buren niet geholpen en daarom zijn ze naar de rechter gestapt. Ze hopen op een straatverbod. Eén of twee keer per jaar een feestje vinden ze prima, maar nu gebeurt dat 'meerdere keren per maand.' 

Zoenincident
De 'party animal' herkent zich niet in de aantijgingen. Hij denkt dat vooral het 'zoenincident' een grote rol speelt in deze zaak. Volgens zijn advocaat heeft dit de relatie met de bovenburen inderdaad op scherp gezet. 

De bovenburen zouden vervolgens andere omwonenden tegen de man hebben opgezet. 'Sommige bewoners wonen wel tien huizen verderop in Zuid', stelt de advocaat. 

43 meldingen
De man woont sinds zijn scheiding in de Cornelis Schuytstraat met zijn kinderen. Volgens omwonenden is hij alleen 'muisstil' als zijn kinderen er zijn.

Andere keren is hij 'niet tot rede vatbaar'. Ze hebben daarom 43 meldingen van geluidsoverlast gedaan. De meeste hiervan kwamen van de bovenburen, meldt de advocaat. 'Ze zijn erg gevoelig voor geluid.' 

Lees ook: Wat kun je doen tegen herrie van de buren? 'Voor elke situatie is een oplossing'

Bij 10 van de meldingen zou de man niet eens thuis zijn geweest. 'Hij was zelfs een keer op een ander feestje toen er werd geklaagd', vertelt de advocaat. 

Om tafel
De rechter is er wel van overtuigd dat de man wel degelijk te weinig rekening heeft gehouden met zijn buren. Maar een straatverbod lijkt haar overdreven. 'Daar hoeft u niet bang voor te zijn.'

Lees ook: 'Forse geluidsoverlast voor huurders luxe Pontsteiger'

Wel wil de rechter dat er duidelijke en goede maatregelen worden genomen. De partijen moeten daarom met elkaar om de tafel.

Update:
Een buurtbewoner laat aan AT5 weten dat ze hebben afgesproken met elkaar keiharde afspraken te gaan maken. Als er de komende drie maanden nog geluidsoverlast is dan komt de rechtbank alsnog met een vonnis. 

Verslaggever Cecile van de Grift was bij de zaak en twitterde erover.