De 26-jarige Miriam Beelte werd dood aangetroffen op het Thaise eiland Ko Si Chang.
Volledig scherm
De 26-jarige Miriam Beelte werd dood aangetroffen op het Thaise eiland Ko Si Chang. © RV

Duitse toeriste (26) verkracht en vermoord op Thais eiland

De 26-jarige rugzaktoeriste Miriam Beelte uit Duitsland werd gisteren dood aangetroffen op het Thaise eiland Ko Si Chang, zo’n 75 kilometer van Bangkok. Dat meldt de Duitse krant Bild. De jonge vrouw reisde sinds 23 maart door Thailand. 

  1. Macron treedt met China in overleg over ‘staakt-het-vuren in Gaza en Oekraïne’ tijdens Olympische Spelen

    Macron treedt met China in overleg over ‘staakt-het-vu­ren in Gaza en Oekraïne’ tijdens Olympische Spelen

    Bij een ernstige terreurdreiging bestaat de mogelijkheid dat de geplande botenparade in de rivier de Seine bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs niet doorgaat. Dat zei de Franse president Emmanuel Macron in een interview met televisiezenders. De ceremonie zou in dat geval kunnen worden verplaatst naar het Trocadéro bij de Eiffeltoren of zelfs naar het Stade de France. Macron gaat bovendien proberen een staakt-het-vuren in Oekraïne en Gaza te bewerkstelligen.
  2. Argentijns gerechtshof: Iran achter dodelijke aanslagen op Israëlische instellingen Buenos Aires

    Argentijns gerechts­hof: Iran achter dodelijke aanslagen op Israëli­sche instellin­gen Buenos Aires

    Het Argentijnse Hof van Cassatie heeft geoordeeld dat Iran schuldig is aan twee aanslagen op Israëlische instellingen in Buenos Aires, waarbij in totaal 114 doden vielen. De eerste aanslag vond plaats in 1992 en was gericht tegen de Israëlische ambassade. Twee jaar later vond opnieuw een aanslag plaats, tegen de Argentijns-Israëlische Vereniging (AMIA). De Argentijnse pers spreekt over ‘een historisch vonnis’ voor de Joodse gemeenschap.