Facebook-CEO Mark Zuckerberg
Volledig scherm
Facebook-CEO Mark Zuckerberg © AFP

Mark Zuckerberg vraagt hulp van overheden bij controle internetcontent

Facebook-CEO Mark Zuckerberg wil dat regulatoren en overheden een actievere rol gaan spelen in de controle op internetcontent. Dat schrijft hij in een open brief in de Washington Post. Volgens Zuckerberg is het voor internetbedrijven een te grote verantwoordelijkheid  om alleen te dragen.

  1. Habbo Hotel weigert Pim (23) na 10 jaar alsnog toegang: ‘Ze komen hun belofte niet na’
    PREMIUM

    Habbo Hotel weigert Pim (23) na 10 jaar alsnog toegang: ‘Ze komen hun belofte niet na’

    Het was een belofte die hij nooit is vergeten. ‘Over tien jaar ben je weer welkom, dan heb je je straf uitgezeten’, kreeg Pim (23) als jonge puber te horen. Zondag was het over, toen kon hij ‘eindelijk’ weer terugkeren naar zijn oude vertrouwde Habbo Hotel. De dag was met een rode viltstift omcirkeld in zijn agenda. Pim was er klaar voor. De computer was er klaar voor. Maar de computer ‘says no’. ,,Ik begrijp het niet, ik mag nog steeds niet naar binnen.”
  2. Van spion tot succesvol cyberzakenman: ‘Jongensdroom, natuurlijk heel erg gaaf’
    PREMIUM
    interview

    Van spion tot succesvol cyberzaken­man: ‘Jongens­droom, natuurlijk heel erg gaaf’

    Job Kuijpers, een voormalig AIVD’er, richtte vier jaar geleden Eye Security op met twee andere ex-medewerkers van Nederlandse veiligheidsdiensten. De Haagse cyberbeveiliger/-verzekeraar telt inmiddels 120 medewerkers en groeit als kool. Deze week werd bekend dat er 36 miljoen euro is opgehaald bij investeerders. ,,Ik heb in mijn hele carrière nog nooit een netwerk gezien waar wij niet binnen zouden kunnen komen.”