U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 2
In de periode voordat terrorisme-verdachte Gökmen T. het vuur opende in de Utrechtse tram, heeft hij in de gevangenis een bewaarder mishandeld. Ook zou de 37-jarige Utrechter zijn geradicaliseerd in de tijd dat hij in de gevangenis zat. Dat meldt Peter R. de Vries vandaag op basis van een ...

ongeveer 1 maand geleden door Shit...Fan...WhatAMess

REAGEER MET EEN EMOJI
1
2

Daar las hij wss de koran

1 delarosa@europe.com    
ongeveer 1 maand geleden door [email protected]
1
Meld

Dat meld P R de Vries tja, die neem ik allang niet meer serieus.

2 Saviro    
ongeveer 1 maand geleden door Saviro
3
Meld

Vaak komen aanslagplegers uit de criminaliteit en willen om in een goed blaadje bij allah te komen nog een echte daad stellen om als een martelaar te sterven...en die 70 maagden geven vaak de doorslag.

3 Voorzittershamer    
ongeveer 1 maand geleden door Voorzittershamer
1
Meld

Heel aannemelijk. In de gevangenis knap je niet op, daar leer je vooral van je medegedetineerden hoe je het de volgende keer beter kunt doen.

4 mo    
ongeveer 1 maand geleden door mo
11
Meld

Ach, de zoektocht naar verzachtende omstandigheden is begonnen....... m.i. (geen wetenschapper) zijn het die #beroemde keuzes die mensen steeds zelf maken !! Radicaliseren is een #keuze !!

5 Tante Annie    
ongeveer 1 maand geleden door Tante Annie
1
Meld

Ik zei nog zo : "Take no prisoners!"

6 Gandalf    
ongeveer 1 maand geleden door Gandalf
1
Meld

Daarom veel langer in de bak laten zitten.... Dan wordt het een stuk veiliger op straat....

7 LoydMorris    
ongeveer 1 maand geleden door LoydMorris
1
Meld

@5 . Hoezo verzachtende omstandigheden? Kijken hoe iemand tot iets komt is nuttig, wellicht in andere gevallen te voorkomen met deze info.

8 mo    
ongeveer 1 maand geleden door mo
13
Meld

Niks mee te maken. Afschieten die terrorist

9 Nounounou    
ongeveer 1 maand geleden door Nounounou
1
Meld

Ik zie de oplossing van links al aankomen: schaf gevangenissen af. Vervang gevangenisstraffen door theedrinken.

10 Wokkel    
ongeveer 1 maand geleden door Wokkel
3
Meld

Blijkbaar is ons rechtssysteem inmiddels zo afgebrokkeld dat dit soort creaturen vrij rond kunnen lopen in de samenleving. Echt onvoorstelbaar dit. Het wordt tijd om gevangenissen en instellingen te plaatsen in de villawijken waar rechters verblijven, opdat we er zeker van kunnen zijn dat wanneer mensen worden vrijgelaten, dat zij ook daadwerkelijk veilig zijn voor de samenleving.

11 it'sanewday    
ongeveer 1 maand geleden door it'sanewday
1
Meld

@3 : Dat ja, plus beloofde kwijtschelding van schulden vanwege *martelaarschap*, plus de verwachting doodgeschoten te worden tijdens de slachting 'omdat iedereen met een vuurwapen op zak loopt' - net als zij. Maar de politie kwam niet snel genoeg, het plein was inmiddels leeg en daar stond een Clio met draaiende motor. Dus snel terug naar het hol. Hij had de lik niet uitgekomen als er aangifte was gedaan van de kopstoot. Maar de gevangenissen moeten zsm leeg 'want de misdaad loopt terug', dus zetten ze levensgevaarlijke gekken op straat. Maar iedereen die de wijsvinger omhoog steekt zoals deze pleurislijer hangt het terroristische gedachtengoed aan. En dat weet de roverheid wel. Maar ja, doofpottenmakers heh.. https://www.nieuwskoerier.nl/news/439563-leegloop-en-chaos-in-huis-voor-klokkenluiders

12 Ness    
ongeveer 1 maand geleden door Ness
1
Meld

@8
Beste mo(nique of -niek geloof ik question) daar heb je enigzins wel een beetje gelijk in maar hoelang duren deze "Kijken hoe" processen al om '... andere gevallen te voorkomen ...' ?! Hoeveel van dit soort gevallen moeten nog gaan voorvallen ? Sorry, maar ik ben inmiddels een beetje voor een wat hardere aanpak in verward cq extremistisch ondanks de constatering dat zijn daden o.a. de schuld zouden kunnen zijn door zijn verblijf in de gevangenis. Denk dat eerder veel van-te-voren zaken oftewel (geloofs)frustraties in ook deze man zijn leven, gezien zijn afkomst, daar de (hoofd)oorzaak van zijn en over die soort oorzaken treed ik maar ff niet in detail daar ben'k inmiddels een heel groot beetje kotsmisselijk van. Heb in deze meer empathie voor de nabestaanden van de mensen die hun leven hebben gelaten door (ook) deze man zijn daden !!

