Restauranthouder: mishandeld om liefde voor Urk

URK • Vr 5 april 2019 | 16:10 • Vrijdag 5 april 2019 | 16:10

De eigenaar van restaurant La Cassa op Urk zegt vanwege zijn openlijke liefde voor het dorp te zijn mishandeld door een groep van drie mannen. Dat schrijft de lokale krant het Urkerland. De man heeft aangifte gedaan bij de politie.

Onlangs plaatste de restauranteigenaar een foto van Urk met een hartje op de facebookpagina van zijn bedrijf. Hij deed dat na de negatieve reacties over het dorp na de ongeregeldheden van enkele weken geleden. Toen ontstond een vechtpartij in en bij een huis van een Marokkaans-Nederlands gezin aan de Noorderpalen. Na het plaatsen van de foto zegt hij negatieve reacties en bedreigingen te hebben ontvangen van mensen die onder meer zeggen dat hij zijn afkomst verloochent.

Hij wil desgevraagd niet voor de camera van Omroep Flevoland reageren, maar vertelt dat hij vorige week donderdag door een groepje van drie mannen staande werd gehouden toen hij een pizza wilde bezorgen. Hij zette zijn auto aan de kant toen er door een auto werd geseind. Hij dacht dat het de bewoners waren van een huis die kort daarvoor de deur niet openden voor hun bestelling. Het bleken drie mannen met volgens hem een Arabische achtergrond, die hem bedreigden en mishandelden. Eén van hen stak hem in zijn bovenarm met een mes, een ander gooide iets naar zijn hoofd. Ze reden weg toen een derde riep dat er een auto aankwam. "Ik ben hier kapot van", vertelt de restauranteigenaar telefonisch. "Ik heb alles aan de politie verteld en heb ook met Slachtofferhulp gebeld. Ik ben er echt moe van."

De politie bevestigt de aangifte te hebben ontvangen van de mishandeling. Het onderzoek naar de daders is in volle gang en er wordt naar getuigen gezocht. Specifiek is de politie op zoek naar de bestuurder van een auto die langsreed toen de mishandeling plaatsvond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel