anp
Volledig scherm
© anp

Maart roert zijn staart: lenteweer op komst, al is het tijdelijk

De maand maart doet het spreekwoord Maart roert zijn staart deze week eer aan. Komende vrijdag wordt een mooie lentedag. Al is dat volgens meteorologe Diana Woei van Weerplaza slechts een tijdelijke opleving.

  1. Arnhem wil schulden van gezinnen in armste wijk van Nederland kwijtschelden: ‘Geldzorgen houden alles tegen’

    Arnhem wil schulden van gezinnen in armste wijk van Nederland kwijtschel­den: ‘Geldzorgen houden alles tegen’

    Geen deurwaarder meer en geen stapels rekeningen. Arnhem wil de schulden kwijtschelden van veertig tot zestig gezinnen in Immerloo II, de armste wijk van Nederland. Als experiment. Nooit eerder koos een gemeente hiervoor. ,,,We kunnen kinderen wel een Gelrepas geven om te sporten, maar we kunnen pas echt het verschil maken door de geldzorgen van hun ouders weg te nemen”, zegt wethouder Mark Lauriks.
    Arnhem
  2. Grote operatie tegen Bredase cokebaas van ‘superkartel’ Edin G., politiechefs aangehouden

    Grote operatie tegen Bredase cokebaas van ‘superkar­tel’ Edin G., politie­chefs aangehou­den

    Tijdens een grootschalige actie in Bosnië en Herzegovina heeft de politie maandag 23 mensen aangehouden uit de groep van de Bredase drugshandelaar Edin G. Het gaat onder anderen om hoge politiefunctionarisssen. De Nederlandse Bosniër wordt gezien als een van de grootste drugshandelaren ter wereld. De actie, waarbij verschillende vertrouwelingen werden opgepakt, lijkt een nieuwe poging om het net rond het cocaïnekopstuk te sluiten.
  3. Haar vriendinnen weten het nog niet, maar Co laat op 93-jarige leeftijd voor het eerst een tattoo zetten
    PREMIUM

    Haar vriendin­nen weten het nog niet, maar Co laat op 93-jarige leeftijd voor het eerst een tattoo zetten

    Bij koersbal en klaverjassen hebben ze het nog niet gezien, maar onder de mouw van de 93-jarige Co prijkt sinds kort een tatoeage. Het is haar eerste tatoeage, als oma van zeven kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Dit als eerbetoon aan haar overleden zoon Paul, die eigenlijk helemaal niet zo van tattoos was, en haar schoondochter Suze. ,,Zo heb ik hen toch een beetje bij me.”
    Westland