Enzo Knol en zijn RC auto

De laatste maanden is Enzo Knol in het bezit van een radiografisch bestuurbare auto. Oftewel: een schaal 1/10 RC auto.

In zijn laatste RC auto gerelateerde video heeft Enzo Knol een bezoek gebracht aan de 17-voudig Nederlands kampioen RC racen. Deze kampioen raced off-road wat betekent dat hij op een soort crossparcours raced. Het gaat uiteraard, voor de kenners onder ons, om wijlen Wesley van Helmond uit Klaaswaal!

Wesley raced in de zogeheten 1/10 electro klasse en 1/8 brandstof klasse. Vooral de brandstof klasse is erg snel, deze auto’s kunnen soms wel 100 km/h. Dat vereist grote precisie, vandaar dat het een moeilijke sport is.

Daar kan ik zelf over meepraten. In 2016 en 2017 heb ik zelf met een 1/10 electro RC auto geraced. Deze auto was wel een zogeheten onroad auto wat betekent dat ik op een echt miniatuur circuit raced, wat op een autosport circuit lijkt. Ja, ook met kerbs! Vanwege tijdgebrek race ik nu niet meer. Toentertijd racede ik in een beginnersklasse, al gaat mijn competitie auto (Tamiya TT-02) toch zo een 50 km/h. Overigens heb ik ook nog dezelfde auto als Enzo Knol (Rustler VXL). Alleen heb ik een wat ouder model.

Enzo rijdt vaak met de RC auto. Technisch kan hij niet goed rijden, hij is een hele slechte rijder. Vaak crashed hij, ook heeft hij veel schade. Bovendien weet hij niet met de trekkracht van de auto om te gaan en maakt zelfs wheelies met wheelybar waardoor de auto over de kop slaat.

Ik vind het wel leuk dat er zoveel aandacht is voor de RC sport. Daar was zonder een bekende influencer als Enzo Knol nooit zoveel aandacht voor geweest. Ook het bezoek bij een modelbouwvereniging voor RC auto’s in de laatste RC video van Enzo Knol vind ik een fantastisch initiatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *