NOS NieuwsAangepast

Opgepakte terreurverdachten Duitsland weer vrij

De opgepakte terreurverdachten in Duitsland komen allemaal weer vrij. Dat heeft het Duitse Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Gisteren en vandaag werden tien verdachten gearresteerd omdat de politie vermoedde dat ze bezig waren met de voorbereiding van een aanslag.

Ze zijn vrijgelaten omdat er geen sterke verdenkingen meer zijn, zegt een woordvoerder van het Duitse OM. Eerder zei justitie al dat er geen aanwijzingen zijn dat ze concrete plannen voor een aanslag hadden. Wel hield de politie er rekening mee dat ze banden hebben met IS. "We vermoeden dat het om een splintergroep van IS gaat of sympathisanten", zei een woordvoerder.

De terreurverdachten werden opgepakt bij politie-acties in onder meer in Essen, Duisburg en Wuppertal. In Düsseldorf pakte een speciale politie-eenheid verdachten op in het centrum, op de oever van de Rijn. Ook in de Zuid-Duitse stad Ulm was een huiszoeking. Het vermoeden bestond dat de verdachten bezig waren met de aanschaf van wapens en explosieven.

Bij de huiszoekingen zijn onder meer computers in beslag genomen. Het duurt waarschijnlijk enkele dagen voordat die zijn onderzocht.

Een van de arrestanten komt uit Tadzjikistan. Van de andere verdachten is de nationaliteit niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl