Politiek

Boreaalkwestie – Franse vrienden Thierry Baudet bestrijden dat zij afstand van hem nemen

30-03-2019 19:49

“Baudets Franse partners vinden ‘boreaal’ te ver gaan”, schreef NRC Handelsblad vrijdag. Bij de Franse politieke partij Debout la France, officieel partner van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet voor de Europese verkiezingen van eind mei, vinden ze Baudets hang naar een ‘boreaal’ Europa, zoals hij uitsprak in zijn rede na de verkiezingsoverwinning van FvD na de Provinciale Statenverkiezingen, ‘minder onschuldig’. Althans, dat meldde de krant.

Maar Jean-Philippe Tanguy – nummer drie op de lijst voor de Europese verkiezingen en rechterhand van partijleider Nicolas Dupont-Aignan –  die de krant te woord stond, hekelt die lezing. Dat meldt hij zaterdag in een perscommuniqué.

Volgens Tanguy zijn zijn woorden uit het verband getrokken. Hij is ‘verbijsterd’ over het verslag. “De strijd van Thierry Baudet is vreemd aan extremisme.” Baudet verwees volgens hem met zijn boreaal-opmerking’ naar ‘Noord-Europa’.

“Mijn hele bedoeling was te beweren dat de heer Baudet niet kan worden verdacht van ideologische banden met extreem-rechts.”