door Hendrianus in Politiek  ·  31 Reacties

  • 2
  • 336x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

opnieuw bewijs dat religie meer kapot maakt dan je lief is

10
1 kovichni

Het zal niet in de hersenpan opkomen dat na 52 jaar illegale kolonisatie van bezet gebied en een, na de ondertekening van het vredesverdrag met Jordanië, onnodige bezetting van de Westbank plus de nodige niet uitgevoerde VN resoluties de internationale wereld het zat is met Israël.

Nee, eenzijdig wordt het niet tot stand komen van vrede met de Palestijnen in de schoenen van de Palestijnen geschoven. Met als klap op de vuurpijl dat als er dan toch geen vrede komt het gebied maar via annextie toe te eigenen. Geen moment komt het op dat het ook anders kan. Geen overeenkomst? Dan alle Israëlische staatsburgers van de Westbank af en de Westbank incluis een corridor naar Gaza plus Gaza erkennen als soeverein Palestijns gebied.

19
2 Hendrianus

Uit het artikel, "Netanyahu zei dat de Amerikaanse erkenning van de Israëlische soevereiniteit over de Golanhoogten 'één belangrijk principe in de internationale betrekkingen' onderstreept: Wanneer je een aanvalsoorlogen begint, en je verliest grondgebied, kom dan niet meer terug en claim het later. Het behoort ons toe'."

Kennelijk is het Netanyahu ontgaan dat ook Israël er voor getekend heeft dat dit niet meer kan. Militair veroverd gebied mag sinds decennia niet meer eenzijdig toegevoegd worden aan het grondgebied van
de bezettende staat. Dat de VS de bezette Golan als Israëlisch grondgebied beschouwt is dan ook een flagrante schending van het internationaal recht.

17
3 Hendrianus
4 Seconda

Maar tijdens de laatste oorlog heeft Israel juist een stuk Syrie ingepikt op de Golan inclusief de Arabische inwoners, bij wijze van bufferzone. Dat stuk moet dus nu gelegaliseerd worden als "altijd al van Israel"? Niet mee eens.

1
5 Wendel

@5 Maar dat boeit niemand, natuurlijk question

4
6 Yisrael

@3 : Wij zijn dom dat wij ons houden aan internationale verdragen tot ons nadeel. Als het de meer machtige landen niet langer in de kraam te pas komt, dat verdrag dat zij zelf hebben bedacht en zo nodig moesten, dan trekken ze gewoon hun handtekening terug. Ik vind dat een teruggetrokken handtekening van 1 land gelijk het hele verdrag nietig moet verklaren, automatisch. Niet dat, zoals bij het verdrag over het internationale Hof van Justitie in Den Haag, Amerika bepaalt wie er berecht moeten worden en wat de uitkomst dient te zijn, en dat gevangenen vermoord mogen waarbij er gelogen wordt dat ze zogenaamd spontaan zijn gestorven. Dat ze medische zorg mag worden onthouden etc. zodat ze maar niet overleven tot ze eindelijk aan de beurt zijn om zelf te getuigen en hun eigen verhaal te kunnen doen.

0
7 Wendel

@1 kovichni

Inderdaad. In een ander artikel op Israël Today wordt gepleit om Gaza, door Israël, volledig te isoleren.
In dat idiote artikel wordt dan gesteld, "In dat geval moet Egypte verder alleen zorgen voor de toevoer van levensmiddelen en medicijnen, want het verkeer dat nu tussen Israël en Gaza plaatsvindt zou dan volledig worden stopgezet. Het reizen van Gaza naar Israël zou zonder uitzondering worden verboden, zelfs in het geval van een humanitaire rampen."
http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/36311/language/nl-NL/Default.aspx

Er wordt even voorbijgegaan aan het feit dat Israël eist dat goederenverkeer tussen Gaza en Egypte via een Israëlische grensovergang gaat èn dat de Rafah grensovergang niet geschikt is voor vrachtwagens.Wat het internationaal recht zegt over het niet verlenen van enige humanitaire hulp, bij een humanitaire crisis, aan een gebied grenzend aan de eigen staat zullen we het dan maar niet hebben.

Het is de continue stroom van dit soort berichten op sites als Israël Today die het niet zo geinformeerde publiek het beeld bij moet brengen van de slechte onwillige Palestijnen tegenover de van bereidheid tot vrede druipende Israëli. Bijbelse propaganda wordt er bedreven door met name de gelovigen die de profetie van de eindtijd uiterst serieus nemen.

14
8 Hendrianus

GB was als een soort geruststelling bij de EU gegaan, maar eigenlijk zijn zij veel meer met US verweven, vooral als gezamenlijke wereldmacht op het gebied van banken/financien, dan met Europa. EU heeft nu de andere landen stevig in de greep, met hele hoge boetes als straf als ze eruit willen, en nog veel meer sancties, bijvoorbeeld maken ze doelbewust landen van elkaar afhankelijk binnen de EU voor onder andere voedsel en energie. Wij zijn veel teveel afhankelijk van Duitsland voor energie en dat wordt erger als straks Nordstream 2 klaar is en Duitsland daar de macht over heeft. Oekraine krijgt de veeteelt en pluimveesector uit Nederland toegespeeld doordat de NL regering en EU in tandem alles doen om die bedrijven hier de nek om te draaien.

Als NL dan uit de EU wil wordt ze het vel over de oren getrokken voor voedsel en energie.

Bij alle verdragen worden landen afhankelijk gemaakt van een groot machtsblok zodat ze zich niet meer kunnen bevrijden. Waarna degenen die dat machtsblok aansturen, eruit stappen en zelf onaantastbaar worden. Nadat de landen, die ze hebben gevangen genomen, economisch en juridisch, volledig zijn uitgekleed en klemgezet.

Heel Europa is militair bezet door de deep state van US. Wij hebben zelfs Amerikaanse en andere buitenlandse aanvoerders in het leger. De marine is bij het leger gevoegd. Wij hebben dus geen eigen leger meer.

0
9 Wendel

@8 : De Palestijnen ZIJN onwillig. Zij blijven aanvallen doen ondanks dat er belangrijke concessies zijn gedaan door Israel in ruil voor de belofte van vrede. Waaronder de Tempel en de Klaagmuur, de Palestijnen verbieden de joden bij de Klaagmuur te bidden. Welwillend toch, die Palestijnen, en zo humaan, vindt u niet?

Al die stukken land waar ze nu zo'n heibel over maken, zijn afgedwongen als voorwaarde voor vrede, maar ze blijven aanvallen. Die vrede is niet geleverd, de betaling voor de vrede wordt teruggepakt. Terecht.

2
10 Wendel

@5 wendel
Dat Israël de Golan niet meer opgeeft, ook als er wel een vredesverdrag met Syrië komt, kan ik uit strategisch oogpunt nog begrijpen. Dat gaat voor de Westbank niet op.

14
11 Hendrianus

@10 Wendel
Je schrijft, "....de Palestijnen verbieden de joden bij de Klaagmuur te bidden."
Hoe kom je daar nu toch bij?

13
12 Hendrianus

@9 Wendel
Verkeerde draadje? Zo niet, neem dan even je medicatie in.

13
13 Hendrianus

@13 Cynischer wordt het niet question

3
14 Yisrael

Weg met dat Israël nieuws!!

3
15 Topperz

@10 Wendel
Je schrijft, "...de betaling voor de vrede wordt teruggepakt."

Grapjas, er is land voor vrede teruggegeven aan Egypte en dat was het. Gaza is eenzijdig verlaten door Israël omdat o.a. de kosten voor de beveiliging van de nederzettingen te hoog werd. De Oslo akkoorden, die tot de Palestijnse staat moest leiden, zijn zo dood als een pier.
Verder zijn er twee onwilligen, de Palestijnen en de Israëli.

15
16 Hendrianus

@15 Topperz Waarom?

14
17 Hendrianus

@17 Tjah jullie obsessieve propagandahaatclubje is niet bij iedereen populair lol.

3
18 Yisrael

@6 Yisrael
Dan heb je toch aardig wat draadjes gemist die de status van de Golan als onderwerp hebben.

@14 Hoe moet je anders reageren op het geraaskal in @9 en @10 , of denk jij ook dat de Palestijnen Joden verbieden om bij de klaagmuur te bidden?

15
19 Hendrianus

@19 Alleen de mening van de VS doet ertoe, natuurlijk. Hun erkenning is voldoende om dat stuk grond nooit meer uit handen te geven, natuurlijk.

4
20 Yisrael

De overeenkomst met het racistische Zuid-Afrikaanse Apartheidsregiem is niemand ontgaan na 50 jaar onderdrukking van miljoenen Palestijnen in de bezette gebieden.

Maar een beroep op sprookjesboeken om stukken van buurlanden te annexeren toont wel weer aan hoe griezelig en agressief sommige geloven zijn.....
.

15
21 Uit Den Haag

@18 Yisrael
Er zijn honderden andere berichten op nieuwskoerier waar Topperz zich uit kan leven.
Verder laat ik de kwalificatie die je afgeeft op dit soort bijdragen even links liggen.

14
22 Hendrianus

@20 Yisrael
Ach ja, het denken vanuit de power modus. Trump ziet dat ook zo, " Internationale verdragen? IK IK bepaal, want IK ben de president van het machtigste land op Aarde. Trump zit in het verkeerde politieke stelsel, hij moet een dictatuur opzoeken.

15
23 Hendrianus

@23 Dictatuur is iets voor het derdewereldvolk dat jij elke dag verdedigt.

3
24 Yisrael

@24 Yisrael
En maar duwen om mij in een hok te krijgen.

14
25 Hendrianus

@25 Uhu... maak dat jezelf vooral wijs question

3
26 Yisrael

@11 Oh zeker wel. Zoals je weet heeft Israël zich in 2005 geheel teruggetrokken uit Gaza, en kijk wat er sinds dien gebeurt is mbt terroristische aanvallen.
Die fout gaan ze niet nog een keer maken met de Westbank.
De palestijnen moeten eerst maar eens onderling 1 regering vormen waarmee over vrede gepraat kan worden.
Momenteel kunnen de palestijnse autoriteit en hamas elkaar wel schieten.

2
27 Snuggles

@27 Wendel

De Gaza strook is eenzijdig door Israël verlaten. De nederzettingen werden onhoudbaar. Dat gaat met de Westbank niet gebeuren als Israël een deal kan sluiten met de Palestijnen. Je kunt dus geen vergelijk trekken tussen Gaza en de Westbank.

Ook in de tijd dat de verhouding tussen Hamas en F arah niet zo gepolariseerd, waar Israël en de VS stevig aan bijgedragen hebben, waren als nu kwam men er niet uit. Israël erkent de PLO als enige vertegenwoordiger van het Palestijnse volk. Daar moet het mee onderhandelen.

13
28 Hendrianus

F arah moet Fatah zijn.

11
29 Hendrianus

@28 Natuurlijk is het weer de schuld van Israël en de USA dat de PA en Hamas niet samen door 1 deur kunnen. Het heeft helemaal niets met Islam, politiek of corruptie te maken, het is allemaal weer de schuld van iemand anders dan zichzelf.

2
30 Snuggles

@10 Wendel
Je schrijft:
Waaronder de Tempel en de Klaagmuur, de Palestijnen verbieden de joden bij de Klaagmuur te bidden. Welwillend toch, die Palestijnen, en zo humaan, vindt u niet?

Dit is 'n misverstand.
De joden bidden alweer tientallen jaren bij de Klaagmuur. Hieronder een filmpje met een heleboel biddende joden question

In Jeruzalem staat de Klaagmuur. Duizenden Joden bidden hier iedere dag tot god. En er gebeuren nog meer Joodse rituelen.
https://schooltv.nl/video/de-klaagmuur-de-heiligste-plek-voor-joden/

Ook schrijf je:

Al die stukken land waar ze nu zo'n heibel over maken, zijn afgedwongen als voorwaarde voor vrede, maar ze blijven aanvallen. Die vrede is niet geleverd, de betaling voor de vrede wordt teruggepakt. Terecht.

Israël heeft de vrede met haar buurlanden nogal wisselend bereikt.
De vrede met Egypte is bereikt door terugtrekking uit de veroverde Sinaï en doorvaart voor Israël van het Suezkanaal.
Jordanië heeft de bezette Westelijke Jordaanoever en Oost Jeruzalem overgedragen aan de Palestijnse Autoriteit. Maar heeft van Israël nooit wat teruggekregen voor het vredesverdrag.
Libanon heeft Israël na jaren van strijd grotendeels terug laten trekken. Alleen in de Hoogvlakten van Golan bezet Israël nog 'n stuk (-je) Libanon en er wordt nog geruzied over de grenzen van het continentaal plat, waar aardolie / aardgas in de bodem zit.
Israël heeft zich teruggetrokken uit Gaza. Niet in ruil voor vrede maar omdat de kolonisten daar onverdedigbaar waren tussen de bijna 2 miljoen dicht op elkaar gepakte Palestijnen.
En de Palestijnen in de bezette gebieden? Die hebben loze beloften gekregen maar leven nog steeds onder de Israëlische militaire bezettingsmacht. Zelfs nu (20 jaar na het tekenen van het vredesverdrag!) heeft Israël zelfs de meerdere keren beloofde vrijlating van gevangenen nog niet uitgevoerd.
Ondanks het feit dat de Palestijnse Autoriteit op het gebied van veiligheid samenwerkt met de Israëliërs en Jordanië een vredesverdrag heeft gesloten met Israël!

