De 17-jarige zoon poseert met een berenwelp voor de camera.
Volledig scherm
De 17-jarige zoon poseert met een berenwelp voor de camera. © rv

Vader en zoon schieten beren in winterslaap dood en poseren trots met hun trofee

Met ontbloot bovenlijf en bebloede handen poseert deze 17-jarige jongen voor de foto. Hij heeft net, samen met zijn vader, een beer en haar welpen neergeschoten die in winterslaap waren. Dit gebeurde allemaal in de Amerikaanse staat Alaska in april vorig jaar. Dankzij de beelden van een verborgen camera heeft de vader ondertussen drie maanden celstraf gekregen.

30 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    De hele winter heb ik op Franse TV 'Bush in Alaska' en 'Alone in Alaska' gevolgd. Vrouwelijke elanden mogen nooit geschoten worden, klemmen daarentegen voor bont (lynx, marter, wolf, ...) kan wel mits een licentie. Beren met jongen nooit. Gebieden krijgen helaas het bezoek van bepaalde mensen die niets meer respecteren.
  • Alphonsina Derwael

    5 jaar geleden
    Wat een verschrikkelijk laffe daad! Wereld zit vol met harteloze mensen.
  • Nilay cetinkaya

    5 jaar geleden
    3maanden amai dan is iemand vermoorden echt goed want je krijgt toch maar een lichte straf sorry levenslang en neen geen dieren dood schieten voor het plezier en om te poseren en te verkopen schandalig dit moet overal stoppen je laat dieren met gerust
  • alain lammens

    5 jaar geleden
    Maar drie maanden voor dergelijke laffe daden. Komaan zeg, dit is een signaal om verder te mogen doen !
  • luc verriest

    5 jaar geleden
    Jagers zijn nooit helden, maar koelbloedige moordenaars van weerloze dieren. Hoe stoer en fier ze ook mogen poseren met hun prooi, het zijn zielige lafaards, de dieren maken gewoon geen kans tegen hun wapens.