’UWV pikt bonus vakkenvuller in’ (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Moskowfiets in Media  ·  133 Reacties

  • 38
  • 2769x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En zo weten we weer duidelijk waar het UWV voor staat: hard en onpersoonlijk als het om Nederlanders gaat.
De rest kan allemaal daar een potje breken: Polen, statushouders, Bulgaren, Marokkanen en Turken in het buitenland, zélfs Erythreeërs kunnen doodleuk mèt uitkering op vakantie gaan, naar een land waarvan ze gevlucht zijn.
Kan allemaal, wordt geen enkele strobreed in de weg gelegd of uitkering stopgezet of gekort.
Maar ja, een Nederlander kunnen we wél even binnenste buiten keren en korten, want regels zijn regels...
En dan vinden ze het nog gek in de politiek, dat mensen dit gedoe allemaal zat zijn en een andere koers willen...
Ik niet.

2
101 Dieke

@99 Na al het geld dat verdwenen blijft door frauderende Polen, Turken, in de bijstand, en anderen die in het buitenland verblijven omdat, het te moeilijk is om terug te halen vind ik dit een grof schandaal. De Nederlander die werkt naar vermogen is makkelijker te korten dan het geld en dat gaat om vele malen meer terug te halen uit het buitenland.
Ik zie hier duidelijk toch wel een geval van met 2 maten meten. Deze heeft 12,5 jaar gewoon gedaan wat hij kon en van dat geld kunnen ze niet afblijven. De andere zijn met de noorderzon vertrokken en leven als god in Frankrijk en daar doet men niets aan. Dubbel moraal heet zoiets.

2
102 Saviro

@102 In principe met je eens, maar het een door de vingers zien omdat het ander nog erger is, lijkt me niet de oplossing.

10
103 Mappie

Als je nog naast met en WAO werkt als chronisch zieke wordt je als nog gestraft met loon korting door SP VVD CDA D66 CU SGP gestraft met loon korting Het UWV heft ook voor twee jaar mijne 350 euro ingepikt van en eenmalige uitbetaling uit en CAO loonverhogingen. Maar daar waren nog meer mensen de naast met en WAO werken bij de WSW de 350 euro ingepikt Allen maar de niet met en WAO bij de WSW werken kunnen de eenmalige uitbetaling behouden en lekker uitgeven.

2
104 Gunther

Dit moet verboden worden maar da doet de SP niks mee ook niet in de tweede kamer.

3
105 Gunther

** gebruiker verwijderd **

UWV houdt zichzelf aan het werk.

M'n vriendin was een week werkloos tussen twee banen. Ze had al een andere baan gezocht en gevonden maar kreeg toen een brief dat haar contract niet verlengt werd. Later bleek dit een fout maar ze was toch al van plan om te gaan dus de brief kwam goed uit question

Ze heeft aan het eind van die week direct de WW uitkering weer stop gezet (ze is Pools trouwens). Ze krijgt nu nog telkens meldingen, brieven etc binnen. Keer op keer netjes gereageerd maar het is één grote bende daar. Ik ga het doorsturen naar de politiek. Het is echt schrijnend wat ik gezien heb.

106 deleted4234

@96 als arbeid geen voordeeltjes op levert neemt de motivatie om te arbeiden ook niet toe,
men maakt het zeer onaantrekkelijk om nog bij te dragen als men zo blijft over vragen.

@97 soms is gelijk hebben niet zalig makend


@100 uh zins je bent ingedeeld bij wijze dwaas en meel klopt deze stelling van je niet question
draaikont question

1
107 Gratiebarmhart

Smeerlappen, die ambtenaren!

2
108 Jan met de korte achterlul

@101

Het UWV voert de wet uit .
En wij hebben democratisch besloten dat bij uitkeringen werken verrekend wordt.
Wil je dat veranderen moet je bij de politiek zijn .
Iedereen met een uitkering mag op vakantie.
En dat geldt voor iedereen die hier werkt of een uitkering krijgt.
Maak je je ook zo druk om de uitkering van die ca 200 000 Nederlanders die geen zin in werken hebben en er voor zorgen dat wij buitenlanders het werk moeten laten doen ?
Dan los je een deel van het probleem al op.
Maar dat nou weer niet ?
Welke anders koers wil jij ?
Noem eens partij en programmapunten die dat gaat veranderen ?
Je bedoelt toch niet die 2 partijen die wat dit betreft gewoon een VVD koers voeren .

8
109 No newstoday

@101
Keurig omschreven!
+je verdiend

2
110 Jan met de korte achterlul

@99 : U bent een ambtenaar van de dwi? Immers u verzwijgt hoe ze gappen en roven m.b.t. bedragen waar mensen met een uitkering WEL recht op hebben, terwijl mensen met een uitkering geen advokaat meer kunnen krijgen. Zelfs iets dat ze diegene nog verschuldigd zijn, over de honderd Euro, omdat de persoon onterecht is gekort, roven ze nog.

Zie @49 :. Ze kijken waar ze mee wegkomen, die advokaat mag tegenwoordig maar een uurtje per casus en wordt voor dat uurtje ook nog zwaar onderbetaald, dus tegen de tijd dat ze alsnog gaan gappen wat al eerder probeerden, wederrechtelijk niet na te betalen, is de advokaat alweer uit beeld, denken zij terecht. En dan komen ze er alsnog mee weg en lachen diegene in het gezicht uit.

3
111 Wendel

@103 : Nee, maar prioriteiten stellen is WEL de oplossing. En dat doen ze: degene die het gemakkelijkst te pakken is, pakken ze, goed he, ze besparen "de hardwerkende belastingbetaler" een boel kosten.

2
112 Wendel

@109 Dus jij vind het normaal dat als men zegt op de vlucht te zijn vanuit eigen land omdat, het daar niet veilig is dat men zonder sancties daar gewoon heen mag gaan. Ik vind persoonlijk als jij gevlucht bent uit je land en je kunt er wel gewoon op vakantie heen dat je status ingenomen dient te worden. Dan ben je veilig daar. Jij ben duidelijk voor het stelsel met twee maten meten. Als het de normale werkende burger is die werkt met behoud van uitkering waar, grote subsidies tegenover staan voor de werkgever en de persoon die dit dus 12,5 jaar lang al doet en dus bijdraagt voor zijn inkomen aan alles dat die wel gekort mag worden maar, de buitenlanders die frauderen mogen vrij spel hebben. Denk overigens dat jij niet zo hoog van de toren moet blazen aangezien je zelf hebt toegegeven dat je de mond hebt gehouden over frauderende AOWers.

1
113 Saviro

@104

Je wordt niet gestraft met loonkorting maar met korting op de WAO.
Werk je bij wordt dat verrekend .
Lijkt me logisch.
Vroeger kon je soms meer doen met je WAO +bijwerken en een tweede inkomen van de partner en gaf dat zeer veel scheve ogen bij werkenden .
Het volk wenste toen die veranderingen .
En aangezien de werkgever de WAO- premie betaalt , gaat hij dat niet uitkeren voor werk wat naast de WAO wordt gedaan .

5
114 No newstoday

UWV, de U staat voor uitvoeringsinstantie. Oftewel het uitvoeren van enkele wettelijk regelingen. En ja het zijn wellicht harteloze bureaucraten, maar dat is hun opdracht vanuit Den Haag. En daar is bepaald hoe hard het gespeeld moet worden.
Verder is het maar de vraag of er regels te maken zijn die dit wel toestaan, maar voor andere extra inkomsten dan weer niet. En als we dit toestaan ( hoe sympathiek dit ook klinkt) dan gaan er binnenkort veel meer gedeeltes van inkomsten als bonus uitgekeerd worden om dat dan er niet gekort hoeft te worden.

0
115 vantivanta

@109
Uw "sympathie" voor buitenlanders en dan speciaal de uitbuiters onder hen, kennen we..

0
116 Dieke

@115 Ik ben dat wel met je eens maar, gezien de zooi en de fraude via het UWV van buitenlandse werkennemers en maar niets tegen die fraude kan of wil ondernemen is dit toch wel uit den treuren. Werken moet lonen voor de gewone arbeiders die dit met gezonden lijf en lede doen maar, ook voor hen die dit met behoud van uitkering doet die, niet te lui is maar aanpakt wel nog wel binnen de mogelijkheden ligt tegen een toch vaak uitbuitend salaris.

0
117 Saviro

@115 ; U heeft een punt met dat ze ook maar uitvoeren.
Mbt 'En als we dit toestaan...' ,
Als we dit niet toestaan, wordt dat gewoon op een gegeven moment zwart geregeld of helemaal niet meer. Is in ieder geval een incentive daarvoor. Blijft lastige materie, gezien voor alle kanten wat te zeggen is.
Maar 12,5 jaar bij hetzelfde bedrijf je best doen. Een werkgever die dat wil waarderen, en dan een medewerker, die alles ziet verdampen, dan is het wel heel sneu geregeld allemaal.
Volgende keer maar een kasverschilletje opgeven dan?

0
118 Partijdig

Er mogen best wel meer uitzonderingen gemaakt worden door het UWV.
Een vervroegd pensioen wordt ook niet gekort op een WIA-uitkering. Dus waarom niet voor een bonus als beloning voor het werken? Een 13e maand wordt ook gekort op een uitkering. Zou ook niet moeten. Het UWV kan ook een blijk van waardering geven, omDAT er ook nog gewerkt wordt.

0
119 Liz

@111 " U bent een ambtenaar van de dwi?"

Waar haal je dit in 's-hemelsnaam vandaan?

2
120 Mappie

Is dit nu de schuld van links of rechts.

0
121 MetBoerenVerstand

@121 ; Dit is de schuld van het teveel regels en wetten maken en het uitsluiten van enige vorm van flexibiliteit in de wetgeving. Ook wel - wanbeleid.

0
122 Partijdig

@121 Gezien de samenstellingen van de regeringen van beide denk ik en het verdient zeker geen schoonheidsprijs.

0
123 Saviro

@121 Van liberalen EN socialisten!

0
124 CoolMemories

Dat mannetje (of vrouwtje) bij het UWV, die deze bonus teruggehaald heeft, zal zich nu toch echt verrot schamen....

0
125 LoydMorris

@122 @123 @124

Dus eigenlijk moeten we als burgers weer eens de politieke programma's lezen in plaats van achter de volgende keizer zonder kleren aan te hobbelen. Interessant idee.

0
126 MetBoerenVerstand

@126 Stemmen doe ik sowieso op partij programma en niet op de personen die vaak aan het woord zijn.

0
127 Saviro

@126 ; De politieke programma's lezen heb ik al jaren lang gedaan, dat helpt niet, gezien dat niet heel veel beschrijft van de realiteit, meer een vorm van 'richtlijn'.
Als hier iets aan veranderd moet worden, dan denk ik dat het om te beginnen een volledig nieuwe wetgeving mag krijgen, en dan ben ik wel een voorstander van 'voor elke nieuwe wet, 2 oude wegstrepen', totdat het weer wat overzichtelijker wordt.
Lijkt nu meer op een afplakregeling - 25 pleisters op 1 wond, die allen verkeerd zijn geplakt.

0
128 Partijdig

Gewoon dat hele uitkeringensysteem afschaffen en de belastingen flink verlagen. Loonbelasting naar 20%.

Dat rondpompen van geld en de overhead wat daarbij komt kijken kost handenvol belastinggeld. Schaf dat allemaal af en de belastingen kunnen flink omlaag. Dan kan een arbeidersgezinnetje ook weer normaal op één inkomen rondkomen. En dan loont werken weer.

3
129 Diederik82

Werken met een uitkering loont niet in NL.

0
130 Black65

Echt belachelijk waardeloze instantie UWV

0
131 Joepie

@129 Hoe wil jij dan dat mensen die echt niet kunnen werken gaan rondkomen?

0
132 Saviro

@69 Mijn punt is: sociale vangnetten waren langere tijd een middel van de bevolking om zich via de democratie te kunnen wapenen tegen de uitbuiting en slechte behandeling van de bedrijven. Als ze dan op straat werden gezet omdat ze werden vervangen door machines, goedkopere krachten of omdat ze zeiden waar het op stond, kregen ze in elk geval een uitkering uit de belastingpot. Wel een sigaar uit eigen doos, en je doet niets tegen het uitbuitingsgedrag van die bedrijven, maar als via de democratie de staat een wapen zou kunnen zijn om de macht van de bedrijven terug te dringen en te zorgen dat mensen door zelfstandig werk autonoom en onafhankelijk kunnen zijn van de bedrijven, dan is dat niet zo erg.

Maar het probleem is dat deze bedrijven ook de meeste invloed hebben op de democratie, en nu is de staat voor een uitkeringsgerechtigde net zo bedreigend als een willekeurig kapitalistisch bedrijf met een feodale bedrijfsvoering. Mensen krijgen boetes als ze aan het UWV niet doorgeven dat ze vrijwilligerswerk doen, en ze mogen ook niet al het vrijwilligerswerk doen, ze moeten toestemming vragen.

https://www.uwv.nl/particulieren/vrijwilligerswerk/detail/vrijwilligerswerk-tijdens-mijn-ww-uitkering/beslisboom-kan-ik-vrijwilligerswerk-doen-met-behoud-van-mijn-ww-uitkering

Zelfs cadeaus voor je verjaardag moet je opgeven. Krijg je de ouwe fiets van de buurman, opgeven, en anders een boete. De gemeente bepaalt of je het mag houden. Hoe vernederend kun je het hebben.

Dat bedoel ik met afhankelijk zijn van de staat, als die niet de macht van de bedrijven aanpakt maar wel de werkloosheid die ontstaat als bijna de hele werkgelegenheid in handen is van het bedrijfsleven.

