door Havermout in Overig  ·  21 Reacties

  • 1
  • 353x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Afschieten die wolven. Nederland is veel te klein en overbevolkt met mensen en dieren om wolven te kunnen huisvesten. Schapen hebben ook pijn als zij worden doodgebeten en zijn niemand tot last. Opzouten met dat gedweep over die wolven.

8
1 Dalon

* Verwijderd door de redactie *

2 moeder
3 Dalon

@1 en @2 : Dan moeten we ook alle honden gaan afschieten. Want elk JAAR worden 150.000 mensen door honden gebeten.
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/150000-hondenbeten-per-jaar-hoe-voorkom-je-een-beet/

Maar daar hoor ik jullie niet over, waarom niet?
Acht schapen gepakt door een nog zwervende wolf, de schade is al vergoed. Wolven horen langer in dit stukje Europa thuis dan mensen, maar dat wordt weer vergeten. Wolven kwamen al vóór de ijstijden voor in dit gebied, toen de mens, gehuld in dierenvellen, nog vanuit Frankrijk moest oprukken naar deze moerassen. Wordt óók weer vergeten. Men denkt werkelijk dat de natuur zich maar moet aanpassen aan de mens. Hoogmoed, want het is precies andersom: wij moeten ons aanpassen aan de weinige natuur die er nog over is!

@1 : Nederland is helemaal niet "te klein" om hier wolven te hebben. Graag zag ik onderbouwing van die bewering. Dan heb ik alvast de onderbouwing voor je van het tegendeel:
https://www.zoogdiervereniging.nl/nederland-biedt-ruimte-aan-20-40-roedels-wolven

En dat is gebaseerd op wetenschap, en niet op alleen maar een idee en wat gevoel.

Verder wordt er niet "gedweept" met wolven, er wordt slechts geconstateerd dat de wolf weer naar Nederland is gekomen en dat dat een heel normale ontwikkeling is. Dat is geen dweperij, maar gewoon de constatering van een feit.
Verder is het afschieten van wolven zinloos; dan komen er gewoon weer andere. Ook is het verboden, want de wolf staat zwaar onder bescherming. Als je er eentje schiet levert dat je boetes en gevangenisstraf op. En waarom zou je? Je schaapjes worden vergoed, hoor!

Ook moet je weten _waarom_ een wolf schapen doodt, want ze staan echt niet bovenaan op z'n menulijstje:
https://www.hln.be/nieuws/binnenland/waarom-een-wolf-meerdere-schapen-doodt~a3cb8759/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

Dus graag jezelf meer en beter informeren, voor je gaat oproepen tot afschieten en rare dingen zegt die niet stroken met de werkelijkheid.

5
4 weerman

@3
Die 'baas' van de Hoge Veluwe is al teruggefloten voor die onzin. Gelukkig heeft die kerel het dan ook niet voor het zeggen. Het is een jager. Dat zegt genoeg. question

5
5 weerman

* Verwijderd door de redactie *

6 GottMitUns

@4 Geen appels met peren vergelijken. Wilde honden of verwilderde honden worden ook afgemaakt als zij met name eenkind hebben aangevallen en gebeten. De eigenaren dienen daartoe worden aangesproken dat zij hun dieren aangelijnd houden als hun honden bijtgedrag vertonen.
Nogmaals Nederland is veel te klein. Afschieten die krengen van wolven. Ze horen thuis in Europese
landen die een zeer groot leefgebied kunnen garanderen voor deze wolven.

7
7 Dalon

Niks afschieten, gewoon vangen en terugbrengen. (waarschijnlijk net zoals ze hier gebracht zijn)

@6
Ze horen hier allang al niet meer thuis en zeker niet met de alsmaar groeiende overbevolking.
Nederland volgepropt parkland.

We kunnen ons beter focussen en inzetten voor de kleine en veel nuttigere diersoorten, zpals de bij en de vlinder.

4
8 Bleke Betty

* Verwijderd door de redactie *

9 GottMitUns

En een wolf zal altijd de minst gevaarlijke prooi kiezen. Elke aanval op een prooi is een gevaar, dus hoe ongevaarlijke de prooi hoe groter de kans op een maaltijd zonder verwondingen. iets wat met de grote grazers, met de grote hoorns een stuk anders ligt. geef de wolf een keus, een Schotse Hooglander of een volwassen edelhert of id of een schaap, dan zal het voor het schaap gaan en dat is nogal logisch ook. Hoe mooi ze ook zijn en hoe graag ik ze in ons land zou willen hebben (als dat 20 x zo groot was) het gaat niet, het kan niet. En het loopt zoals altijd weer slecht af voor het dier.

3
10 Bleke Betty

@9
Ik ben bang dat je met je onderste alinea helemaal gelijk hebt question

0
11 Bleke Betty

Wolven hebben bos nodig,
wij hebben staats bos beheer
wij ontbossen harder en sneller dan het regenwoud.

0
12 Gratiebarmhart

@7

Nee, ik heb het niet over "verwilderde honden" of over "wilde honden". Je verzint nu een smoes! Je moet het artikel lezen (dat deed je dus niet!) want daarin wordt te kennen gegeven dat er elk jaar 150.000 mensen door gewone honden worden gebeten. Die lieve Fikkie is soms helemaal door het dolle heen, namelijk. Dan komt het jachtinstinct naar boven. En als Fikkie dan lekker effe door het bos rent en wat reeën ruikt, gaat-ie er achteraan, met alle gevolgen van dien! Dus je zit er naast.

Verder schrijf je: "Nogmaals Nederland is veel te klein. Afschieten die krengen van wolven."

Je las dus niet de links die ik gaf. Daar staat bewezen EN onderbouwd in dat Nederland wel degelijk ruimte heeft voor een aantal roedels wolven. En wederom onderbouw jij NIET wat jij beweert. Waarom niet??
Ook blijf je herhalen dat je die dieren maar wilt doodschieten. Waarom, als je weet dat dat strafbaar is? Of ben je gewoon lekker aan het trollen...?


@8
Nee, ze lopen vanuit Duitsland hierheen. Allang via DNA bewezen. Niemand 'brengt ze'. Verder horen ze gewoon thuis in dit land. Wij mensen zijn feitelijk de nieuwkomers; wolven waren hier al honderdduizenden jaren eerder... Zie mijn linkjes bovenaan; er is bewezen dat er ruimte is voor iets van 20 roedels. Lees nou gewoon eens. Dat maakt een discussie zinvoller en doelmatiger.

0
13 weerman

@9
Als aan de hand van DNA-onderzoek bewezen is dat schapen door een wolf zijn gedood, is daar gewoon een schadefonds voor:
https://www.bij12.nl/onderwerpen/faunazaken/tegemoetkoming-faunaschade/
Kortom: dat is allang geregeld. Nee, laten we eerst die loslopende honden maar eens aanpakken, die geven honderden keren méér schade dan die vier wolven in Nederland!!
Elk jaar worden er honderden schapen door loslopende honden doodgebeten of zwaar verwond. En dat zijn gewoon de honden die lekker 'los' mogen rennen, na een hele week op een flat in de stad. Laten we daar eerst maar wat aan doen, in plaats die drie Nederlandse wolven afknallen. Totaal onnodig, want de echte schade wordt door onder meer al die honden veroorzaakt. Maar dat wil men al te vaak niet horen...

0
14 weerman

@10

Bovenaan de menulijst van de wolf staat het ree. NIET een schaap of een hert. Gewoon: reeën. Zelfs de jagersvereniging is wat dat betreft wel blij met de terugkeer van de wolf, want een wolf pakt feilloos de zieke, oude of zwakke reeën uit een groep. Wolven doen dat veel efficiënter dan een jager.

Meer over wolven in Nederland: https://www.wolveninnederland.nl/

1
15 weerman

* Verwijderd door de redactie *

16 GottMitUns

@16
DAt we veel teveel wilde zwijnen hebben, is ook te danken aan het massaal illegaal bijvoeren in de herfst en winter. Want als een zwijn niet voldoende eten meer vindt, komt er vanzelf een rem op het aantal te groeien embryo's in haar lichaam. Oftewel: het zwijn past zich dan aan aan de hoeveelheid voedsel die de omgeving biedt. Is dat veel, dan veel biggen. Is het te weinig, dan veel minder biggen.
Jagers verstoren die natuurlijke balans door dat bijvoeren. Dat geeft dus extra biggen, en dat is dan de reden om extra af te knallen, want dan heet het dat er "teveel" zijn. De Veluwe is in feite één grote fokfabriek voor zwijnen. De jagers spelen met de natuur ten behoeve van de winst en het genot om dieren dood te kunnen schieten. Bizar.

Dat, en inderdaad, het gebrek aan natuurlijk vijanden speelt een rol. Nu de wolf terug is op de Veluwe kunnen de jagers over een jaar of vijf wel stoppen met afknallen; niet meer nodig. Maar we weten allemaal dat jagers niet jagen om een evenwicht te behouden bij gebrek aan natuurlijke vijanden. Zij schieten omdat ze het leuk vinden om te moorden, en omdat het vlees flink wat oplevert.

1
17 weerman

Bewijs maar dat het een wolf was en geen hond of iets anders.

0
18 ModReset

En 2 miljoen schapen door mensen opgegeten.....!!!!!

0
19 The Master of the Universe

Ach boeien je ziet of hoort ze niet en voor het schaap is het natuurlijker dan je strot doorgesneden krijgen in de douche van een rijtjeswoning.

0
20 Eastwood

Gewoon afschieten

2
21 Jan met de korte achternaam

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@48 Het schijnt voor verschillende sympathieke deelnemers zoals @13, @22, @24 en @43, nogal van belang te zijn wat ik vind van deelname door t...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

eh
England's ludicrous experiment in privatised water is coming to a messy end | Adam Almeida

Veel te weinig geïnvesteerd in onderhoud.Maar wel elk jaar maximale winstuitkering aan de aandeelhouders....

4 minuten geleden geplaatst door eh

elsemiek
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=bCnuEWLeEEEHauser Lana Trotovsek Erbarme Dich ...

6 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Reconquista
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

Die snapt er nog steeds niets van. Dat het volgend kabinet het maar weer snel terug mag draaien. ...

7 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Weetal
Pianist Jan Vayne belegde 2,6 miljoen na onzorgvuldig advies van zijn bank: ‘Dacht dat dit veilig was’

Aandelen, zonder stemrecht.Wie koopt er nog aandelen?...

8 minuten geleden geplaatst door Weetal

elsemiek
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=nZb7FcP84CMErbarme Dich Mattheus Passion het meesterswerk van Bach ...

9 minuten geleden geplaatst door elsemiek

LoydMorris
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

Waar kunnen Nederlandse jongeren naar toe, als deze opgeroepen worden voor de dienstplicht?...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
'Promes moet afzien: kaalgeschoren en met twintig man in cel'

Die wil heel gauw terug naar Nederland. Dan maar een tijdje brommen in een Hollandse cel. . . ...

10 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

progressiefliberaal
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

En volgende week zeurt hij weer dat hij geen plekken heeft.Bij uitstek de meest overbodige bewindsman van Nederland. Creëert alleen maar pr...

11 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

eh
England's ludicrous experiment in privatised water is coming to a messy end | Adam Almeida

uit artikel:Sinds de privatisering in 1989 zijn de waterrekeningen in Groot-Brittannië met 360% gestegen, meer dan twee keer zoveel inflatie ...

13 minuten geleden geplaatst door eh

NK. App
Omegle FlashingNickiminaj OnlyfansJaponese Wife PornHottest GilfReal Lesbian Sisters PornAisha Tyler SexyChanel Porn TelegramPornos VipMulheres HentaisGetting Horny On The Couch And Ended Fucking In BalconyNeighbor NudeSex Porn Video HindiSany Lune XxxWomen Nude On A BeachHot Girl Groped3d Porn VidoeAnne Hathaway LeakedBig Tit BurnettsUrbabydollxo LeakedSofie DeeEbony Porn HoodIndian Chudai DesiDise Video XxxXxx HinadiAnal AcrobatGayporn FistingNayanthara NudeNude BooBrazilian Nude WomenLong Toes PornHential AnimeSza SextapeOxxxNivetha Pethuraj Hot PicsNayanatara HotHolly Day PornstarWww Desi Xxx Sex ComDesi Girl Mms PornBeauty Hot PornPlayboy Seing TvWhite WifeyBorder Patrol XxxCamila Cortez PovAll PorncomicsSites Garotas De ProgramaMaa Ki Chudai KahaniFirst Time Sex Video DesiNicoleloves Forum骚逼Shesatlantis NudeLeah Jaye Sex VideosDesi Murga ComNaked Girl Sex VideoVideos Por PornograficosMiki Garcia NudeLena BlackedRules 34 PornAmateur Bbw PornhubBoyshalfwayhouseThick PussyBae EgyptHindi Movi XxxPorn Mexicano GayHidden Camera In Massage Parlors1970's PornR/nsfw GifAudio P O R NFilmes Pornos Com VelhasMaria Sharapova NudeRajasthani SexWww Six Xnxx ComTeenage Solo PornKerala Girls Sex VideosDevar Bhabhi SexAunty Videos SexVixen Com Porn VideosLick My PenisLumi Ray AnalPoprn HubPorns Movies FullNude Pics Scarlett JohanssonCaligula 1979Village XxxEbony Public PornLake Ratchet Lacy TateMy Porn XxxSexoenmexicoAss Worship JoiCathy Heaven DeepthroatLargest Natural BreastsGay PormhubKiss Or SlapHotscoepXvideosonlyfasSexy Man SexUchalAbella Anderson XxxAustin Young Gay PornBokep JpTrue Blood SexsceneMia Khalifa PorbAllicatcollared PornTube ZaurWaxing PornhubTaboi Pornسكس مغربيHamsterdesiZhmaster4k PornhubPorn Mom And DaughterLes Asian PornAsian Big Boobs NakedXxx WebcamFnaf Glamrock Chica PornIndian Lovers XxxDee Williams GifIntense Love MakingFull Hot Porn MoviesWww 123moviesKittylixo LeaksFaapyCabine Das NovinhadGay Wwe WrestlersPron AppAfghanistan Xxx Video80th PornSonagachi X VideoAll Family XxxSky Bri VidsVertial PornHentai.comMargot Celeste NudeOre No Yubi De MidareroTarzan Xx MovieSunny Leone Solo HdKushina HentMon XxxEscort ShemaleChannell Heart探花pornPics Of Old Nude WomenNaled LesbiansTon PornosStemom XxxMarriage XvideoXxx Video BabitaVanna Bardot VrPorn TotalHalle Berry's TittiesXxxxxxnxx