Sylvana Simons vindt Radio 538 walgelijk seksistisch

Sylvana Simons vindt dat Radio 538 zich in een reclameuiting buitengewoon seksistisch opstelt. Ze is zich rotgeschrokken van een reclameposter van de zender van John de Mol. Dat geeft de BIJ1-politica aan in Het Parool. De lijst van mensen en organisaties die op de zwarte lijst van Simons staan wordt steeds langer. Ook Radio 538 kan volgens haar niet meer. Ze vindt dat het station bijdraagt aan een klimaat waarin intimidatie en verkrachting van vrouwen wordt gestimuleerd.

Waar is Simons precies boos over? “Ik zag even geleden een reclameposter van Radio 538, waarin de zender belooft dat het de rekening betaalt als luisteraars pech hebben gehad. ‘Date betaald, maar niet gescoord? Wij vergoeden de rekening’, stond daar.”

Dit kan gewoon echt niet, aldus de voormalig TV Makelaar-diva. “We moeten het dus normaal vinden dat als je voor het eten betaalt, je seks terug hoort te krijgen.”

Heeft dat misschien iets te maken met het enorme aantal vrouwen dat seksueel geïntimideerd of verkracht wordt? Dat is geen makkelijk of simpel verhaal, maar wel het verhaal dat nu gemist wordt.”

Het Parool-interview met Sylvana Simons kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen