Omarian Banks (19).
Volledig scherm
Omarian Banks (19). © Facebook

Amerikaanse tiener klopt aan bij verkeerde deur en bekoopt dat met zijn leven

Een 19-jarige Amerikaanse jongeman die vrijdag het nieuwe appartement van zijn vriendin zocht en per ongeluk op de verkeerde deur klopte, is doodgeschoten. Dat meldt de politie van Atlanta, Georgia. 

27 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    5 jaar geleden
    mich lee: De politie draagt een wapen alleen voor zelfverdediging. Maar als de bevolking zich met een wapen wil verdedigen, het is opeens gevaarlijk? Als je legale wapens wegneemt, maak je het ordelievende burgers onmogelijk zich te verdedigen tegen misdadigers, en tegen het dictaat van Brussel. Wapens zijn een symbool van onze vrijheid, die iedereen graag wil omhelzen.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    5 jaar geleden
    mich lee: "Nu kunnen ze zonder vergunning oorlogswapens kopen of liggen de wapens geladen in hun nachtkast"? ALLE Wapenwetten in de Verenigde Staten zijn te vinden in een groot aantal federal statutes. Deze wetten regelen de productie, handel, bezit, overdracht, registratie, transport en vernietiging van vuurwapens, munitie en vuurwapenaccessoires. Ze worden uitgevoerd door diverse overheidsinstanties en het federale Bureau voor Alcohol, Tabak, Vuurwapens en Explosieven (ATF).
  • Jacques-Philippe Leclerc

    5 jaar geleden
    mich lee: Nogmaals: Het heeft niets met wapenbezit te maken, maar met vrijheid. Vrij wapenbezit is een essentieel onderdeel van individuele vrijheid en van een vrije en veilige samenleving. Er is simpelweg geen betere vervanging voor het bezitten van een wapen om jezelf te verdedigen.Toch zijn er veelgehoorde tegenwerpingen tegen het bezitten van wapens. Deze berusten vaak op misverstanden en gebrekkige informatie die gevoed worden door een sterke emotionele reactie op het onderwerp.
  • mich lee

    5 jaar geleden
    Jacques-Philippe Leclerc, in wat voor een wereld leef jij. Ik heb zelf vuurwapens gehad, maar de zever die jij verkoopt is echt er over. Vuurwapens maken niets veiliger. Er is geen land met meer schietpartijen en moorden dan de VS, naast het aantal ongevallen met vuurwapen. Die vrije wapendracht dateert nog uit de tijd dat je alleen leefde in de Middle of Nowhere, en toen was dat te verdedigen. Nu kunnen ze zonder vergunning oorlogswapens kopen of liggen de wapens geladen in hun nachtkastje.
  • ro butzen

    5 jaar geleden
    Tja, lakse wapenwetgeving heeft er weer niets mee te maken zeker?