(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

VS willen binnen vijf jaar een vrouw op de maan

De VS willen binnen de vijf jaar weer astronauten op de maan te zetten, met als eerste een vrouw. Dat heeft de Amerikaanse vicepresident Mike Pence gezegd tijdens een toespraak in Huntsville, in de Amerikaanse staat Alabama.

8 reacties

  • jan verbruggen

    5 jaar geleden
    Raar toch, dat dat 50 jaar geleden kon in enkele weken. Nu moet men er 5 jaar over doen om de 'zogezegde' maanreis voor te bereiden. Ondertussen kijken we natuurlijk wel kritischer en kunnen ze ons niet meer om de tuin leiden met een kartonnen maanlander en een hangar met zand. Benieuwd hoe ze dat oplossen.
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Johan Van Biesen, de Saturnus V raket produceerde 190db en was meer dan 100 meter hoog, dan heb je als inzittende zoveel last niet meer van dat geluid. Als er zoals u beweert nooit iemand op de maan is geweest, hoe komt die spiegel waarmee de afstand Aarde-maan gemeten word daar dan?
  • vincent vermeersch

    5 jaar geleden
    de opnames in de studio zijn al begonnen naar het schijnt
  • Johan Van Biesen

    5 jaar geleden
    Een raket produceert 220 decibel bij het opstijgen, geen enkele mens die dat overleeft. Elke verhoging met 10 decibel betekent een vergroting in vermogen met een factor 10. 147 decibels is genoeg om uw trommelvlies te doen exploderen. Wetend dat decibels exponentieel gemeten word is een verhoging van 10 decibels een verdubbeling van het geluid, no way waren die raketten ooit bemand, dus is er nooit een mens op de maan gaan wandelen...
  • Rayan El Arami

    5 jaar geleden
    Zijn ze onderhand nog niet uitgekeken op die stof bol? De maan is mooi als ze aan de hemel staat maar verder...