De 21-jarige Nijmeegse vrouw, tijdens de demonstratie in Amsterdam afgelopen zaterdag
Volledig scherm
De 21-jarige Nijmeegse vrouw, tijdens de demonstratie in Amsterdam afgelopen zaterdag © Twitter

Extreemlinks reageert online op doodsbedreiging richting Thierry Baudet: ‘PAF!’

NIJMEGEN - Sympathisanten uit de links-activistische scene in Nijmegen veranderen op sociale media hun profielfoto's naar afbeeldingen waarop de tekst 'PAF!’ prijkt. Daarmee betuigen ze steun aan de 21-jarige Nijmeegse vrouw die afgelopen maandag werd aangehouden wegens de doodsbedreiging aan Forum voor Democratie-politicus Thierry Baudet.

63 reacties

  • Jurgen Dimmers

    5 jaar geleden
    Bruls heeft geen goed woord over maar daar blijft het verder ook weer bij. Een klein cafe sluiten omdat daar 1 persoon zou hebben gehandeld in drugs en daarmee 2 oudere nijmegenaren buitenspel zetten is voor Bruls geen probleem.Dit bolwerk van facisten op slot gooien waar continu wordt gedeald en gebruikt is een ander verhaal, daarvoor mist dhr. Bruls iets....ballen.
  • SansWorld

    5 jaar geleden
    Helemaal mee eens. Als FVD tussen de NVU gaat demonstreren dan is de wereld te klein en al die hypocriete linkse partijen die hoor je dan spreken over schande.
  • KNijmegenaar

    5 jaar geleden
    Waar het trouwens lastig is om AFA te verbieden, kunnen ze op internet, net zoals in het verleden (terecht) met rechts fascistische fora en websites gebeurd is, ook het links fascistische broeinest Indymedia aanpakken.
  • Hendrik Wijnhoven

    5 jaar geleden
    Snappen die AFA figuren nou niet dat ze met dit gedrag de mensen nou juist naar de andere kant jagen. Wat ik ook erg kwalijk vind is dat partijen als PVDA, GL en SP zij aan zij demonstreren met de AFA en net doen alsof het een gewone actiegroep is. En ja die partijen nemen afstand van de uitspraak maar alleen als je ze er naar vraagt en dus voor de bühne. Deze club gebruikt al 27 jaar geweld en intimidatie, daar ga je als gevestigde partij toch niet mee samenwerken. 
  • KNijmegenaar

    5 jaar geleden
    Deze mensen die te hoop lopen tegen (rechts) fascisme en tegelijkertijd geen probleem hebben met of zelfs dwepen met iemand als Ché Guevara, de meedogenloze, fanatieke marxistische moordenaar, die zonder wroeging miljoenen mensen wilde afslachten om zijn communistische paradijs op aarde te vestigen. Zo was hij bijvoorbeeld commandant van het beruchte gevangenis fort waar hij ruim 500 politieke gevangenen liet executeren, maar geen enkel probleem voor deze links fascisten. Of wat te denken van hun openlijke steun voor de ETA en de politieke tak Segi?