Dus ik ben benieuwd wat je bedoelt met dit stuk van je bijdrage.

13
31 Uit Den Haag

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1 Het deugt niet dat deugers de orde willen verstoren....

14 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@64 Je bedoelt deugers binnen de overheid....

18 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@62 Zou best kunnen eh. Voor WO1 was de kerk helemaal niet populair. Na WO2 was de kerk ineens razend populair. Dat is opzich niet vreemd. Maar ...

20 minuten geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Zo ziek, verrot is de huidige samenleving inmiddels. . . Hier zijn de mensen voor gevallen, die wij op deze 4e mei herdenken. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@1 Er liep nog nooit iemand met een Nederlandse vlag demonstratief te zwaaien op 4 mei, tijdens de dodenherdenking op de Dam. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

2 uur geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

5 uur geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Hindi Porn Movie ComJapanesmomsexVagina Licking XxxBig Titted SmokersCuckold CaptiinsHistorias PornPorn Fotos GayPornwithtextBf Sex EnglishVeronicafiree PornGay SexpinoySavita Bhabhi Hot ComicsBambi BrooksThe Dan Dangler NudeNewest Brazzers VideosFotos Sexo GeyKvssh NudesBokep Tante GirangTortore PornMature Redhead MilfOlivia Austin PornstarXxx BamNinel Conde PornBig Tits AmeteurMikaela_pascalBangali Porn MovieStepsis BlowjobsHd P O RCokedickXxx Blue HindiCar PornTeen Porn SnowR/paagCxstoryPorno Em HqDemi Moore StrepteaseGenie Exum LeakedChristy Mack GifSlayed .comFlirty AsmrPornone.comCougar XxxHot Full Sex VideoSites De ProstituiçãoTitfuck CompXxx LisbeanPornstar Cherokee DassRiley Reid BdsmNews Bukkakeเรื่องเสียวBaddiheubPorn JapPain AnalValma PornNude GymnasticBrazzer Sexy ComRed Light Area Porn VideoNxxxwwwBug Tit LatinaXxx UsaBritty AnaRandi Ki Chut ChudaiLuna Bella Only FansAgathavega PornYounger Men PornBlack Creamie PieHijab] Wawa SheeraHot Naked BabAkylani LeiSttipchatRavina Tandon Sexy VideosNocole Aniston OnlyfansMadhuri Dixit Hot SexReal Movie Sex ScenesPorn Stars With Biggest AssesAnna SemenovichVarsha Dsouza Leaked VideoPron Video SexxxSophia Leone New XxxIndian Hidden Cam XhamsterBella Scorpion - Fucking My Mom - Sex SelectorCartoon Hentia ComicsIranian NudeDomino PreaslyNora Fatehi Sex PicGiant CumloadFree Porn MoviesGapagapHindi Sax VedioGirls Bathing Without DressSeexe DownloadKoreaan XxxFree Porn Free WatchFemdom-joi.comVer Filmes Pornôs GrátisValeria VidalNew Bhabi Sex VideoMature CumloadSpycam NudeCarrton Porn VideosPornogangbangNaughty MachinDania Ramirez NudeDemmi More NudeStephanie CaneMuslim Sex Video HdSophie Dee PormMofoso PornNymphomania PriestessMy Friends Hot Mom XvideosKorean Drama XxxDaddy 4k SexBf Sex Bf Sex Bf SexIndian Modern PornMassage Porn ClipsHentait VBbw Blak PornHentai Anime UncensoredDaria Shy NudePornor MineiroPorn.hardNadia Ali PornographicVideos Pornos TorbeBleachbooruMaturesforfuckNaked Stacy KeiblerLatin Teens AnalHottest Pics NakedSadie Sink PornShemales TimeSemmie Da SouraBrokenlatinawhorePornô LésbicosEnglish Sex Film HdHot In SareeSpread PussiIce GayLovelt LilithHd Sex TvBeautiful Porn Star VideoInfluencers.gonewildTrue AmateursVepornosAnna Torv NudeDollie Parton NakedBollywood Heroine Xxx VideoOld Mom Sex VideoDominicana CingandoLierotica ChatThroat Pie