Hans vindt FvD-stemmers ‘dwazen’, Eus zoekt hem op

VideoWaarom schrijven mensen brieven naar deze krant? Waar komt die passie of emotie vandaan? Het zijn vragen die columnist Özcan Akyol mateloos fascineren. In de videoserie Brieven met Eus gaat hij bij ze langs om hun beweegredenen te ontdekken. Vandaag bezoekt hij leraar Hans uit Schijndel, die Thierry Baudet een ‘zeer arrogante, autoritaire man’ noemt. Maar past hij zelf ook niet in het plaatje van de Forum-stemmer?

  1. Immigratiedienst gaat azc’s langs vanwege onrust over lange wachttijden: ‘Als het nog langer duurt, stort ik in’
    PREMIUM
    Reportage

    Immigratie­dienst gaat azc’s langs vanwege onrust over lange wachttij­den: ‘Als het nog langer duurt, stort ik in’

    De lange wachttijden voor asielzoekers zorgen voor veel onrust, demonstraties en zelfs hongerstakingen op de meer dan 300 opvanglocaties in Nederland. Immigratiedienst IND gaat langs om uitleg te geven. De ambtenaren vangen er de (spreekwoordelijke) klappen op van recente politieke beslissingen. ,,Zijn we nu weer in een land dat zich niet aan haar eigen regels houdt?”, vraagt een asielzoeker zich af.
    Gouda
  2. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    28

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?