Start van hoofdcontent

112

nl

Explosie plofkraak in metrostation Ganzenhoef gefilmd

3 april 2019, 13.30 uur · Aangepast 3 april 2019, 14.38 uur

Er zijn beelden vrijgegeven van de explosie bij de plofkraak van 21 maart in metrostation Ganzenhoef. Een geldautomaat bij de ingang van het station was het doelwit. De politie geeft de beelden vrij in het AT5-programma Bureau 020. Op de beelden is goed te zien wat de impact is van de enorme explosie.

Om 3.20 uur klinkt er aan de Elsrijkdreef in Zuidoost een harde knal. Veel buurtbewoners schrikken wakker en al snel wordt duidelijk wat er precies is gebeurd. Twee mannen hebben het gemunt op een geldautomaat in het metrostation. Er is veel schade en het station is urenlang dicht voor onderzoek en herstelwerkzaamheden.

Lees ook: Ravage op metrostation Ganzenhoef na plofkraak, pendelbussen ingezet

Luidruchtige scooter
In kader van het onderzoek kunnen er nog geen beelden worden getoond van de verdachten. Wel weten we dat de twee mannen zijn gevlucht op een opvallend luidruchtige scooter, in de richting van Diemen.

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de verdachten, de scooter of de vluchtroute van de mannen. Ook roept de politie mensen op die mogelijk over camerabeelden beschikken zich te melden.