Pen, papier, touringcar en een kopje koffie. Het zijn de benodigdheden om appende truckers op de bon te slingeren.
Volledig scherm
Pen, papier, touringcar en een kopje koffie. Het zijn de benodigdheden om appende truckers op de bon te slingeren. © Politie

Bijna 500 boetes na controle met ‘belbus’ in Oost-Nederland

videoDe verkeerspolitie heeft dinsdag en woensdag bij een grote verkeerscontrole op de snelwegen in Gelderland en Overijssel bijna 500 bekeuringen uitgedeeld. Meer dan de helft van de bonnen werden uitgeschreven voor weggebruikers die in de weer waren met hun telefoon.

16 reacties

  • Wimke

    5 jaar geleden
    De boete is niet te laag, de pakkans is te laag. Kortom dit soort bussen om te beginnen 'n half jaar dagelijks inzetten, het betaald zichzelf terug en verandert misschien dit soort gedrag. 
  • SlimmeSjakie

    5 jaar geleden
    Rijbewijs invorderen - passende straf én niet te omzeilen. Telefoon is weer snel gekocht.
  • Annamaria

    5 jaar geleden
    Helemaal goed !!   als je zelf al kijkt hoeveel mensen met een mobieltje bezig zijn tijdens het rijden word je er helemaal akelig van, vooral ook buitenlandse truckers zie je van links naar rechts gaan op de weg en als je ze voorbij gaat hebben ze een mobiel in de hand!
  • An1

    5 jaar geleden
    vanmiddag nog eentje voor me op de A12 met 120 km. Ik zie het steeds vaker.  Het mag wat mij betreft heel zwaar gestraft worden!
  • mooi

    5 jaar geleden
    goed gedaan; ik zeg, de boete naar 500 euro opkrikken.
  1. Middelvingers en huilende moeders: dit was de eerste dag van megaproces tegen ‘Utrechtse’ plofkraakbende
    PREMIUM
    reportage

    Middelvin­gers en huilende moeders: dit was de eerste dag van megaproces tegen ‘Utrechtse’ plofkraak­ben­de

    Een buit van minstens 3 miljoen euro, een schade van dik 5,5 miljoen en zestien verdachten. De Duitse stad Bamberg staat vanaf vandaag op scherp vanwege het megaproces tegen een Nederlands/Belgische plofkraakbende die zich als struikrovers over Duitsland verspreidde om geldautomaten op te blazen. In een tot rechtbank opgebouwde sporthal zijn 75 agenten - veelal zwaarbewapend - ingezet om wanordelijkheden te voorkomen.
    Roermond, Utrecht, Zeist, Amersfoort, Amsterdam