Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tweede Kamer spreekt zich uit tegen FvD-meldpunt linkse leraren

  •  
09-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
197 keer bekeken
  •  
Debat over de gevolgen over de TTIP

© 2017-06-01 11:34:06 DEN HAAG - Thierry Baudet (FvD) tijdens het plenaire debat over de gevolgen van de TTIP. ANP BART MAAT

Bijna de voltallige de Tweede Kamer heeft zich vanavond uitgesproken tegen het meldpunt voor vermeende ‘linkse indoctrinatie’ door leraren dat Forum voor Democratie heeft opgericht. Alle partijen, met uitzondering van FvD, PVV en SGP – vinden dat leraren “in vrijheid en veiligheid hun belangrijke werk moeten kunnen doen”. De Tweede Kamer wil daarnaast dat het kabinet in kaart brengt in hoeverre docenten zonder toestemming gefilmd worden en er uitspraken en lesteksten van docenten worden verspreid.
Dat een grote meerderheid zich tegen een meldpunt heeft uitgesproken betekent echter niet dat lerarenmeldpunten verboden worden. Daarvoor zou een rechter eerst moeten oordelen dat de wet wordt overtreden. Het meldpunt van het wetenschappelijke bureau van FvD, het Renaissance Instituut, werd vier weken geleden gelanceerd. FvD claimt dat leerlingen en studenten “aan de lopende band” worden geïndoctrineerd met linkse denkbeelden. Minister Slob van Onderwijs sprak van een “moderne schandpaal” en meer dan 200 academici ondertekenden een open brief tegen de verdachtmakingen van FvD-partijleider Baudet aan het adres van academici, journalisten, kunstenaars en architecten. Vorig jaar riep de partij al eens op tot het ontslag van een middelbare schoolleraar en meteoroloog Gerrit Hiemstra.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.