Kanker: langer leven of kwaliteit van leven? (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Wilmama in Gezondheid  ·  32 Reacties

  • 2
  • 448x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik ben er wel uit hoor, de dood is mij welkom. Voor de anderen is er chemo, bestraling en zo.
Persoonlijke kwestie dus.

5
1 WijzeDwaas

Moeilijk onderwerp.

1
2 Marrie

Mijn hele familie is overleden aan kanker.... ik heb het syndroom van Lynch van mijn vader geerfd....70 % meer kans op darmkanker etc.... Gaat nog steeds goed... Mocht ik het wel krijgen kies ik persoonlijk voor kwaliteit van het leven.... dan maar korter.... maar geen geneuzel met chemo etc.... De laatste tijd die je nog gegund is... zwak ziek en misselijk zijn van dat spul.... en dan ga je alsnog.... Ik bedank er dan voor !

1
3 Sempre

100% dat ik dan voor een RSO kuur zou gaan.
Er is dan kans dat de tumor verdwijnt en als dat niet gebeurt heb je alsnog een super chille tijd gehad.

6
4 Seconda

@4 dat is inderdaad nog een optie om dan over na te denken..... Gelukkig gaat het nog steeds mijn deur voorbij....

3
5 Sempre

Als het leven lijden wordt dan schiet ik me een kogel door de kop.

5
6 Wylde Gjert

@6 Ik heb met mijn beste vriend Die afspraak gemaakt Om me kaar af te maken Bij ondragelijk lijden Als je zelf niet kan

3
7 RonMVV

En helaas heb ik het lynch-syndroom ook aan mijn zoon doorgegeven.... niet aan mijn dochter.. Mijn zoon en ik staan elke 2 jaar onder controle.... Had er nog nooit van gehoord... maar toen in de familie een aantal bleken dit te hebben en ook overleden zijn aan kanker... bloed laten prikken en tja.... Maar ik wil het gewoon niet hebben.... zeg ik iedere keer tegen mij zelf ! Ben al aardig op weg !!!

2
8 Sempre

En toch... Ik zeg nu ook voor kwaliteit van leven te kiezen en rigoreuze maatregelen niet uit te sluiten als het met die kwaliteit niet meer wil. Dat zeiden twee van mijn naasten ook - tot ze kanker kregen. Toen schoof hun definitie van 'kwaliteit van leven' voortdurend een stukje op. Zolang ik nog met het openbaar vervoer kan reizen. Zolang ik nog boodschappen kan doen. Zolang ik de deur nog uitkom. Zolang ik nog mijn bed uit kan... En daarmee schoof uiteraard ook op wat ze aan behandeling accepteerden.

Het is makkelijk oordelen als je niet in een situatie zit.

0
9 Smiling

@4 @5
Het is maar wat je een optie vindt: http://skepdic.com/ricksimpson.html

https://sciencebasedmedicine.org/medical-marijuana-as-the-new-herbalism-part-3-a-cannabis-cures-cancer-testimonial/

De enige die er aantoonbaar beter van wordt, is de portemonnee van de aanbieder van het spul.

1
10 Wilmama

@9 klopt helemaal !

0
11 Sempre

@9 En zo is het. Plus in die tijd kun je ook nog vanalles regelen voor je nabestaanden.

1
12 Berpke de Poes

@10 : een of ander skeptische site, leuk.
Er zijn honderdduizenden verhalen van mensen die er wel baat bij hebben gehad, allemaal overlevenden die staan te liegen natuurlijk.

een paar voorbeelden:

https://medium.com/@ericgeisterfer/23-people-who-beat-cancer-using-cannabis-oil-only-c1b285e31d62

6
13 Seconda

@7 Goeie zaak. Ik heb zo langzamerhand genoeg ellende om me heen gezien. Waarom rekken en pijn lijden als je weet dat het toch afgelopen is?

3
14 Wylde Gjert

@12
Dan pas van alles regelen voor je nabestaanden? Wat versta je dan onder dat 'van alles' en voor wie precies?

1
15 Wilmama

@14 Wij vonden dat beter dan ouders of partners zo een beslissing laten nemen

2
16 RonMVV

@16 Toch blijf ik erbij dat het beter is om het zelf te doen ivm vervolging door justitie. En begrijp me niet verkeerd, ik houd van het leven maar ik wil niet eindigen als een weerloze plant.

2
17 Wylde Gjert

@13
Die mensen maken zichzelf iets wijs en dat is niet per definitie liegen.

Cannabisolie werkt aantoonbaar niet tegen kanker: https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/geen-bewijs-dat-cannabisolie-tegen-kanker-werkt/

(**) Een van de bekendste promotors van cannabisolie tegen kanker is de Canadese ingenieur Rick Simpson. Hij wordt als een soort goeroe op internet vereerd als de ontdekker van de vermeende effecten van cannabisolie op tumoren. Simpson gaat ver in zijn geloofsuitingen en doet verbijsterende uitspraken: zo beweert hij dat de meeste kankerpatiënten niet sterven door de ziekte zelf, maar door de chemotherapie die zij ontvangen – op deze manier schaadt hij patiënten door ze aan te raden geen reguliere therapie te ondergaan.

Patiënten die zijn therapie niet overleven zouden al te veel geschaad zijn door de chemotherapie die ze daarvóór ontvingen. Hij claimt daarnaast dat de cannabisolie die hij propageert in 70% van de gevallen tot genezing leidt in terminale kankerpatiënten. Hij levert op geen enkele manier bewijs voor dit miraculeus hoge succes in patiënten. Het is een onzinclaim die valse hoop geeft aan uitbehandelde patiënten. (**)

2
18 Wilmama

@17 Dat klopt beter zelf doen

En natuurlijk houd ik van het leven

0
19 RonMVV

@18 : weer zo'n mooie skeptische site, met een skeptisch artikel, geschreven door skeptische mensen.

Gewoon volhouden dat die mensen zichzelf iets wijs maken joh, ze leven immers alleen nog!!

Aan diverse universiteiten (madrid, israël ) denkt men er behoorlijk anders over dan op kwakzalverij.nl, waarschijnlijk hebben die wetenschappers zichzelf ook iets wijsgemaakt, toch?

Overigens we hebben het hier over een situatie waarin de reguliere medische wetenschap heeft gefaald en niets meer kan betekenen behalve een in veel gevallen gruwelijk extra half jaar of als je héél veel uithoudingsvermogen hebt richting een extra jaar.

op een dergelijk moment wil jij dus mensen cannabis ontnemen? Al gebruikten ze het alleen maar om heerlijke laatste maanden te hebben moscht het niets doen.,

5
20 Seconda

@4 , @5
Rick Simpson beweert dat hij zijn eigen huidkanker had genezen met hennepolie, maar dat is zo goed als zeker niet waar. Zie http://skepdic.com/ricksimpson.html
"in 2003 Simpson had one facial spot removed and biopsied. Before he got the results of the biopsy, he self-diagnosed himself as having an infection where the spot had been removed. He applied cannabis oil to two other spots that hadn't been surgically removed and a few days later, he says, they were gone. ...
Simpson seems to have concluded that since the spot removed was skin cancer, the other two spots were also cancerous."

De man gelooft er heilig in dat zijn eigen ervaringen representatief zijn, maar er is geen goed bewijs dat hij ook daadwerkelijk gelijk heeft.

2
21 RichardR

@21 : krijgen we nu werkelijk de hele farma kliek hier met stukjes van skeptische websites?
ik zou zeggen, laat mensen zelf kiezen, helemaal als niets anders meer helpt.

8
22 Seconda

* Verwijderd door de redactie *

23 Robin

@22
[ik zou zeggen, laat mensen zelf kiezen, helemaal als niets anders meer helpt.]

Met deze houding, en de doelbewuste promotie van allerlei niet werkzame middeltjes, zijn kankerkwakzalvers heel blij. In de kankerkwakzalverij gaan wereldwijd dan ook miljarden om en kan er zodoende gesproken worden van Big Kankerkwak & Co.

Het (blijven) vastklampen aan strohalmpjes draagt in ieder geval niet bij aan de kwaliteit van sterven waar dit draadje in de kern over gaat.

2
24 Wilmama

@24 : Nope, het gaat om zelfbeschikking en dat heb je voor niemand te bepalen.

Velen leven nog omdat ze het wel geprobeerd hebben en cannabis wel degelijk resultaat heeft geboekt. Net als dat cannabis bij vele ziektes wel degelijk werking heeft, ook al beweert big money pharma bij hoog en bij laag van niet.

Terwijl er diverse universiteiten zijn die wel anti-kanker werking zien m.a.w. zélfs de wetenschap is het niet eens eens en jij begint over je stokpaardje kwak.

Vreemd genoeg probeert de pharma de stoffen uit de cannabis plant wel synthetisch na te maken, dat komt omdat het niet werkt natuurlijk

We gaan het (wederom) niet eens worden, simple as that.

6
25 Seconda

@23
Je bent als zelfbenoemd kankerdeskundige al even beroerd bezig als op jouw stokpaardje over vaccinatie. Ergens in de verte de klok horen luiden en zelfs van een klepel nog geen idee.

In een notendop:
Kanker is in ongeveer 70% van de gevallen een kwestie van pech hebben., externe factoren spelen een ondergeschikte rol en stoppen met roken verlaagt het risico het meest.

3
26 Wilmama

@23 Even afgezien van de vraag of met uw raadgeving er geen kanker meer zal voorkomen: iemand die op dit moment voor de keuze staat tussen wel of niet behandelen schiet er niet veel mee op als u roept dat hij/zij u beter niet in een grote stad had gewoond.

2
27 Smiling

@22
"... farma kliek ..."
Vanwaar toch die voortdurende obsessie met 'farma'? Ik heb helemaal niks met 'farma' -- ik heb echter nog minder met alternatieve beuzel, vermoedelijk omdat ik daar iemand van dichtbij aan heb zien doodgaan, en meer algemeen omdat ik weet dat mensen zichzelf en elkaar daarmee voor de gek houden.
Hoe oprecht die Rick Simpson ook mag geloven in de heilzame werking van cannabisolie, er is geen goed bewijs dat hij ook echt gelijk heeft. Er zijn wel sterke aanwijzingen dat hij zichzelf voor het lapje houdt -- en daarmee ook anderen.

Maar goed, zolang mensen dat geknutsel met wietolie e.d. alleen zien als iets 'erbij' en niet 'in plaats van' (reguliere behandeling), is het allemaal vrij onschuldig. Hooguit raakt men teleurgesteld als de gehoopte genezende effecten uitblijven.

0
28 RichardR

@28
[Maar goed, zolang mensen dat geknutsel met wietolie e.d. alleen zien als iets 'erbij' en niet 'in plaats van' (reguliere behandeling), is het allemaal vrij onschuldig. Hooguit raakt men teleurgesteld als de gehoopte genezende effecten uitblijven.]

Ik vind het niet vrij onschuldig klinken eerlijk gezegd:
(**) Veiligheid en bijwerkingen
Veel kankerpatiënten gebruiken cannabisolie, vaak in combinatie met reguliere chemotherapie, onder het motto ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. Cannabisolie is echter zeker niet geheel veilig. Vooral kortdurende bijwerkingen rapporteren patiënten veelvuldig: sombere stemming, rusteloosheid en slapeloosheid, duizeligheid, sufheid, hallucinaties, hartkloppingen en droge mond.

Ook kan cannabis..................(**) De combinatie cannabis met reguliere kankertherapieën is dus zeker niet altijd veilig. Kankerpatiënten die cannabisolie, hetzij CBD of THC, gebruiken naast hun reguliere therapie kunnen dit het beste bespreken met hun oncoloog, zodat deze de veiligheid kan beoordelen en bijwerkingen makkelijker herkend kunnen worden. (**)
https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/geen-bewijs-dat-cannabisolie-tegen-kanker-werkt/

4
29 Wilmama

@29
Uiteraard moet je e.e.a. altijd met je (echte) arts overleggen.
Diverse mensen met ernstige kwalen in mijn vrienden- en kennissenkring hebben cannabis(producten) geprobeerd, maar afgezien van het feit dat geen van allen er echt baat bij had, waren er ook geen onverwacht negatieve effecten. De meest gehoorde klachten kwamen voort uit de bekende effecten van THC en CBD. Niet iedereen vindt het fijn om stoned te zijn (THC), en CBD lijkt vaak stemmingsversterkend te werken -- wat natuurlijk niet bepaald prettig is als je toch al weinig vrolijk bent wegens je ernstige toestand. Maar goed, dit is allemaal anekdotisch bewijs en dus niet echt van waarde.

0
30 RichardR

@9

Je moet juist oordelen als je nog niet in die situatie zit. Ik heb genoeg mensen verloren aan kanker om te weten hoe het spel afloopt. Ik ben nu al klaar voor de dood en dan heb ik nog niet eens kanker. Dat hangen aan het leven dat heb ik niet.

4
31 WijzeDwaas

@17

Goede opmerking. Je laatste daad dien je zelf te voltrekken. Het is onredelijk om er een ander mee te belasten. Vanwege justitie en vanwege het feit dat je dat iemand niet aan mag doen.

4
32 WijzeDwaas

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

Gewoon woke gezwam!...

1 minuut geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Kappen met die onzin!Terug naar de oude tijd...

2 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

ABRACADABRA
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@7 en wie zijn die antivaxxers volgens jou en die asieltjes zijn volgens jou ook allemaal gevaccineerd in land van herkomst ?...

2 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

RobP
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@70 Dat is een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid....

24 minuten geleden geplaatst door RobP

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@64 Nou nou, is een agressie regulatie training niet iets voor jou ??...

41 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@67 ik vermoed dat rooibos bij de thee familie hoort, ofwel pickwick die al eerder verwijdert is hier....

1 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

Tussenderegels
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@3 We gaan zien waar de Tsjechen mee komen. Vraag is of dit bij de veiligheidsdienst blijft hangen of dat het openbaar wordt....

1 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@20 Als je landen niet kan aanspreken op het humanitaire oorlogsrecht dan worden de misdaden nog groter en veelvuldiger gepleegd. Wat betreft 'n...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
Wanstaltig! AD en Klaver BESMEREN Baudet met Rusland connectie 'Maar geen bewijs'

Is inderdaad wanstaltig Baudet had allang in een gesloten GGZ moeten zitten!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Dat ze je er maar snel van afgooien hier. Wat een smeerlap ben je....

2 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

NK. App
Old Nude MoviesDesi Unseen PornMutual Masturbate VideoHarley Dean OnlyfansLesbian Face Farting PornPorn Comics StepmomHeary Gay PornRhona Mitra NakedSamantha Hanratty NudeOld Woman Xxx ComOnly Fans GayApplebottomjeanzKrissy Ly NMothrrlessErotic BondagePetatdasCoje A Su SobrinaBoobplayLatin MaidBlack Teenagers Porn VideosCougar In LingerieLove Home Porn.comFab SwingsGupchup WebseriesMuslim Sex Video Muslim Sex VideoAyami ShunkaPorn SnallIndian Xxx PictureTsumamigui 3Sexy Milf Porn4chan EXxxxnsX Video Hindi AudioHot Big Ass FuckBest Free PirnMilf With Great TitsAshlynn Brooke BlowjobsSaska SageImthejay NudesYogi Cath NudeAsses In FaceWofeloversBiqle.Woodman Casting AnalTwo Women SexingJapaneslesbianTwitter Alexis TexasTfamily PornExtrimtubeGay CreampiedDoctor X VideoShay JordanAdriana Chechik AgeAlejandra Quiroz OnlyfansXxxmilamonetEbony Hardcore PornNaruto And Ino PornBbw Blacked PornFilmes PonouSexo Gay Brasil AmadorPrnny BarberAdam Dimarco NudeAnty FuckNude Bbw PhotosMeggnut02Femdom TeaseFreakmobmedia ComGwyneth Paltrow SexyGay Russian PornQuadrinhos Sexo GayDominated By My Boyfriends Masturbating MomXnxx MoveasDesi Sexxy VidioPuta CojeShort Porn StarsRakesh Sex VideoIno HotIran Sex MovieBu KakkeMadison Ivy BbcPokemon Iris PornBrother And Sister XxnxAi UeuharaBoa Hancock HentiHindi B GradeSex Film Dikhao SexTelugu Actress XnxShemale FacesittingEbony Grany PornNaked Tori BlackPublic Butt Plug Porn色情网Hugest Tits PornHenati MomXcidwosPakistani Girls XxxMyralachula PornCreampied MomFree Porn Dvd'sMilk X Video4tube HdForced ThroatfuckCewe BugilTwerking StripteaseCartoon VrpornPornografia VenezolanoMolly PillsPoonam Pandey LeakedDesi Doctor XnxxMonica Bellucci NudeWww XnxnHorror Sex Full MovieBollywood FuckMarathi Sex HotPorna VideoPig And Girl SexCartoon Sexy BpKushboo Sex Video TamilXxxx Desi SexPuthiya Tamil Sex VideoDeshi Girl Porn VideoChinese Hot Porn VideoVırgın PornGettoo PornGay Porn SleepingStep Mom Step Daughter PornHot Naked StepmomBianca BombshellSquirting On BlackSkibbelAurby BlackKrısMary Elizabeth Winstead NudesNaked FamalyGirl HeadshaveDaisy Diva PornBipasha Basu SexMilfssexBaddiegubRevenge Porn WebsiteFatalmoddlLeaked Celeberties NudesXnxx CaserosBig Mexican TitiesBrazzers VideosfreeFree Pron.comShemalen PornHobybuchaonIzayoiruiAnime Porn Uncencerd