RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Speler knock-out bij amateurduel Hoofddorp: dader gearresteerd

Het opstootje waarbij de keeper (rechts in het rood) knock-out werd geslagen. Beeld © Rowin van Diest

Een amateurwedstrijd tussen UNO en Geel-Wit is gistermiddag compleet uit de hand gelopen. Spelers gingen door het lint en een keeper werd knock-out geslagen.

Er vielen vlak voor het einde van de wedstrijd over en weer klappen, meldt de politie. Op beelden is een opstootje te zien, waarna de grensrechter van de uitspelende ploeg het veld op rent. Hij slaat de keeper van UNO met de vuist op het achterhoofd. Die raakte daardoor bewusteloos.

De politie kwam met zeker zes auto's in actie om de boel te sussen. Een 34-jarige man uit Haarlem werd gearresteerd vanwege de mishandeling.

Beelden van het incident:

01:04

Hersenschudding

Volgens het Noordhollands Dagblad begeleidden agenten de spelers van Geel-Wit naar de parkeerplaats om te voorkomen dat er opnieuw vechtpartijen zouden uitbreken. 

De gewonde man werd met een ambulance opgehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. Hij heeft een hersenschudding opgelopen.

Straf accepteren

Het bestuur van Geel-Wit zegt op Facebook 'ernstig geschrokken' te zijn van de de gebeurtenis. "Wij distantiëren ons dan ook van onsportief gedrag en geweld op en om het veld. We zullen in contact treden met UNO, de politie en de KNVB om over het gebeuren te spreken. Natuurlijk zullen wij de straf van de KNVB overnemen die aan deze speler en wellicht meerdere spelers zal worden opgelegd."