• 5
  • 687x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48 ik kan het me nauwelijks voorstellen, maar uitsluiten doe ik het ook niet.

0
51 Attercopus

Evolutietheorie haalt het individu en vrije keuze uit de vergelijking. Dat doet het als volgt:

Als je voetbalschoenen aan hebt dan zal een groot aantal mensen daarmee beter kunnen voetballen en een hogere winkans hebben. Zo is het dan ook als een organisme een eigenschap heeft waarmee die zich aan kan passen aan de omgeving en daardoor beter kan overleven.

Echter is het hebben van voetbalschoenen nooit een garantie dat je altijd beter kan voetballen dan mensen zonder voetbalschoenen. Het gaat ook om de individuele beleving. We kunnen niet inschatten hoe ver de individuele beleving kan gaan. Wellicht gaat die verder dan onze genetische code en zijn we veel dynamischer.

Je kan dus nooit hard krijgen dat natuurlijke selectie de motor is van de evolutie. Zeker nu transgenerale epigenetica er onlangs weer is achtergekomen dat informatie overgebracht kan worden naar je nakomelingen zonder je genen te veranderen. Dit gaat over puur individuele of persoonlijke kenmerken.

5
52 Tafka Mike

@46
Je hebt behoorlijk op je flikker gekregen religieus gemankeerde.
En dan ga j maar met stront gooien?
Zwak hoor...

Evolutie is een feit. get over it.

1
53 Stiplaats

Nounou, wat bozig. question

1
54 Wild Rover

@52 evolutie gaat over het veranderen van de genetische samenstelling van populaties, ten gevolge van het gedrag en de keuzes van individuen. Populaties bestaan immers uit individuen. Verder speelt het begrip ‘kans’ een belangrijke rol bij selectie. Als voetbalschoenen de kans vergroten om te winnen, dan zal het gen voor die schoenen zich kunnen verspreiden in de populatie. Daarmee is natuurlijke selectie gewoon een heel belangrijk deel van het evolutionaire proces, en de epigenetica doet daar helemaal niets aan af (sterker: de regels voor de epigenetische regulering zullen zelf genetisch zijn vastgelegd, en daarmee zijn ze beschikbaar voor selectie om op in te werken).

0
55 Attercopus

@55 : hoe bepaal je dan wat het individu of zelfs de groep selecteerd? Dan moet je eerst weten waar de groep of individu waarde aan hecht. Juist dat gegeven kan je niet echt weten. Je kan alleen uitgaan van de primaire behoeften en dus gissen. evolutietheorie die er nu is gaat er dus al vanuit dat ze weten welke waarde iets of iemand hanteert. Eigenlijk zou er dus input van dr psychologie naar biologie moeten.

4
56 Tafka Mike

@56 de natuur selecteert. Sommige individuen gaan dood, anderen overleven. Sommige individuen zetten veel nakomelingen op de wereld, andere minder. Waar de groep zelf waarde aan hecht is compleet irrelevant.

0
57 Attercopus

@56 : kortom via epigenetica zou het welleens zo kunnen zijn dat het selectieproces zich aanpast en veranderljk is. Het is immers lastig keuze maken tussen voetbalschoenen of een eigenschap hebben waarmee je naast voetbal ook beter word in andere sporten. Wat dan weer lastig gaat met voetbalschoenen.

Kortom je kan het grootste zwaard hanteren maar als je niet weet hoe je ermee om moet gaan heeft selectie ook geen zinquestion

3
58 Tafka Mike

@58 "kortom via epigenetica zou het welleens zo kunnen zijn dat het selectieproces zich aanpast en veranderljk is. "

het selectieproces zelf past zich niet aan, maar epigenetica geeft organismen meer kansen om goed uit dat te proces te komen. Daarom zal er ook selectie zijn op zulke mechanismen (niet op de specifieke epigenetische verandering zelf, want die zijn immers epigenetisch, maar wel op de regels achter die veranderingen).

0
59 Attercopus

@59 : Zou best kunnen, maar waar komt het leren gebruiken en het leren omgaan met je eigenschappen in het hele selectieverhaal terug?

3
60 Tafka Mike

@60 Individuen die iets beter omgaan met hun eigenschappen hebben meer kans om te overleven, en hun genen door te geven, dan individuen die dat niet doen.

1
61 Attercopus

@61 : Is het hebben van die eigenschappen dan uiteindelijk belangrijker dan het omgaan met die eigenschappen?

of andersom?

Of hangt dat ergens van af?

3
62 Tafka Mike

@62 poeh, het is allebei belangrijk, zou ik zeggen. Je moet een eigenschap hebben om hem te kunnen gebruiken, maar als je een eigenschap hebt en er niet mee om kan gaan is dat net zo erg als de eigenschap niet hebben (waarschijnlijk zelfs erger omdat eigenschappen energie kosten die je niet voor iets anders kunt gebruiken).

1
63 Attercopus

@63 : zou dat niet onderzocht moeten worden dan?

En als de omgang met eigenschappen belangrijker blijken te zijn ongeacht de situatiie, wat bepaalt dan uiteindelijk hoe er met die eigenschappen om wordt gegaan?

3
64 Tafka Mike

@64 ik snap niet waar je heen wilt. Ja, er moet nog een hoop onderzocht worden in de evolutiebiologie, maar het is niet zo makkelijk vanwege de tijdschalen.

0
65 Attercopus

@64 : mijn vraag is helder. Zie jij er wat in om het te onderzoeken?

Ja of nee. Je mag de tijdschaal eruit halen en inplaats daarvan zeggen of het volgens jou hoge of lage prioriteit heeft?

2
66 Tafka Mike

@66 : is voor @65 :

2
67 Tafka Mike

@66 Dan moet je iets specifieker zijn in wat 'het' is.

0
68 Attercopus

@68 : De vraag is helder: is het hebben van eigenschappen uiteindelijk belangrijker, dan het omgaan met eigenschappen?

Jij zegt het niet te weten, dus dit is een mooie onderzoeksvraag voor je. Als ik specifieker moest zijn, dan had je moeten zeggen dat het verschilt per situatie.

Maar ik kan hem ook gewoon specificeren hoor, maakt in dat geval ook niet uit.

Is het hebben van kieuwen voor een vis uiteindelijk belangrijker, dan hoe de vis zijn kieuwen gebruikt?


Kortom, ik wil horen onderzoek waardig is ja of nee, met prioriteit en het liefst toelichting.

1
69 Tafka Mike

@69 "Is het hebben van kieuwen voor een vis uiteindelijk belangrijker, dan hoe de vis zijn kieuwen gebruikt?"

Belangrijker voor wat? Een vis moet kieuwen hebben voordat hij ze kan gebruiken, dat is duidelijk. Hoe kun je kieuwen nog meer gebruiken?

0
70 Attercopus

@70 : Voor selectie uiteraard.

"Is het hebben van kieuwen voor een vis uiteindelijk belangrijker voor selectie, dan hoe de vis zijn kieuwen gebruikt?"

Klopt een vis moet kieuwen hebben voordat hij ze gebruikt. Maar hij moet ze {leren) gebruiken voordat zijn kieuwen werken.

2
71 Tafka Mike

@71 Een vis hoeft niet te leren om zijn kieuwen te gebruiken; ze werken vanzelf, zonder onderwijs. Voor elk organism is belangrijk wel eigenschappen hij heeft, en hoe hij ze gebruikt (wat zelf ook weer een eigenschap is, dus hoe haal je die uitelkaar?).

0
72 Attercopus

@72 : Misschien geen kwestie van lerend onderwijs maar wellicht wel van het truckje afkijken op microniveau of anderzijds. Doet er op zich niet toe. Mijn vraag blijft staan.

"Is het hebben van kieuwen voor een vis uiteindelijk belangrijker voor selectie, dan hoe de vis zijn kieuwen gebruikt?"

Als ze niet uitelkaar gehaald kunnen worden Attercopus, dan moet het onderzocht worden misschien? met welke prio?

Dus als laatste stel je dus eigenlijk dat je ervan uitgaat dat het gebruik van elke eigenschap vanzelf gaat? of verschilt dat per situatie, op welke voorwaarden?

2
73 Tafka Mike

@73 Punt is dat ik niet weet of er een valide vraag zit in je betoog. De allereerste uitdaging van wetenschappelijk onderzoek is heel precies zijn in je vraagstelling. Alle (straalvinnige) vissen hebben kieuwen, en de voorouders van de vissen hadden ook al kieuwen; zonder kieuwen stikken ze. Waar je betoog wel aan raakt is een interessant boek dat ik hier in de kast heb staan wat gaat over de mogelijkheid dat organismen tijdens hun evolutie steeds beter worden in het evolueren. Dus dat de mogelijkheden voor evolutie zelf ook mee-evolueren. Interessante kost natuurlijk. Het is overigens niet aan mij om prioriteiten te stellen in het evolutiebiologische onderzoeksprogramma; daar hebben anderen veel meer zicht op dan ik.

1
74 Attercopus

@74 : Mooi he, die wetenschap Attercopus....

1
75 Tafka Mike

@75 Ik ben er dol op question. Eigenlijk zou ik alle vakgebieden willen begrijpen, maar ik heb me er bij neergelegd dat ik slechts specialist kan zijn op een klein stukje, en voor de rest moet volstaan met de rol van enthousiaste leek of amateur.

1
76 Attercopus

@40
Bravo dat je de moeite neemt..., maar ik vrees dat het tegen dovemansoren is gericht. question ( Dat is dan weer een beetje jammer. )

0
77 Gandalf

@77 Dank je. Ik vrees hetzelfde, maar ik vond het de moeite waard het nog eens te proberen; mensen die vragen stellen moet je toch het voordeel van de twijfel geven (en waarschijnlijk vind ik het gewoon te leuk om te proberen kort en bondig te antwoorden op dit soort vragen).

0
78 Attercopus

@63
Stel dat jij toevallig minder vatbaar bent voor een enge ziekte. Dat zou bv kunnen omdat je voorouders in contact zijn geweest met die ziekte en de genezing in je DNA is vast gelegd.

Dan is het helemaal niet van belang dat jij niet vatbaar bent voor die ziekte, tot die ziekte zich in de populatie voordoet.
Het is dus niet zo van belang dat je die eigenschap gebruikt, en traint.
Wel is het van belang om die eigenschap hebt, en door te geven! Want de volgende generatie heeft er misschien wel wat aan.
- Bij evolutie is het dan misschien inderdaad niet zo van belang dat je een eigenschap gebruikt, maar wel dat je hem hebt. Evolutie is tenslotte een fenomeen van de lange adem over generaties heen en niet iets voor een enkel individu! question

0
79 Gandalf

@79 genezing kun je niet vastleggen in het DNA, hoogsten epigenetisch maar daarmee blijft het niet behouden voor de volgende generaties. Eigenschappen die niet gebruikt worden hebben altijd heel sterk de neiging om te verdwijnen uit een populatie. Ofwel door toeval (genetic drift) of als kostenbesparing. Kijk naar de ogen van de blinde grottenvis, of het mechanisme om vitamine C aan te maken in de mens. Als je het niet gebruikt verdwijnt het, ook al zou het onder toekomstige omstandigheden reuze handig kunnen zijn (de zeelui in de gouden eeuw zouden maar wat blij zijn geweest om vitamine C te kunnen maken).

0
80 Attercopus

@80
Ik had begrepen dat dat nu juist een van de verschillen was tussen het DNA aan deze zijde van de Atlantic en die aan de andere zijde. Toen na 1492 zieke Europeanen daar aankwamen overleefden de meeste nieuwkomers de ziekte die ze meebrachten, maar de dan autochtone mensen ('indianen') overleefden 'onze' ziekten niet, met als gevolg dat daar (Noord- en Zuid-Amerika) de populaties en beschavingen(!) instorten.

[ Het schijnt dat men in Zuid-Amerika nog steeds restanten van nieuwe/onbekende uitgestorven beschavingen vindt; en bewijzen dat de Amazone geen oerbos is, maar een aangelegd park. question ]

0
81 Gandalf

@81 Misschien heb ik je dan verkeerd begrepen. Je schreef "Dat zou bv kunnen omdat je voorouders in contact zijn geweest met die ziekte en de genezing in je DNA is vast gelegd." Dat las ik als: als je geneest van een ziekte, dan wordt die genezing gecodeerd in je DNA. Dus je DNA wordt aangepast aan het feit dat je een ziekte hebt gehad. En dat kan niet.

Het klopt natuurlijk dat mensen verschillen in DNA, en dat die verschillen te maken kunnen hebben met gevoeligheden voor ziekten. Dan krijg je opnieuw selectie: individuele indianen die niet tegen de ziekte kunnen gaan dood, en die er wel tegen kunnen geven hun DNA door. De populatie past zich aan, het gemiddelde DNA profile in de populatie verandert, maar individuen gaan dood.

0
82 Attercopus

@14 "... dat er voorlopers waren van de mens en snappen niet dat de dierentuinen alleen maar apen heeft i.p.v. apen, halfapen/mensen...."

Evolutie gaat dan ook niet geleidelijk (zoals de Darwinisten denken) maar....met sprongen!

1
83 CoolMemories

@83 Het is een beetje een non-discussie binnen de evolutiebiologie, als je het mij vraagt, maar er is wel wat discussie geweest rondom het idee van 'punctuated equilibria'. Darwin benadrukte geleidelijkheid, vooral omdat een van de concurrerende ideeen uitging van grote mutatiesprongen (poef, in 1 keer een nieuwe soort). Eldredge en Gould benadrukken dat soorten gedurende lange tijd weinig veranderen, en dan in een (geologisch gezien!) korte tijd veranderen. Dat is echter op geen enkele manier strijdig met Darwin's formulering.

0
84 Attercopus

@84
Interessant wat betreft snelheid evolutie?:

Immuunsysteem van ernstig bedreigde Tasmaanse duivels valt nu zelf - met succes - kanker aan

https://www.hln.be/wetenschap-planeet/dieren/immuunsysteem-van-ernstig-bedreigde-tasmaanse-duivels-valt-nu-zelf-met-succes-kanker-aan~ab3484f7/

0
85 eh

@85 Ah, da's inderdaad een mooi voorbeeld van hoe evolutie, als de druk erg groot is, snel veranderingen kan teweegbrengen.

0
86 Attercopus

@81 : ik ben een indianen(prins) en ik heb het overleefd. Mijn opa was opperhoofd. mijn oom is het nu Mijn overgroot opa heeft nog nooit een blanke gezien in zijn leven. Ben nooit ziek ook.

2
87 Tafka Mike

@87
Ik weet waar Tafkap voor staat, dat Tafkam ook van royaal bloed (is voorzien), verbaast me dan ook maar een weinig.

0
88 Gandalf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

Komt dan ook gelijk al dat vuurwerk aan de orde waar blijkbaar kleine kinderen bij zijn betrokken. Uiteraard de kinderen van henk en ingrid. ...

1 minuut geleden geplaatst door ThWil

soapbox
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@34 Is bij jouw religie niet anders hoor....

2 minuten geleden geplaatst door soapbox

Reconquista
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@29""We hebben het over het gevoel van vrijheid in Nederland en daar hoor de vrijheid van Godsdienst, die zwaar bevochten is, gewoon bij."'...

4 minuten geleden geplaatst door Reconquista

ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@27 Je blijft dom, kan daar niets aan doen. Nou ja je hebt toch wel nog een prima internetrugzakje voor jezelf kunnen regelen. ...

5 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@31 Vooralsnog heb ik het over die specifieke grondwet voor de godsdienst. Godsdiensten behoren geen specifieke privileges voor hun leden te heb...

7 minuten geleden geplaatst door ThWil

progressiefliberaal
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@15,Nee hoor, ze zijn bereid concessies te doen. Zoals iedere partij dat zal meoten. De kern - minder migratie, minder EU-bemoeizucht - ...

8 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Biscanna
Politie houdt meerdere mensen aan om steekpartij Ter Apel - NieuwRechts.nl

@4 Hoe zit het dan volgens jouw bruinlinkse gedachtegang? Of heb je alleen dat woordje geleerd bij je inburgering?...

11 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Bop
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@26 Wel grappig dat jij mij dom noemt terwijl jij mij maar als aanhanger van de islam weg blijft zetten ondanks het feit dat ik je inmiddels on...

12 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@26"Wij hebben, doordat onze Overheid, regering, politici niet het lef hebben om op te komen voor Nederland, de Nederlanders, hun cultuur, hun...

13 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Telugu Bhumika Sex VideosDad SeducedMasa XxxEirbXxnx BhabhiTelangana Sex TeluguBest Transexual PornstarsJustswallow.comFatal ModasXvidesBff HdPorn Gay PunhetaAss PornKjavScarlett Johanssan NakedKompoz MeTamil Sex Vidoes ComJapanese Mom Forced SexHorney StepdaughterYpung DevotionNude Instragram ModelsSavannah Sixx NudeDost Ki Bahan Ko ChodaDress Sex VideoLauren Alexis Nudes LeakedSexy Video Page 2Doujinshi FreeAddison Rae Porn VideoBrazzers Sex Full MovieMom Cock SuckBrazzres Free VideoFc2 Ppv 3166040Nari Park PornFelch Gay PornXxxcamara OcultaTwinks In PantiesChelsea Hanfler NudeXxx DownBipasha Basu PornXxx Film BfPorn SubmissiveChansterUsasexguide.infoAffrica XxxCoreana NudesNude Women In The OutdoorsPooja Hegde Hot XxxTgp PornHentaTamil Aunty Sex PhotosJapanese Nurse SexGuys Suckin CockThug Hunter ComXnx ViodesNxxnxxxSeksividiyTransexual Cumshot CompilationAva Addams Ricky JohnsonMaya Nazor PornLesbian.squirting PornNippelsFree Porn Japanaseصورسكس عربيهMan PornosCassie LaneSex Video Sex Video OpenSofia Ansari Hot PicsXnxx BangrosHotwife BlowjobSeal Pack SexIndian Erotic Sex VideosPublic Sex VideosOnlyfan LeakTraler PornMature Sex PicsPhotoaconpanhatesSibel KekilliSex Video Hindi Mai Sex VideoNude FilipinasIndian New PornstarBancing Bear PornRatchet And Clank PornBlac Cyna SextapePublic BulgeHd Nude PicsXnxx FreshDesi Bhabhi HoneymoonMature Mom Porn VideosPorn GosSleeping Facial PornJordan CarverMs MarsheaTeens Naked At BeachIndian Wife CuckoldHindi Audio Sex ClipBackroom Casting Sex VideoGifs PornographiquePornhopLara CrofthentaiChelas Way PornNew Xx Video HotGigi RiveraNevvy CakesGaymassageDesi Bhabhi Xxx ComAssfuck MomLife SelectorPornhub Indian VideosPov Porn BbwSezxxAsa XxxBunnyayumi PornGayboys Sex VideosBus Groping JapanTubkittyMilf PicsGey XnxxAlina Lopes PornOdia PornXxxvideopornSexy Boobs AnimeHaze Gay PornDaphne Rosen BbcBengali Sex Com VideoPornos De JaponésXxxii VedoDesi Sex Romance VideoDesi Lesbian XxxAll India XxxLatina Gets PoundedпорносветкаListcrawler GaEva Elf1337x To TorrentAfghani SexeLena PaulpornoIndian Porn RealXxx Porn Blue FilmIndian Xex VideoBagali XxxxAmaturegangbangShehulk PornSensual Lady Vampire . Kitzia SuárezBig Tits JiggleMom Watches Pornسِكِسِ جْدِيَدِJadafireTamilsaxMewati XnxxSkinny Asian Nude