door Scorpio in Binnenland  ·  43 Reacties

  • 12
  • 601x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En nu klimaat rakkers waar blijven jullie nu? Door 5G gaat er nu alles eraan en laten jullie nu je mobiel achterwegen?

1
1 vis

de huizen moeten toch ergens gebouwd worden

12
2 de redelijkheid

Ook door de houtcentrales moeten de bossen het ontgelden door de elect rijden. Wat zijn we milieu bewust bezig he!

Wie si hiervoor al op pad gegaan en wie heeft hierom vandaag zijn geel hesje aan gedaan?

0
3 vis

@2 Dat kan goed Onder de bomen. Ik heb ik een klein hout huisje gewond met ons gezin(6 personen) Onder de bomen.

2
4 vis

Wat kopen we nou voor bossen in Nederland? Beter de grond gebruiken voor landbouw, stallen en woningen.

15
5 David

In deze tijd van de TwilightZone waar alles omgedraaid word is het normaal om bomen te kappen in een tijd waar de overheid het CO2 gehalte omlaag willen brengen.
Het zou pas abnormaal zijn als ze het CO2 gehalte in de lucht daadwerkelijk gaan verlagen, want in deze tijden van de TwilightZone betekent het milieu besparen eigenlijk mensen slaafser maken en financieel uitzuigen.

0
6 techcenter

Citaat1: "De voornaamste reden hiervoor is dat bos wordt verwijderd om plaats te maken voor andere soorten natuur, zoals heide of stuifzand".

Citaat 2: "Ook het planbureau voor de leefomgeving wijst er in de doorrekening van het klimaatakkoord op, dat de huidige boswetgeving strijdig is met de ambities: ontbossing voorkomen, en méér bos aanleggen".

Het zelfbenoemde "groenste kabinet ooit", laat het kappen van bomen en het verdwijnen van bossen gewoon gebeuren in Nederland. Ik vraag mij af of dit nu pure onwil is van het Rutte kabinet om het milieu / de natuur te ontzien en beschermen óf simpelweg totale onkunde.

0
7 Scorpio

"Op de Lemelerberg in Overijssel wordt een groot stuk bos gekapt om plaats te maken voor heide. Maar omwonenden begrijpen niet waarom heide belangrijker is dan bos. Zeker niet wanneer je kijkt naar de functie die bos heeft voor de opslag van CO2. Als we het voorleggen aan de provincie en de natuurbeheerders wijzen ze naar biodiversiteitsdoelen, opgelegd vanuit Europa."

OPGELEGD VANUIT EUROPA!!!!

Zorgen om verdwijnen bos
Maar deze doelstellingen om de biodiversiteit te beschermen zorgen er wel voor dat het totale areaal aan bos in ons land afneemt. Vooral omdat het bos dat hiervoor gekapt wordt niet teruggeplant hoeft te worden. Maarten Willemsen, voorzitter van de AVIH (Algemene Vereniging Inlands Hout), laat ons weten: ‘Sluipenderwijs verdwijnt zo veel waardevol bos.’

https://demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/bos-kappen-voor-biodiversiteit-je-kan-niet-zomaar-zeggen-we-doen-het-niet

1
8 Nieuwsgierig

Ook dit is een van de vele beroerde gevolgen van de overbevolking van ons landje.....

0
9 LoydMorris

@8 ,
De heide is nodig om scheiding tussen diverse beheersgebieden aan te brengen.
Jarenlang is er een monocultuur ontstaan, veel bomen van dezelfde soort bij elkaar. Dat ziet er netjes uit en is makkelijk bij het oogsten. Helaas zien we nu de gevolgen, dennenscheerder en letterzetter houden huis in de naaldboomvakken, essentaksterfte valt niet meer te bestrijden, kastanjes sterven af.

Nou is het wel heel makkelijk om naar Staatsbosbeheer te wijzen, maar realiseer je je wel dat de besluiten om bepaalde vakken met bepaalde soorten in te zaaien, of in te planten, 75 tot 200 jaar geleden genomen zijn?
En toen dacht men niet aan klimaatverandering, zuurstof voorziening. Dat was puur productie.

Maar wie, vanuit Europa, heeft ons opgelegd wat er geplant moet worden?
Kun je daar voorbeelden van geven?

5
10 Janzzen

@8
Misschien is de vraag te moeilijk, ik zal hem anders formuleren:
Wat is er mis met biodiversiteit? Wat zijn daar de grootste nadelen van?

1
11 Janzzen

@10 Dat een bos beter af is als het uit verschillende soorten bomen bestaat, daar kan ik best wel inkomen en er zijn veel saaie bossen aangeplant in het verleden en die kunnen kwetsbaar zijn als er een specifieke ziekte uitbreekt, maar dat is nu niet het geval waarom men nu die bomen kapt, want de kap vindt op grote schaal plaats terwijl hier toch al zo weinig bos over is en dat vind ik bizar. question

Volgens mij is Nederland het minst beboste land van Europa en is het ook absurd met het oog op de te behalen klimaatdoelen dat die bomen moeten wijken, want die vangen immers CO2.

IK heb geen idee wie vanuit Europa dit voorschrijft, maar er was te lezen dat Europa dit oplegt in het kader van de biodiversiteit en staat te lezen in de link van de Monitor in @8 . Er is nu een grote kaalslag gaande om andere planten zoals heide of stuifzand meer ruimte te geven en er hoeven geen andere bomen voor in de plaats worden geplant, dat kan toch niet helemaal de bedoeling zijn van die doelstelling voor biodiversiteit toch?

0
12 Nieuwsgierig

@11 Nee er is niets mis met biodiversiteit en dat is ook nodig voor bepaalde insecten, vogels, vlinders etc. en er zullen bepaalde gebieden opgeofferd moeten worden, maar ik hoop dat de mensen die dit plan hebben bedacht en/of uitvoeren goed weten wat ze doen, want een bos dat kompleet gekapt is, dat krijg je niet zo maar ineens weer terug en mochten de doelen niet gehaald zijn om de diversiteit terug te krijgen dan is het bos voor niets verdwenen.

0
13 Nieuwsgierig

@13 ,
Om te beginnen, er vindt geen massale kaalslag plaats. Dat er momenteel veel hout geoogst wordt, dat klopt dan weer wel. Globaal werd er de laatste jaren ongeveer 1% jaarlijks gekapt.
Wat veel mensen niet weten is dat het bosareaal, het bosgebied in zijn geheel, de afgelopen 20 jaar flink is toegenomen. Veel boeren die met hun bedrijf stopten lieten hun grond inplanten met bomen die dan later weer geoogst worden. Deze vakken worden momenteel gekapt. Geheel volgens planning. Maar daardoor loopt het komplete bosareaal wel wat terug op het moment. Ik geloof iets van 1300 hectare per jaar. (Op meer dan 250000 hectare van SBB alleen al valt dat nog wel mee.) Tevens worden er meer diverse soorten terrein aangelegd.
Je haalt in @12 de link naar de monitor aan, heb je dat hele artikel gelezen? Daar wordt namelijk netjes uitgelegd hoe het zit en beargumenteerd. Het enige waar je vervolgens aan refereert is "OPGELEGD DOOR EUROPA"
Je zou eens met een boswachter beheer door het bos moeten lopen en je laten uitleggen in welke staat veel bossen verkeren. Het aanbrengen van meer biodiversiteit is héél noodzakelijk, onze bossen zijn ziek en erg kwetsbaar. Als we nu niets doen dan hoeft het straks niet meer...

Ik hoop dat je wat meer inzicht hebt nu.

2
14 Janzzen

Daar hebben we staats bos beheer voor...

0
15 Gratiebarmhart

* Verwijderd door de redactie *

16 Nieuwsgierig

VNO-NCW wil NL gaan verdozen en lekker duurzaam weer allemaal.

@16 , misschien een tip: Ghttps://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2018/januari/green-gold.htmlreen gold, docu via 2doc terug te zien;
https://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2018/januari/green-gold.html
Ontbossing voor mineralen en biobrandstof.

0
17 caso

Alle bossen moeten plat terwille van de snelle communicatie. Die is noodzakelijk als je van plan bent 30 miljoen mensen te huisvesten in Nederland. Waarvan meer dan de helft afkomstig is uit *andere beschavingen*. Nederland is plat, dat bouwt lekker door, goed voor de economie, mensen heten tegenwoordig 'consumenten', en al staan ze elkaar naar het leven, ophokken die hap!

1
18 Ness

@12 ; GB is minder bebost dan Nederland. Van Monaco en Denemarken heb ik ook vraagtekens.

0
19 Mariska3

Naast ontbossing verdwijnen bomen ook uit het straatbeeld. Mensen kopen een huis met een boom in de tuin en kappen de boom. Als zij hem zelf al laten staan dan zijn het de buren die via de rijdende rechter kap gaan afdwingen omdat zij last hebben van vallend blad op de tegels in hun 'tuin'.

0
20 Mariska3

@18 , voor die 5G onzin ja. En als je ontbost, verdwijnt de koeling ook in het gebied.

0
21 caso

@19 Ik heb het even opgezocht. Nederland is misschien niet het minst beboste land en er kan van alles in 10 jaar tijd veranderd zijn maar rond 2008 was Nederland na Malta en Ierland het land met de minste bossen.

Recente gegevens over de bebossing in Europa kan ik niet zo 123 vinden.

https://www.europa-nu.nl/id/vhzbo2ts8yqc/nieuws/nederland_behoort_tot_de_eu_landen_met

0
22 Nieuwsgierig

@22 Het is ook een onzinnig criterium zonder bevolkingsdichtheid in aanmerking te nemen.

0
23 Lambaster

@20 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

1
24 Kameelus2.0

@20 Ik heb gelukkig geen betegelde voortuin afgezien van het pad naar de voordeur en er staan een paar bomen in en heb afgelopen seizoen er weer veel verschillende soorten bloeiende planten en heesters bij gezet. Mijn achtertuin is wel grotendeels betegeld maar die is in oppervlak kleiner en ik moet er met de fiets in en uit kunnen en heb er een perk van 3 vierkante meter in. Vallend blad vind ik geen probleem ook niet van mijn buren maar helaas zie je steeds meer betegelde tuinen omdat mensen niet van tuinieren houden of er geen tijd voor hebben en dan kiezen voor makkelijk te onderhouden.

0
25 Nieuwsgierig

@25 ; Ik heb ooit eens een zeer makkelijk te onderhouden tuin gehad. Speciaal vanwege het onderhoud inderdaad; een klein blijvende boom/grote struik (sering) en de rest vol geplant met heide. Geen omkijken naar; hoefde zelfs geen tegels te vegen of schrobben.

Die mensen met hun betonia's zijn wel wekelijks aan het vegen en een paar maal in het jaar bezig met een hogedrukreiniger ivm algengroei. Kan je net zo goed een gazonnetje hebben; nog milieuvriendelijker ook.

0
26 Mariska3

er worden meer huizen gebouwd om die parasieten een woning te kunnen geven.
er gaat nog veel meer bos worden gekapt want we zijn er nog niet met die mooie "nieuwkomers" anders laten ze de bossen wel met rust maar zelfs het klimaat moet er aan geloven voor die asielparasieten.
voordeel is wel dat het klimaatverhaal dus de allergrootste onzin is .
plastic bekertjes ,bordjes en rietjes worden verboden maar de bomenkap mag wel doorgaan,hoe erg zit je dan over het klimaat in.?

0
27 ongelovenloos

* Verwijderd door de redactie *

28 vladimir

* Verwijderd door de redactie *

29 vladimir

volgens de dominee is het gewoon een kwestie van 3 weesgegroetjes en een uurtje het licht uit op rottumeroog,en gaan met die banaan.

1
30 billib

@29 we moeten de gasten toch ergens onderbrengen, niet mijn idee om dat in nederland te doen.

0
31 de redelijkheid

@16
In de tijd dat van Beusekom "direkteur" van SBB was, werd er véél meer gekapt dan nu.

Het beeld wordt opgeworpen dat Nederland in hoog tempo wordt kaal gekapt. Dat is kompleet uit de lucht gegrepen. In een eerdere post heb ik uitgelegd waarom er momenteel wat meer gekapt wordt als in voorgaande jaren.
Helaas is het zo dat de hardste schreeuwers de meeste aandacht krijgen en niemand meer de moeite wil nemen om de cijfers te bekijken en de feiten te controleren.
Worden er soms fouten gemaakt? Uiteraard, en dat wordt ook toegegeven, maar de hetze die nu tegen SBB wordt gevoerd is buiten proportie en ontdaan van iedere vorm van nuance.

0
32 Janzzen

Pffff...
Zelfs de kap van bos is nu de schuld van vluchtelingen.

Zieke shit hier

1
33 Janzzen
34 verwijderd9139144

@32 Daarom is het goed dat het in de publiciteit komt en er vanavond een programma over komt en er over wordt gesproken. Daar ligt een taak voor SBB om twijfels en vragen weg te nemen en een goede onderbouwing te geven over de bomenkap en waarom dit nodig is om onrust bij veel mensen weg te nemen.

0
35 Nieuwsgierig

@35
Dat is bij herrie hakhuis in goede handen.
question

0
36 Janzzen

Werk je bij SBB?

0
37 Nieuwsgierig

@34
Ik weet zeker dat je ook kan vinden waarom.
Maar dat zal wel teveel moeite zijn.....

0
38 Janzzen

@37
Yep.

0
39 Janzzen
40 Janzzen

@1 @21 5G ?
Dat is er in Nederland nog niet, duurt nog een paar jaar en er is dus nog geen één boom gekapt om die reden.
Daarnaast gaat het hier om bosgebied, daar zal geen 5G komen.
4g is er niet eens in grote aaneengesloten bosgebieden, zoals delen van de Veluwe,

0
41 Jackd

** gebruiker verwijderd **

@40 : Dus waarom?

42 verwijderd9139144

@42
Lees gewoon het artikel.

0
43 Janzzen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@5 Zo'n 10 jaar geleden hadden ze je voor gek uitgemaakt als je zou zeggen dat asielzoekers en gelukszoekers in cruiseschepen, vakantieparken e...

zojuist geplaatst door LoydMorris

Marrie1
CIDI: Joodse vrouw uit Amstelveen aan huis geïntimideerd

@22Vraag even aan Bennie Bob of ze de klep van de Kubus even dicht wil doen, het stinkt hier behoorlijk naar ruzie zoekers. ...

zojuist geplaatst door Marrie1

Hendrianus
Twee ongewapende Palestijnse mannen doodgeschoten door Israëlische leger, tonen door Al Jazeera uitgezonden beelden

https://www.nieuwskoerier.nl/news/977167-israeli-soldiers-shoot-and-kill-two-unarmed-palestinians-in-gaza-video%3Fbekijk=c%26orderBy=newest...

6 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Israeli soldiers shoot and kill two unarmed Palestinians in Gaza: Video

https://www.nieuwskoerier.nl/news/977167-israeli-soldiers-shoot-and-kill-two-unarmed-palestinians-in-gaza-video...

6 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@1 Hè ja, wat een goed idee. Dan zijn alle problemen in één klap opgelost! Pfff ... 🙄...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Weetal
Israeli soldiers shoot and kill two unarmed Palestinians in Gaza: Video

Netjes dat ze begraven werden door de Isaeli....

7 minuten geleden geplaatst door Weetal

Hendrianus
Israeli soldiers shoot and kill two unarmed Palestinians in Gaza: Video

Israëlische soldaten schoten van dichtbij twee ongewapende Palestijnse mannen dood in Gaza. Hun lichamen werden door een bulldozer van het lege...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Marrie1
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@51Ik hoop het, en dat dit zonder aanzien van de partij of persoon gebeurt. ...

11 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@4 Goh wat jammer nou. Bijzonder dat je buurtjes zelf de hulp met beide handen hebben aangegrepen maar dat een ander blijkbaar niet gunnen.En...

13 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Kan die man niet met pensioen? ...

13 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Ukraine PornJayla JolieShort Hair Lesbian PornXbideiScalie PornNational Dick DayRussell Tovey NudeGxxxBhbiAnal TittiesLink De Putaria TelegramPure Taboo Sex VideoNano_nano PornHotbig TitsHot Girl Romance VideoJapanesenipplesWife Used Porn321 SexAsiaticas PornografiaListcrawler OrlandoMarwadi SexSuccuseka: Resist Succubus TemptationRae Lil Black PovPorn ManhuaErotic RoleplayChanell ShortcakeKbj PornAnimehenatiFamely Strok PornEmmanuelle Chriqui SexyHusband Wife Suhagrat VideoBriar Rose PornPainfull Porn VideosWww Xxx Video LokalSlixaBj AsianHottest Red Head NudeSmoking Blowjob'sKorean Bj DancePornohardcorePrincess Peach FutaNude Claudia ChristianCumonprintedpicAvatar The Last Airbender PormClose Up SexSunny Leone Sexy BlueScat Anal PornBokep Luna MayaMia Kalifa AnalEnglish Anime PornLaney Grey AnalFypptt.toIndian PornhubeAghori BabaAshley GracieIndian Babes Porn VideosPorn BandTitantic Nude SceneAriel Winter SexiestPunjabi Sex PhotoFutanaraBryce Adams LeakedDaisy Ducati PornHuge Nippled WomenRaileytv NudesTamilsex Videos HdLipstick Sex VideoHomemade Couple PornNude Pic AuntyNew Porn MovsHappy Endings At Massage ParlorsLinds Blair NudeAliyah HadidBlack GangbangDesisexmasalaGorgeous Blow JobsSpyfamPorn CatagoresEvony AnalAsscrackSofia Rose OnlyfansExtra Small XxxJeans Xxx VideoMompov ShawnaAliana FoxKristen Archives First TimeRedheaded NakedWww Xx VibeoTeenporn BabesOncammeXx BigLana Rhoades JailGrace Charis NsfwDesi Boudi Porn VideoBf Adult EnglishNaked In WrestlingKatestoneEsort PornDiscord NwsfHard PornolarıHolly Hendrix Likes It HardcorePorn HtmlXnxx DeciTatoo XnxxWetnipplesRealtorxxxHanim.tvW.w.w Fatal ModelLove Sex HindiCzeck MassageSali Xxx VideoMilf ThroatpieKiraa PerezDesi24Videos Pornos ChapínBdsm CreampieNhentai MilfSimpictyHot Blondes BjWww Brezzers ComVeronica Leal Squirting Yoga ClassSex X FilmCzech Full PornHentai Mom SexLesbian Anime PormLuvesteNude HeroCojiendo A Mi HemanaXxx Com RapLesbians Scissoring HardKiss Sex Video DownloadFemdom RidingMom Catching Daughter MasturbatingSki Slope TitsPorn GiifHentai Sex 3dPron Video Free DownloadFucking BhabiNew Sexy Blue Video8pornWww Sex Porn HubJackerman PornRoxysdreamPorn Best BbwEuroxxxJem JewelMontana Fishburn SextapesFree Blacked PornHuge Titty BlowjobsXnxx Rap