Daarom vind ik dat het tijd wordt dat mensen zich net zo hard gaan verzetten tegen de staat als tegen bedrijven die mensen uitbuiten. Het moet mogelijk zijn zelfstandig te werken en je zelfstandig te organiseren, maar dat is onbetaalbaar geworden door het 'concurrentiesysteem' en de exploitatie op de 'vrije' markt.

0
133 zewa

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@16 Neem even een bakje koffie. ...

1 minuut geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@10 Het is de avond dat Bosma een krans gaat leggen en daar is dat protest tegen. Dat protest kan alleen maar op die avond. Dat dat protest op d...

4 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@14 Mooi zo. . . Deden wel meer gluiperige Nederlanders tijdens de bezetting. ...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@13 "koningsdag" Da's waar ja, dank je. ...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@12 "Lul" Schelden? Op de man spelen? Beledigen? → wangedrag.Gemeld! ...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

Wie zulke types nu nog aanziet, voor een te "vertrouwen bankmedewerker", is niet meer van deze tijd en wel erg goedgelovig....

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@11 Die keppeltjes kermis is voor koningsdag bedacht. Dat niet Joodse mensen daar dan mee voor lul gaan lopen. ...

8 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Strongoli
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

Alles wat met een vrije democratie te maken heeft.Het is alleen jammer, dat daar de laatste jaren, de klad begint in te komen.Veel dingen wo...

12 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Zie Hier
Veertien lichamen uit zee gehaald door Tunesische kustwacht

Allemaal dieren liefhebbers!...

13 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
'Met een spoorweg door 't plantsoen verliest Utrecht zijn fatsoen'

Niet zeuren gaat om het klimaat!...

14 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
Gang Sex PornMolested XxxMira PornFrence PussyPornographie ArabesAsian Girl FuckedOculus.com/family/Kendea KarterKerala Girl XnxxGiselle MariKaley Cuoco Sex TapeCathy HeavemXvdueosParadise Hil PornVoyger NudeXxxx NudesAutum Falls NudeNaked TribeSrepdad PornVideshi SexNight Sex XnxxKajal Agarwal FakeValentina JewwlsXvideos.cmAnya HentaiBloody PussiesPainfulanal PornAmbercutiesSexing XnxxSex Video 3Xxx JapniVideos Incesto RealBig Titties MissionaryOasi Das VideosAuhneesh_nicoleNuru Mssage PornScissor SquirtBideo SexePlsyboyplusAnime Biggest TitsFree Lesbian Porn MassageCam SodaSite De Film PornographiqueRiley Reid XnxxDesi Public NudeNalgonas Videos PornosIndian Sex Lounge ComIndia Summer MomBlack PussycreampieCavier ThiccJada Stevens NaughtyamericaHd Porns DownloadsXnxx BerazersHuhe CumshotsMorning XvideoMona WelesLabour PornX Video Indian ActressMad ThumbsPerky Perfect TitsKonachanSexceleDiscord De PornLauren Pixie From Brazzers In Sneaking Into The ShowerSaniluni XxxDaniki MoriAshley Sinclair NudeChristmas Porn GifJapanese Porn FilmsBbc BbwxxxFanfic EróticosPornô ProfissionaisShoer PornLisalippsTruth Or Drink Questions DirtyGay Strip Clubs Near MeIne Marie WilmannGives HeadSx MoviePornotetasBlack Cook SexPornograp VideoEscort For HireLesbian OrgasmeHard Gay SexLesbian PirnLilylanes PornPussayMotgerlessAmateurs Nudes WomenThe P R O N DudeHow To Eat A Girl OutBestblowjobseverAmy Robach FeetCasual NudXnxxx2Xxxx RedNaked Hot SelfieMom BigxxxLesbian Sexual WrestlingXxx FilimEbony AsslickedJuicy Jade PornTsukasaa AoiCallofduty PornCumshots Compilation GayMz.daniZxxxFake Taxi Big BoobsBodybuilder PussyBeautiful Black TitiesPresley JennaBritney Amber EscortShooshtoimeCeleb SfwPonografia JaponesaPokemon NakedPorn Star MartinuHorny PicturesTammalicousXxx VideosunnyleonLisa Ann ButtNew Bangla XvideoEroticism VimeoOldmothersexDownload From XvideosSnapchat Porn CompPopular Onlyfans LeakedBlowjobsxxxHenatihavenStars NusFutadom WorldX PornouQueen's Blade NudeXxx Porn MassageHot Ass PornXnxx Desi MarathiMistress T BjAi Girlfriend PornBrazzers Full Hd SexHijas Cojiendo Con Su PapaMao Hamasaki JavVoyeurism TeensPorndude.xomSites PornographiquesXxx Desi MaidPorn VivoXxx PikTelugu Secret Sex VideosHard Doggy