13 Tante Annie    
ongeveer 1 maand geleden door Tante Annie
0
Meld

Misschien daar een meldpunt voor oprichten?

14 ThWil    
ongeveer 1 maand geleden door ThWil
1
Meld

@13 U maakt er een óf óf van. Als je kunt achterhalen hoe een radicaliseringproces verloopt, kun je wellicht voorkomen dat anderen radicaliseren, ik vind dat uitermate zinnig. Zorgen dat een terreurdaad niet gepleegd wordt is altijd nog de beste optie. Dat terroristische daden stevig bestraft moeten worden staat daar los van.

15 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
9
Meld

Vroeger was opsluiten ook echt opsluiten, in het heden hebben gevangenen veel teveel vrijheid.

16 lisaaatjuh    
ongeveer 1 maand geleden door lisaaatjuh
0
Meld

@15
Ja hoor ...
En dan vergeet ik maar ff hoevéél radicalen er inmiddels hun roots hebben verlaten en 'buiten' loslopen in nu nog redelijk veilige andere oorden om de mensen daar hun gefrustreerd extremistische radicaliseringsdrang op te leggen. question

17 Tante Annie    
ongeveer 1 maand geleden door Tante Annie
1
Meld

@15

."Zorgen dat een terreurdaad niet gepleegd wordt is altijd nog de beste optie."

Best maar dat wil zeggen niet echt populaire maatregelen dan

18 Geert    
ongeveer 1 maand geleden door Geert
1
Meld

Goh, en niemand die iets deed? Of werd hij 'in de gaten gehouden' door de veiligheidsdiensten? Pleur op man. Het is een zooitje.

Peter R moet zijn arrogante bek houden, bijdehante klootzak. Net zo goed een slinkse verrader is dat..

19 greenpollo    
ongeveer 1 maand geleden door greenpollo
1
Meld

@13 . Ik reageerde op je stelling dat ze verzachtende omstandigheden zoeken. Dat is onjuist. Zoals je in het artikel kunt lezen wordt de gevangenis juist van alles kwalijk genomen omdat het kennelijk onder hun ogen gebeurde. Dat pleit niet voor verzachtende omstandigheden maar voor scherpere aanpak in de gevangenis en plicht tot melden door die gevangenis, wat in dit geval dus niet gebeurd is.

20 mo    
ongeveer 1 maand geleden door mo
12
Meld

@19 . Peter de Vries stelt juist de fouten in de gevangenis aan de kaak waardoor deze man terug de maatschappij in kon.
Hoezo is dat arrogant?
Je roept dat niemand iets deed en De Vries doet dat nu juist wel door dat aan de kaak te stellen. Beetje vreemd dat he juist tegen hem ageert terwijl hij doet waar jij om roept.

21 mo    
ongeveer 1 maand geleden door mo
11
Meld

@20
Waar deze man voor in de gavngenis zat was ws niet voor zweetvoeten. Als we heel eerlijk (durven) zijn is in deze het Ministerie van Justitie en Veiligheid hier direct ook heel erg in gebreke gebleven:

Uit het artikel:
[..] Als disciplinaire maatregel werd Gökmen T., zo meldt de bron, in afzondering geplaatst. Maar tijdens die maatregel zou hij door het hof op vrije voeten zijn gesteld. "Van de kopstoot is tijdens de rechtszitting geen melding gemaakt. Evenmin is daar aangifte van gedaan." [..]

Maar ja, eerder deze week (ander draadje) hebben we dr achter kunnen komen waarom in veel zaken de echte verantwoordelijken (óók) niet harder aangepakt worden ! Dit vanwege het feit dat instanties zich kunnen 'verschuilen' achter protocollen, majestueus stevig 'dichtgetimmerd', om zgn vooral maar geen imago schade op te lopen. Hierdoor hebben inmiddels al veel teveel mensen een hele hoge prijs (hun leven) voor moeten betalen. In en in triest keer op keer !

22 Tante Annie    
ongeveer 1 maand geleden door Tante Annie
0
Meld

Weet je het interesseert mij geen moer:
Waar die gast is geradicaliseerd
Hoe die gast is geradicaliseerd
Waarom die gast is geradicaliseerd

Het is een regrlrechte pl**rislijer die 4 mensen de dood in heeft gejaagd, mrnsen heeft verwond, mensen een trauma heeft bezorgd, angst en verdeeldheid heeft gezaaid en hier keihard voor afgestraft moet worden.

23 DagmarA    
ongeveer 1 maand geleden door DagmarA
0
Meld

ojee, wie is er nu weer schuldig, de mensen die hem straf gaven?

24 maarten1234    
ongeveer 1 maand geleden door maarten1234
0
Meld

Hopelijk doen ze hem wat aan in de gevangenis !!
En Peterrrrrr. Die zit weer intressant te doen vanavond bij Boulevard, DWDD en Jinek, met zn zelfverzekerde smoelwerk !!
Walgelijk vent is het toch ook !

25 Toronto Blue Jays    
ongeveer 1 maand geleden door Toronto Blue Jays
0
Meld

Een waslijst aan vergrijpen en hij liep gewoon rond. Zucht.

26 VaY    
ongeveer 1 maand geleden door VaY
0
Meld

@8 Omdat Peter R de Vries het zegt Was het een ander geweest @5 gezegd zie je nu welHet blijft schandalig dat de nam vrij rond liep Hoe dan ook

27 RonMVV    
ongeveer 1 maand geleden door RonMVV
0
Meld

@1

Hoe weet jij dat? Heb jij hem die Koran gegeven?

28 WijzeDwaas    
ongeveer 1 maand geleden door WijzeDwaas
10
Meld

@7

Zie ook de VS. Iedereen opsluiten helpt ook niet. U praat bewezen onzin!

29 WijzeDwaas    
ongeveer 1 maand geleden door WijzeDwaas
10
Meld

@29 Oh nee? Die gasten die opgesloten zitten kunnen in ieder geval geen onschuldige burgers vermoorden, overvallen plegen of overige misdrijven begaan....

Over bewezen onzin gesproken.....

30 LoydMorris    
ongeveer 1 maand geleden door LoydMorris
0
Meld

@29 Iemand die vastzit kan niet op de tram stappen en 4 mensen vermoorden.

31 Zoefzoef    
ongeveer 1 maand geleden door Zoefzoef
0
Meld

@31

De VS (en andere landen) bewijst dat repressief beleid niet werkt.
Voorvalletjes exemplarisch maken helpt u niet verder….

32 WijzeDwaas    
ongeveer 1 maand geleden door WijzeDwaas
10
Meld

@32 Hou toch op, dwaas..... je ziet toch zeker ook wel, dat hier vroegtijdig losgelaten en betuttelde criminelen ook hun godvergeven gang gaan....
Zolang dit gajes achter slot en grendel zit, hoef jij, jouw vrouw en kinderen niet bang voor deze lui te zijn.

33 LoydMorris    
ongeveer 1 maand geleden door LoydMorris
0
Meld

Ook de Tram doden bij het drama in Utrecht had dus voorkomen kunnen worden, als er professionals en specialisten in de keten hadden gewerkt en we profesionele politiek hadden ipv NSB carnavals vierders van de VVD....
Ook het OM dus olv Rinus Otte die ook al de dood van Anne Faber op zijn geweten heeft werkt alleen voor zijn ego en centjes.......
Burgers hebben de beschermimg van de maatschappij en regels en wetten uitbesteed..... helaas aan amateurs........ maar waag het niet om kritiek te hebebn om de amateurs van het OM, dan gaan ze je nog blindvoller achtervolgen om je te pakken in dienst van hun geld egotjes.....

34 Goldrush    
ongeveer 1 maand geleden door Goldrush
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

35 vladimir    
ongeveer 1 maand geleden door vladimir

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Duitsland raadt Joden af om overal keppel te...
In Duitsland heeft de speciale regeringsgezan...

8 uur geleden door Graaier1000

President Trump gelast openbaring geheime doc...
President Trump heeft openbaring gelast van d...

1 dag geleden door Proemevla

’Voer stemplicht in’
Wanneer maakt Nederland stemmen verplicht zoa...

1 dag geleden door Inter

Voor het jaarsalaris van Frans Timmermans wer...
Het was een opvallende uitspraak van SP-lijst...

1 dag geleden door Febee

Vaccins en autisme - wetenschap blijft met on...
Vaccins en autisme zijn niet gekoppeld of gea...

15 uur geleden door Wilmama


ADVERTENTIE


Laatste reacties
purelogica
Borderless (2019)...
Prachtige documentaire. Het linkse Utopia...

1 minuut geleden door purelogica

Yisrael 2.0
OT 3...
@5617 Ik heb je toch wel eens gezegd dat ik s...

1 minuut geleden door Yisrael 2.0

BlackNinja
Air Force One trips met Donald Trump zijn als...
@2 onzin. Ken genoeg oudjes die tot voorbij 1...

1 minuut geleden door BlackNinja

rebo
Duitsland raadt Joden af om overal keppel te ...
@426Ja god ik moest toch wat neerzetten. Ze...

2 minuten geleden door rebo

widezw
Waar is de verontwaardiging nu blanke boeren ...
Farmlands (2018) - Lauren Southernhttps://w...

2 minuten geleden door widezw

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig