meer dan 3 jaar geleden door Havermout in Buitenland | 20 Reacties | 328


Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Reacties (20)

De Palezwijnen zoeken weer eens ruzie. En dan straks weer janken als Israël
iets terug doet.

5
1 greenmango    
meer dan 3 jaar geleden door greenmango

Vroeg mij af waarom het Iron Dome systeem deze raket niet heeft onderschept,
"The Israeli army confirmed that it had identified a launch from Gaza, and that the Iron Dome defense system had not been activated as they had not expected rocket fire towards the center of the country. The Iron Dome was not prepared to handle an attack on the area."
https://www.haaretz.com/israel-news/explosion-reported-after-rocket-alert-blares-in-central-israel-1.7048055

Het aangehaalde bericht meldt dat de lancering herkend werd maar dat het Iron Dome niet geactiveerd is omdat er geen raket aanval richting het getroffen gebied werd verwacht. Het systeem was niet voorbereid op een aanval op het getroffen gebied.

Dat komt mij vreemd voor gezien eerdere berichtgeving in meetrdere media kanalen dat er een systeem bij Tel Aviv staat,
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/israel-rekent-op-de-iron-dome-hoe-werkt-het-~bfce9763/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
Ook bij Ashkelon staat er een batterij en die ligt in het pad van raketten op weg naar Tel Aviv.

Dat er geen raket verwacht werd is ook nonsens want het is niet de eerste keer dat Tel Aviv werd aangevallen, in 2014 werden er al raketten richting Tel Aviv afgeschoten,
https://www.trouw.nl/home/israel-voert-vergeldingsaanval-uit-op-gaza-na-eerste-raketten-op-tel-aviv-sinds-2014~ad9b50dc/

Ik denk eerder dat het Iron Dome systeem òf niet geactiveerd werd, menselijk besluit vanwege de hoge prijs van de raketten voor dit systeem of gefaald heeft, geen enkel systeem is tenslotte 100% effectief.

Overigens weer een te veroordelen actie van Hamas want de burgerbevolking mag nu weer de Israëlische klappen opvangen terwijl het Hamas kader dronken van de thee wordt. Knikker dat Hamas maar uit Gaza, de testosteron stupide 'besturing' van Gaza heeft lang genoeg geduurd. Verzet zonder rekening te houden met de gevolgen voor de eigen burgerbevolking is ontoelaatbaar.

16
2 Hendrianus    
meer dan 3 jaar geleden door Hendrianus

Daar zal het IDF dan wel 50 Palestijnse burgers als vergelding vermoorden vandaag.

11
3 niet-alles-geloven    
meer dan 3 jaar geleden door niet-alles-geloven

@3 Of meer natuurlijk. Dat hangt er vanaf hoeveel dode arabieren er nodig zijn om de raketaanvallen op Israelische burgers te stoppen.

7
4 Oog om oog    
meer dan 3 jaar geleden door Oog om oog

@2
Wat er ook gebeurt, het is in jouw ogen aaaaltijd de schuld van Israël. Zelfs als ze zich om welke reden dan ook NIET verdedigen. "Dood?! Tja, eigen schuld!" Echt, je bent niet helemaal in orde in je bovenkamer, met dergelijke idiote meningen.

@3
Dat is smaad en onzin. Als er al doden vallen, zijn dat eerder Hamas-terroristen, en als er burgers sneuvelen, is dat omdat ze niet weg mochten van de strategische doelen, van Hamas. Dat gebeurt namelijk al jaren, zo. Jij suggereert nu dat het IDF opzettelijk veel burgers zal vermoorden. Dat is pure smaad, ingegeven vanuit Jodenhaat.

3
5 weerman    
meer dan 3 jaar geleden door weerman

@5 weerman

Grijp toch niet elke strohalm, al is het maar mijn nickname, aan om mij op theatrale wijze te besmeuren. Wat een smerige op de man reactie van je. Verwacht het ook niet van je omdat je altijd boven op de kast zit als je maar vermoed dat je zelf zo'n reactie krijgt. Je meet toch niet met twee maten? Tip, lees mijn reactie @2 nog eens en dan nu tot en met de laatste alinea.

15
6 Hendrianus    
meer dan 3 jaar geleden door Hendrianus

@4 Oog om oog
Verzet stopt, al dan niet afgedwongen, als de tweestatenoplossing een feit is.

16
7 Hendrianus    
meer dan 3 jaar geleden door Hendrianus

In ieder geval kunnen gewone burgers zich nu gaan opmaken voor een vergeldingsactie, dankzij het misdadig gedrag van Hamas.
De Palestijnen zijn gewoon het slachtoffer van hun eigen overheid die zelf met hun eigen kinderen, veilig, riant en zorgeloos leven.

2
8 Marrie    
meer dan 3 jaar geleden door Marrie

@6
Op-de-man, en dik OFF-topic. Commentaar op het topic graag. Ik krijg toch bijnnnna de indruk dat jij het maar wat geweeeldig vindt dat er Israëliërs gewond raakten bij de zoveelste "dappere verzetsdaad van het dappere & glorieuze Hamasleger wat héél bezet "Palestina" zal gaan bevrijden van die verschrikkelijke Joden!"

Of... vindt je het wel een goeie actie van Hamas? hmmm?

@7
Het is geen verzet, het is gewoon aanvallend. Alleen mensen die achter het Hamas-standpunt staan, zullen het verzet noemen. Hamas vecht namelijk helemaal niet voor een Tweestaten-oplossing; Hamas vecht tegen heel Israël en blijft proberen het te vernietigen. Totaal. Je moet niet zo liegen, met je Hamas.

3
9 weerman    
meer dan 3 jaar geleden door weerman

@7 Hoe kom je op dat zotte idee? Ben je een profeet of zo?

Waarom was er al terrorisme tegen Israel voor 1967?

Als er een 2-statenoplossing is, hoeven de mohammedanen dan ineens van hun religie geen Joden meer te vermoorden??

http://tinyurl.com/73-kill-Jews

6
10 Oog om oog    
meer dan 3 jaar geleden door Oog om oog

@9 weerman
Off-topic, op de man en een smerige insinuatie, dat is het wel zo'n beetje.

15
11 Hendrianus    
meer dan 3 jaar geleden door Hendrianus

@10 Oog om oog
Als de tweestatenoplossing, of enige andere oplossing, een feit is wordt het moreel aanvaardbaar om de partij die dan nog een vinger uitsteekt naar de ander een tik te verkopen. Zolang dat niet het geval is en Israël door blijft gaan met landroof en bezetting is Palestijns verzet volkomen geoorloofd.

15
12 Hendrianus    
meer dan 3 jaar geleden door Hendrianus

@12 Als er al een tweestatenoplossing zou komen dan zal het Palestijnse deel binnen mum van tijd gebruikt worden als lanceerplatform om de rest ook in te nemen. En dan zullen Palestijnenfreaks zoals jij er wederom bij staan te juichen.

2
13 greenmango    
meer dan 3 jaar geleden door greenmango

@13
Precies, want dat is al gebeurd met de GAzastrip, toen Israël zich daar volledig uit terugtrok. Niks vrede & voorspoed; ellende, oorlog en dood. Dat was wat er uit de Gazastrip kwam, toen terreurgroep Hamas eenmaal de macht had!
En hetzelfde zien we met Zuid-Libanon, toen de christelijke milities daar uit terugtrokken en Hezbollah de boel overnam: oorlog, ellende, onderdrukking, terreur, raketten. Arabieren zijn gewoon nooit te vertrouwen inzake Israël. Dat hele "tweestatenverhaal" is een schijnmanoeuvre, om op het 'goede' moment weer eens massaal aan te vallen. En maar ouwenelen over "landroof"en "bezetting". Stemmingmakerij via Jodenhaat. Maar al die hamas- en hezbollah-vriendjes hier hoorden we niet over de zware onderdrukking van hamas van de Gazaanse bevolking, nu die in opstand begint te komen! Opeens horen we niets daarover van deze lieden! goh, wat verbazingwekkend...! Hamas schoot met scherp op de eigen burgers, gisteren en eergisteren! DE burgers daar zijn de terreur en onderdrukking zat en komen in verzet. Daarom ook deze raketaanval; Hamas hoopt een Israëlische reactie uit te lokken in de hoop dat de burgers zich weer achter Hamas scharen. Ik hoop dat het IDF nu eindelijk eens goed doorpakt en Hamas voor 100% oprolt. Pas dan kan de situatie misschien normaliseren...


@11 . Je hebt niets meer ON-topic zie ik. Je gaat weer af als een lekke arabische gieter. question Veel geblaat, weinig wol.

2
14 weerman    
meer dan 3 jaar geleden door weerman

@13 @14

Gaza is eenzijdig door Israël verlaten, er was geen oplossing waar ik op doel in @12
Nogmaals, als er wèl een deal is dan is het handjes thuis.

14
15 Hendrianus    
meer dan 3 jaar geleden door Hendrianus

@10 Oog om oog

"Waarom was er al terrorisme tegen Israel voor 1967?"
Heeft het misschien te maken met het feit dat tweehonderd zionisten in Basel besloten dat Palestina het thuisland voor de Joden wordt. Dat was in1897. Was er overleg met de plaatselijke bevolking? Was er een overeenkomst met de toenmalige machthebber? Was er ooit een instemming om überhaupt de Israëlische staat op te richten? Nee, nee en nog eens nee. Israël is met geweld opgericht en dan vraag jij je af waaro er verzet is.

14
16 Hendrianus    
meer dan 3 jaar geleden door Hendrianus

@14 weerman
Je schrijft, "Maar al die hamas- en hezbollah-vriendjes hier hoorden we niet over de zware onderdrukking van hamas van de Gazaanse bevolking, nu die in opstand begint te komen!"

Je nieuwe discussie trucje maar weer eens van stal gehaald? Je houdt het lekker algemeen, "al die hamas- en hezbollah-vriendjes" zodat het niet controleerbaar is. Als iemand zich dan meldt dat deze wel reageerde is het, "jou bedoelde ik niet" meestal gevolgd door een sneer over aangesproken voelen.
Over blaten gesproken, misschien heb je teveel omgang met Drentse heideschapen.

15
17 Hendrianus    
meer dan 3 jaar geleden door Hendrianus

@17
Lekker flamend op-de-man weer; typisch HendriAnus weer. question

Heb je nog iets ON-topic; nee zeker? Want je gaat weet volledig op de foute tour door anderen te beschimpen, uit te schelden en niets on-topic te plaatsen. Kortom: je bent weer uitgekletst. Ik ga teveel met Jodenhaters en Israëlhaters om. Neeeeeeee, natuurlijk bedoel ik JOU niet; jij bent de vrede, wijsheid en rust zelve!
question

2
18 weerman    
meer dan 3 jaar geleden door weerman

@12 [Als de tweestatenoplossing, of enige andere oplossing, een feit is wordt het moreel aanvaardbaar om de partij die dan nog een vinger uitsteekt naar de ander een tik te verkopen.]

Wanneer de arabieren in gaza zoals ze nu doen burgerdoelen met raketten bestoken, dan is het moreel volkomen aanvaardbaar om ze niet een tik te verkopen, maar ze een doodsklap te geven.

[Zolang dat niet het geval is en Israël door blijft gaan met landroof en bezetting is Palestijns verzet volkomen geoorloofd.]

Terrorisme is nooit en te nimmer geoorloofd. Ik weet dat jij het prima vindt om burgers, vrouwen en kinderen te vermoorden als ze ergens wonen waar jij van vindt dat ze daar niet mogen wonen, maar normale mensen die noemen dat terecht terrorisme.

En er is geen bezetting. Judea en Samaria zijn nog nooit van die arabieren geweest die zich "palestijnen" noemen, en ze hebben er ook totaal geen aanspraak op.

http://tiny.cc/repeat-lie

2
19 Oog om oog    
meer dan 3 jaar geleden door Oog om oog

@16 Nou zeg je dus dat de arabische moordpartijen tegen Israel niet zijn vanwege een zogenaamde "bezetting", maar gewoon vanwege het feit dat Israel bestaat.

En daar ben ik het helemaal mee eens.

En dus houdt het terrorisme niet op als Israel Judea en Samaria aan de arabieren geeft.

Dus als hendri anus zegt dat als Israel Judea en Samaria aan de Joden geeft, dat er dan rust en vrede is, dan praat hij poep.

http://tiny.cc/mo-said

2
20 Oog om oog    
meer dan 3 jaar geleden door Oog om oog

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Laatste reacties
zeikenderechter
Trump: schaf de grondwet af en verander de verkiezingsuitslag

Ja die druiven zijn nog steeds zuur bij de Trumpolina.Gewoon accepteren dat ze verloren omdat Trump een frauduleuze, documentenstelende, cou...

2 minuten geleden geplaatst door zeikenderechter

Vageali6888
Trump: schaf de grondwet af en verander de verkiezingsuitslag

@78Ze nemen aanrandingszaken van 50 jaar geleden in behandeling die nooit meer te bewijzen zijn , dan mag je verwachten dat een wereld vera...

3 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Prikkebeen
Trump: schaf de grondwet af en verander de verkiezingsuitslag

@77 :Pech joh. Het is de hoogste tijd dat je balletjes indalen....

5 minuten geleden geplaatst door Prikkebeen

zeikenderechter
Trump: schaf de grondwet af en verander de verkiezingsuitslag

@75Dan kent u Ali nog niet. ;-)...

6 minuten geleden geplaatst door zeikenderechter

Smiling
Trump: schaf de grondwet af en verander de verkiezingsuitslag

@77 Als op basis van het aangeleverde materiaal duidelijk is dat een rechtsgang zinloos is (bv omdat al het bewijs ‘hearsay’ is) dan hoeft u...

9 minuten geleden geplaatst door Smiling