Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

3,5 keer meer huidkankers: “Een zonvakantie van 30 jaar geleden, kan vandaag nog tot kanker leiden”

Het aantal vastgestelde huidkankers in België is op 12 jaar tijd met 350% gestegen, concludeert de Stichting Kankerregister. “Grotendeels het effect van ons reisgedrag de laatste decennia,” verklaart dermatoloog dr. Thomas Maselis. “Een week intensief zonnekloppen als je het hele jaar door binnen zit, kan zich 30 jaar later nog wreken.”

10 reacties

  • Ronald Van Beneden

    5 jaar geleden
    Je denkt dus dat de zon niet straalt? 3G, 4G, 5G zijn microgolven en frequencies gezonden door de hersenen naar onze organen om goed te functioneren. Ieder beetje geleerde weet dat maar zoals altijd lobbyen multinationals om een toelating te krijgen om ons eerst verslaafd te maken aan en pas dan gaat men zien hoe schadelijk het is.
  • Hermes Trismegistus

    5 jaar geleden
    En dit heeft niets te maken met de 4G en andere straling die dagelijks op onze huid inwerkt?? Vitamine D beschermt net tegen huidkanker. Plus, insmeersels zitten boordevol kankerverwekkende stoffen, voeg daar wat UV straling aan toe en....
  • Jil Heirman

    5 jaar geleden
    Bob, da’s onzin. Het probleem is dat mensen juist geen tijd meer hebben om hun huid dagelijks aan de zon te laten wennen, om het zachtjes op te bouwen. Dus gaan ze melkwit een week op vakantie en is hun huid daar totaal niet op voorbereid.
  • De Waen Luc

    5 jaar geleden
    Mijd de middagzon tussen 12u en 16u ?? Het is net tijdens deze periode dat je lichaam vitamine D aanmaakt,,daarbuiten niet . (stand van de zon en de blokkage van de nodige straling..)
  • Guy Scheepers

    5 jaar geleden
    30jaar is niet overdreven!! Heb juist huidkanker gehad en is operatief verwijderd.maar heb altijd verzaakt om mij in te smeren!