Opinie

Links moralistenprogramma ‘Rambam’ (BNNVARA/NPO) fabriceert wéér nepnieuws (van uw geld)

29-03-2019 14:40

De door belastinggeld gesubsidieerde graaisocialistische staatsomroep BNNVARA (NPO) betreurt het dat televisieprogramma (“”””onderzoeksprogramma“”””) Rambam een beeld heeft geschetst van twee hoogleraren van de Universiteit Maastricht dat onterecht is. Door montage van het programma werd de indruk gewekt dat de wetenschappers door de industrie manipuleerbaar zouden zijn. Maar dit is onjuist, concludeert de omroep nu.

Het gaat om een aflevering van Rambam met de centrale vraag: ‘Is wetenschappelijk onderzoek te koop?’ Daarin werden Rob Markus, bijzonder hoogleraar neuropsychologie en Fred Brouns, bijzonder hoogleraar innovatie van gezonde voeding, geciteerd. “Op basis van een paar citaten werd een beeld gecreëerd waarin aan de integriteit van Markus en Brouns getwijfeld kon worden”, aldus de universiteit. (Lees: door Francisco van Jole-achtige lasterlijke videomanipulatie werden onschuldige mensen kapot gemaakt omdat ze de verkeerde mening hebben.)

Vlak na de uitzending vroeg de universiteit de ruwe beelden op. De conclusie was toen dat er geen aanleiding was om te twijfelen aan de goede bedoelingen en de integriteit van beide hoogleraren. BNNVARA sluit zich hier nu bij aan.

Het is niet de eerste keer dat de graaisocialistische VARA middels Rambam probeert om mensen met de verkeerde mening kapot te maken. Eerder werd een poging ondernomen het Utrechts studentencorps te slopen. Ook toen werd gebruik gemaakt van lasterlijke manipulatie met beelden.

De graaisocialistische omroep VARA staat al jaren bekend om het slopen, schandpalen, belasteren en kapotmaken van iedereen met ‘de verkeerde mening’ (wat meestal neerkomt op mensen met iets meer talent dan gemiddeld die ook nog eens succes hebben en/of, oh horror, winst maken). Voor het rancuneuze vernietigen van iedereen die ‘fout’ is kan de VARA onbeperkt gebruik maken van televisie, radio en internet, met als vlaggenschip de haat- en lasterwebsite Joop.nl, opgericht en geleid door bewezen Metoo-pleger Francisco van Jole, waar het dagelijks produceren van desinformatie en nepnieuws om ‘verkeerde’ mensen zo hard mogelijk te raken wordt gezien als ‘journalistieke verdieping’.

De NPO noemt dit ‘pluriformiteit’. De VARA zelf noemt dit ‘verschillig’. De belastingbetaler stemt vooral in steeds grotere aantallen FvD.

Anp/TPO

Lees ook: Moralistische NPO-knorren ‘Rambam’ (BNNVARA) geven fabriceren nepnieuws toe