Gianluigi Buffon.
Volledig scherm
Gianluigi Buffon. © REUTERS

Jan Jongbloed over contractverlenging Buffon: ‘Hij kan doorgaan zolang hij fit is’

Naar verluidt zal Gianluigi Buffon zijn contract bij Paris Saint-Germain verlengen tot 2021. De nieuwe deal maakt hem tot zijn 43ste jaar keeper. Hoe is het om op die leeftijd nog te keepen? Jan Jongbloed, ex-international en zelf keeper tot zijn 44ste, vertelt erover.

  1. Buitenlands voetbal | Arsenal koploper na zege op Wolves, Bayern haalt uit tegen Doekhi, goal en assist Weghorst
    Met samenvattingen

    Buiten­lands voetbal | Arsenal koploper na zege op Wolves, Bayern haalt uit tegen Doekhi, goal en assist Weghorst

    Arsenal heeft de koppositie in de Premier League overgenomen. The Gunners wonnen met 2-0 bij Wolverhampton Wanderers en hebben nu één punt, maar ook een wedstrijd, meer dan titelverdediger Manchester City. In Duitsland scoorde Wout Weghorst namens Hoffenheim. De spits gaf ook nog een assist en mede daardoor won zijn ploeg met 4-3 van Borussia Mönchengladbach. Gustavo Hamer maakte in Engeland een heerlijke goal voor hekkensluiter Sheffield United tegen Burnley. Harry Kane maakte alweer zijn 33ste competitietreffer voor Bayern München. Ook stond de halve finale in de FA Cup tussen Manchester City en Chelsea op de rol. Bekijk de uitslagen in de buitenlandse topcompetities hieronder.
  2. Atalanta niet meer in de problemen tegen Liverpool, Frimpong houdt ongeslagen status Leverkusen in stand

    Atalanta niet meer in de problemen tegen Liverpool, Frimpong houdt ongeslagen status Leverkusen in stand

    Liverpool is door het Nederlands getinte Atalanta uitgeschakeld in de Europa League. De ploeg van Jürgen Klopp kwam al in de zevende minuut op voorsprong door een rake strafschop van Mohamed Salah, maar daar bleef het bij in Bergamo. Atalanta kwam dus nauwelijks in de problemen na de fraaie 0-3 overwinning van vorige week op Anfield. Jeremie Frimpong zorgde er met een late gelijkmaker tegen West Ham United (1-1) voor dat Bayer Leverkusen na 44 duels dit seizoen nog altijd ongeslagen is.