Man die vrouw verloor tijdens aanslagen 22 maart roept op tot “een jihad van de liefde”

© VRT.

Mohammed El Bachiri verloor zijn echtgenote Loubna bij de aanslagen van 22 maart. In de Afspraak vertelde hij zijn hartverscheurende verhaal en riep hij op tot “een jihad van de liefde”.

adm

De aanslagen in Brussel hebben de levens van honderden mensen geraakt. Dat van Mohammed El Bachiri, een “Marokkaanse Belg, Molenbekenaar en moslim”, tot in de kern. Hij verloor zijn vrouw Loubna in het metrostation van Maalbeek en moet sindsdien alleen met zijn drie kinderen verder.

Ondanks dit alles koestert hij geen haatgevoelens, op een TEDx-conferentie riep hij op tot een “jihad van de liefde”, dit statement en de motivatie erachter beroerde het publiek tot tranen toe. Vanavond herhaalde hij zijn woorden in De Afspraak.

“Ik weet dat ik niet als enige lijd. Er is zo veel leed in de wereld. Ik wilde een boodschap van liefde, menselijkheid en eenheid brengen”, vertelde El Bachiri in De Afspraak. “Ik heb uitgedrukt wat Loubna uitdrukte. Het weerspiegelt wat de meeste moslims denken. Ze willen gewoon liefde geven en krijgen. En dromen en vooruitgaan. Iets dat eigen is aan alle mensen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen