Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Veenlanden College laat zien hoe je met boze FvD-sympathisanten hoort om te gaan

  •  
25-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
241 keer bekeken
  •  
47024892221_4ae3ebb454_k

© cc-foto: Dejan Krsmanovic

Het is een triest teken des tijds dat scholen zich genoodzaakt zien dit soort verklaringen uit te geven
Er gaat van Forum voor Democratie al een hele tijd een sfeer van intimidatie uit. Verscheidene sympathisanten hebben meldpunten geopend waar je docenten aan kunt geven wegens vermeende linkse indoctrinatie. Volgens de profeet Baudet is die indoctrinatie trouwens alom in het hoger onderwijs aanwezig, zo liet hij in zijn overwinningsspeech weten. Hij had het daarbij ook over kunstenaars die hun talent in dienst stelde van linkse zaken. “Maar niet lang meer”, riep hij daarbij uit. In de ideologie van Forum voor Democratie gaat het immers om ondermijning van de Westerse beschaving. Dan kom je al gauw in de richting van landverraad, een term die je overigens nu nog alleen maar onder de meer extreme reaguurders aantreft maar wat niet is kan nog komen.
Van wat al wel gekomen is, geeft dr. P.G. Kroeger een schokkend voorbeeld. Het schijnt dat in een leslokaal op het Veenlanden College te Mijdrecht op het schoolbord een kwalificatie heeft gestaan die niet helemaal past in de persoonsverheerlijking waarmee de wel gecoiffeerde leider van het Forum voor Democratie en zijn tamme uil heden ten dage omgeven worden. Daar zette iemand een foto van op de sociale media. Dit bleef niet zonder gevolgen. De schoolleiding van het Veenlanden College gaf een verklaring uit waar Kroeger ons op attendeerde.
D2gDzizW0AAT_dF
In die verklaring neemt de schoolleiding het zonder omwegen op voor de docent die zijn leerlingen op het gewraakte schoolbord liet schrijven. En voor de leerlingen, die zeer wel in staat zijn zélf te denken. Het is een triest teken des tijds dat scholen zich genoodzaakt zien dit soort verklaringen uit te geven om te verdedigen wat in ons land traditioneel tot de vrijheid van onderwijs behoort.
De schoolleiding van het Veenlanden College geeft een prachtig voorbeeld van hoe je met het Forum van Democratie sympathisanten om moet gaan als ze, al dan niet op sociale media, proberen je te na te komen. Zonder angst en met open vizier zeggen waar het op staat. Rancune en intolerantie hun plaats wijzen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.