Translate

donderdag 4 april 2019

Eindelijk: Nieuwe handhavingsregels aan het fokken van 'designer cats' ( zie foto )



Minister Schouten kondigt vandaag nieuwe handhavingsregels aan voor het fokken van designer cats zoals de Bambino Sphynx. Hiermee geeft ze een belangrijk signaal aan fokkers die doelbewust katten met ernstige gezondheidsproblemen fokken. Zonder twijfel is dit het resultaat van de jarenlange strijd van Dier&Recht.

Campagne ‘Stop fokken designer cats’
Begin dit jaar lanceerde Dier&Recht de campagne ‘Stop de fokkers van designer cats’, om een einde te maken aan het fokken van katten die lijden onder extreme uiterlijke kenmerken, zoals korte pootjes en kaalheid. De Bambino Sphynx is hiervan een goed voorbeeld.

Handhaven
Fokkers van de Bambino Sphynx en andere designer cats overtreden structureel de wet. Toch werd er nooit een boete uitgedeeld en konden fokkers ongestraft doorgaan met het fokken van ongezonde katten. Nu de minister dankzij de deskundigenverklaring van Universiteit Utrecht duidelijke criteria heeft om te handhaven, is er geen enkel excuus meer om niet op te treden tegen deze wrede fokkerij.      

Wij blijven scherp
Dier&Recht strijdt al jaren voor een verbod op het fokken van designer cats. Ook na dit succes zullen we scherp blijven letten of de wet en de nieuwe normen ook in de praktijk uitgevoerd worden. We sporen malafide fokkers op en dienen handhavingsverzoeken tegen hen in bij de NVWA.

Help mee
Dier&Recht heeft daarvoor jouw steun hard nodig.
Help ons met een donatie.
Ja, ik help de katten!
Lees
De Telegraaf opent vandaag op de voorpagina met dit goede nieuws. Lees hier hoe ik het leed achter die ogenschijnlijk 'schattige' designercats uitleg,
Kijk
In februari besteedde EenVandaag aandacht aan de designer cats. Kijk hier wat Hans Baaij, directeur van Dier&Recht, in die uitzending zegt.
Facebook
Twitter
Instagram
Deze e-mail is verstuurd aan eevanderploeg@gmail.com.
Voor een goede ontvangst voegt u info@raskattenwijzer.nl toe aan uw adresboek.

U kunt uw gegevens inzien en wijzigen.
Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten