door in holland in Binnenland  ·  31 Reacties

  • 2
  • 755x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Maar het ontbreekt zowel de lokale overheid als de Rijksoverheid aan middelen om in te kunnen grijpen als het mis gaat of dreigt te gaan op scholen"
https://www.omroepwest.nl/nieuws/3815572/Misstanden-Hindoeschool-Gemeente-en-rijk-kunnen-weinig-doen

Te gek voor woorden dat er op de door ons bekostigde scholen geen grip is.
De minister blijkt er dus voor spek en bonen te zitten. En die scholen die onze kinderen indoctrineren met linkse denkbeelden te faciliteren zonder enige mogelijkheid om in te grijpen.
OCW kan net zo goed opgeheven worden.

Basisschool juf leert kinderen ‘Boe!’ te roepen als ze Baudet zien! En tróts dat ze is!
https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/basisschool-juf-leert-kinderen-boe-te-roepen-als-ze-baudet-zien-en-trots-dat-ze-is/

2
1 in holland

"Dat blijkt uit meerdere anonieme stukken die Omroep West in bezit heeft en meerdere gesprekken met mensen die Omroep West kent en die anoniem willen blijven. "

Zelfs als het verhaal klopt, vind ik het raar dat men zich uitsluitend op anonieme bronnen baseert die dat moeten blijven. En hoe kunnen stukken anoniem en tegelijkertijd deugdelijk bewijsmateriaal zijn?

1
2 Wendel

@2
Het is inside informatie van mensen die nog steeds bang zijn dat ze represailles kunnen verwachten.
Waarschijnlijk grotendeels van vrouwen die nog steeds onderdrukt worden door die "heren".
Te bescheiden en te angstig om hun mond open te doen en zich te verweren.
Je hebt geen idee hoe die meiden/vrouwen behandeld worden.

0
3 in holland

Andere geloven dan de islam worden wél kortgehouden hè?

2
4 Spraypaint

Wanneer stoppen we nou een keer met het toestaan van religieuze scholen? Onderwijs hoort objectief te zijn, en dat is religieus onderwijs niet.

1
5 Bluth

Alle scholen openbaar maken..
Dit werkt niet, en werkt alleen maar de integratie tegen..

0
6 Logic

@6 Integratie is wat mij betreft niet eens het belangrijkste punt. De ontwikkeling van de kinderen lijkt mij het belangrijkste. En dan mogen religieuze scholen wel zogenaamd goed scoren (waar ze exact goed op scoren is nooit in te zien), maar de instellingen remmen de ontwikkeling van het kind door ze te hersenspoelen met de ideologie religie.

Het is al erg genoeg dat deze kinderen door hun ouders worden geïndoctrineerd, een school zou nooit mee moeten werken aan deze kindermishandeling en het is compleet idioot dat wij religieuze scholen hebben in een seculier land als Nederland. Maar ja, we hebben ook religieuze politieke partijen, en zeggen dat we scheiding van kerk en staat hebben...

1
7 Bluth

Dat lijkt een stuk makkelijker te gaan dan bij boemlims, niet?

1
8 Scholar002

** gebruiker verwijderd **

@1
Basisschool juf leert kinderen ‘Boe!’ te roepen als ze Baudet zien! En tróts dat ze is! 
https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/basisschool-juf-leert-kinderen-boe-te-roepen-als-ze-baudet-zien-en-trots-dat-ze-is/

U bedoelt juf Ingrid Braskamp van de Vlaardingse basisschool De Klinker.

9 verwijderd2420

** gebruiker verwijderd **

Hoop dat dit dus nu ook mogelijkheden biedt voor het Haga Lyceum in Amsterdam.
Aanpakken en sluiten.

10 verwijderd2420

@7 , Nederland heeft geen scheiding van staat en kerk, dat is niet in de grondwet opgenomen helaas.

3
11 Giesje

@11 ,

Nederland kent wel degelijk scheiding van staat en kerk.

2
12 jodelatedieho

@11 Officieel hebben wij wel degelijk scheiding van kerk en staat. In de praktijk is dat natuurlijk een ander verhaal, want religies hebben nog steeds invloed binnen onze politiek en dat is géén scheiding van kerk en staat.

3
13 Bluth

** gebruiker verwijderd **

In Nederland hangt de scheiding samen met het beginsel van gelijke behandeling, het neutraliteitsbeginsel, en de vrijheid van levensbeschouwelijke of godsdienstovertuiging uit artikel 1 en artikel 6 van de Nederlandse Grondwet. 
Het beginsel als zodanig staat echter niet in de Grondwet, noch in enige andere wettelijke bepaling.

14 verwijderd2420

@13

Dat er partijen zijn die een religieuze basis hebben wil nog niet zeggen dat er daarmee geen scheiding tussen kerk en staat is.

1
15 DaStef

@15 Dat is exact wat dat wil zeggen. Scheiding van kerk en staat zal inhouden dat een religie geen invloed heeft binnen de politiek. Dat is bij ons niet het geval, en daarom kennen wij geen echte scheiding van kerk en staat.

3
16 Bluth

@13 , nee, officieel dus niet, het staat niet in de grondwet noch in enige andere wet, zie @14 .

2
17 Giesje

@16 Nee, scheiding van kerk en staat wil zeggen dat de macht van de kerk en van de staat niet in dezelfde handen zijn. Dat, bijvoorbeeld, de aartsbisschop en de voorzitter van de Hervormde Synode niet qualitate qua deel uitmaken van het kabinet.

Wat u wilt is volstrekt onmogelijk. Een gelovige politicus zal, partij of geen partij, zijn geloof meenemen in de politiek.

0
18 Smiling

@18 Juist, dat is wat er van die woorden is gemaakt. Terwijl het letterrijk natuurlijk gewoon zal betekenen dat religie geen invloed heeft binnen de politiek. Je kan niet van een scheiding spreken wanneer ze nog bij elkaar zijn.

Wat ik wil is absoluut niet volstrekt onmogelijk. Religieuze partijen vandaag nog opheffen. Dan mag een radicale mafkees als een van der Staaij zijn ideologie meenemen, beleid hierop voeren mag niet.

4
19 Bluth

@15 ,

"Dat is exact wat dat wil zeggen"

Nee hoor.
Scheiding van kerk en staat wil zeggen dat de kerk de staat en overheerst en omgekeerd.

2
20 jodelatedieho

@19 ,

nope, dat is niet wat er van die woorden is gemaakt.
Smiling heeft volkomen gelijk.

2
21 jodelatedieho

** gebruiker verwijderd **

@19
En DENK mag dan uiteraard ook opgeheven worden.

Ik ben absoluut voor de scheiding van politiek en religie cq. staat en kerk.

Ik herinner de uitspraak van mijn oma nog steeds (en handel er naar);
"Religie en politiek maken de mooiste vriendschappen kapot".

22 verwijderd2420

@16

Dan is er feitelijk nergens een zuivere scheiding tussen kerk en staat, simpelweg omdat partijen nu eenmaal worden gevormd op basis van een gemeenschappelijk belang, of een gemeenschappelijke achtergrond, zo lang er nog een percentage gelovigen is die een politieke vereniging mogen aangaan, zolang zul je nooit een zuivere scheiding tussen kerk en staat zien.

Hier is het in ieder geval niet zo dat de dominante kerk wetgeving maakt en daarmee is er wel degelijk sprake van scheiding van kerk en staat.

0
23 DaStef

Dat mag u vinden, echter onze Grondwet, én de kieswet laten dit gewoon toe, en terecht, je komt in een hele enge samenleving als je bepaalde politieke richtingen wilt verbieden, religieus of anderszins

0
24 DaStef

@23 "zo lang er nog een percentage gelovigen is die een politieke vereniging mogen aangaan, zolang zul je nooit een zuivere scheiding tussen kerk en staat zien. "

Daarom dus geen religieuze politieke partijen toestaan. Religie is niet op basis van een gemeenschappelijk belang. Ik begrijp echt niet waarom religie, een vorm van een ideologie, een speciale behandeling krijgt boven andere ideologieën.

0
25 Bluth

@21 Ja, dat heeft Smiling. En dat is dus wat er van de drie woorden "scheiding van kerk en staat" is gemaakt. Je kan geen scheiding hebben wanneer kerk en staat nog bij elkaar zijn middels religieuze politieke partijen die politieke invloeden proberen te vergaren op basis van hun religie.

Zeg dan geen "scheiding van kerk en staat" maar "de macht van de kerk en staat zijn niet in dezelfde handen".

In naar ik meen Frankrijk hebben ze scheiding van kerk en staat, geen religieuze politieke partijen. Portugal kent dat geloof ik ook.

0
26 Bluth

@25 Andere ideologieën mogen ook een politieke partij oprichten - wat heet, dan doen ze ook.

@26 'De macht van kerk en staat zijn niet in dezelfde handen' IS 'scheiding van kerk en staat'. Frankrijk doet daar nog een schepje bovenop door een seculiere staat te willen zijn.

Het maakt geen snars uit of de SGP in z'n verkiezingsprogramma zet dat het gebaseerd is op gereformeerd gedachtengoed of niet. Kijk naar DENK - een partij die officieel niet op de islam gebaseerd is maar in stemgedrag toch behoorlijk door diezelfde islam geïnspireerd lijkt te zijn.

0
27 Smiling

@27 Nazi-partij? Communistische partij? Mag allemaal? Als dit zo is, toont dat de absurditeit aan.

Ja, papa en mama zijn gescheiden. Papa heeft een ander huis gekocht, maar woont nog wel bij ons thuis. question

Dat maakt mij dus wel een snars uit, want het is volledig idioot om bewezen onzin, bewezen barbarij, toe te staan binnen de politiek, in een seculiere samenleving.

0
28 Bluth

@28 Natuurlijk mogen politieke partijen op basis van een ideologie worden opgericht. De Communistische Partij is bij mijn weten niet verdwenen door een verbod, maar is opgegaan in GroenLinks, bijvoorbeeld.

Wat maakt het uit of iemand die tegen abortus is zegt dat hi/zijj dat is omdat het geloof dat voorschrijft of om een andere reden? De tegenstem blijft gelijk. Je kunt religieuze overtuigingen alleen uit de politiek bannen als u iedereen die gelovig is verbiedt in de politiek te gaan. Daar heb ik wel het een en ander op tegen, eerlijk gezegd.

0
29 Smiling

@5 : Christelijke scholen hebben hier een goede reputatie, er wilden zelfs moslims per se hun kinderen op doen omdat ze zulk goed onderwijs geven.

0
30 Wendel

Ik heb er een hekel aan als mensen zogenaamd onpartijdig doen maar a) het kind met het badwater weggooien en b) in feite onze joods-christelijke cultuur aanvallen met hun "onpartijdig doen".

Ik vind dat mensen reuze partijdig zouden behoren te zijn VOOR onze eigen cultuur en tradities, en niet steeds wangedrag van derden moeten misbruiken als smoesje om die open te breken en weg te smijten.

0
31 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Staatssecretaris: Blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

Ik ben blij dat Erik van der Burg weldra niet meer regeert....

10 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Rinze
Amerikaanse Senaat blokkeert afzettingsprocedure tegen minister van Binnenlandse Veiligheid Mayorkas

De republikeinen beschuldigden hem er zelfs van een antisemitische pro Hamas aanhanger te zijn terwijl hij de zoon is van Joodse Holocaust overl...

31 minuten geleden geplaatst door Rinze

Bleke Betty
Opa (70) bezorgt familie nachtmerrie door ontucht met kleinzoon

Die mogen nooit meer vrij komen. Vuile smeerlappen. Wat afgrijselijk als zoiets je gezin overkomt. Wat ik hen gun levert een ban op, maar dat ...

40 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

En we moeten allemaal doodsbang zijn dat de Russen ons binnen komen vallen... :D Maar toch al onze wapens aan dat maffia land sturen... Misschi...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
COVID infections are causing drops in IQ and years of brain aging, studies suggest | CBC Radio

Niet zo gek ook als je bedenkt dat je zuurstofopname naar beneden keldert. Nooit fijn voor je hersenen. Hoewel dat niet wordt genoemd in het art...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

Lekker, de ene na de andere akelige soort uit het buitenland komt hier maar binnen. Ook de Killer Bee, een experiment want zwaar uit de hand is ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Door wetswijziging staan bedrijven in de rij om asielzoekers aan te nemen

Ik zie het met belangstelling gebeuren. Ik ben benieuwd. Ik weet nog dat ze zgn zo graag wilden werken en er een bouwonderneming hen een baan ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Media zetten rap in verkeerd daglicht: “Muziek wordt gezien als de oorzaak van geweld”

@4En vergeet de computergestuurde echo-stemmetjes niet. Ook van die 'non-muziek' Zo kan je zelfs een dooie nog een liedje laten kraaien....

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Strongoli
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

Zolang dit soort haatpredikers niet worden aangepakt, is het een illusie om te denken, dat moskeeën en islamitische scholen zich netjes aan de ...

2 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@24Nee, dan is het ijzig stil, vanuit die hoek van de Islamofilie....

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Telugu Sex Videos HyderabadHow To Make A Pocket PussyInfulencersgonewildFilmes Eroticos XvideosAmanda Bynes NudesMuslimxxOneplus8 PornNepali Sex VediosBlack DicRed Lipstick BlowjobBrazzers Latest AdsSex Video Sexy SexyGay Hand JobAllaustralianboysKefla HentaiHawaiipornMia Khalifa Pornolarıسکس کلاسیکHindi Hd XxxxFake Hotel PornTs Kim CartMature Porno.tubeZazie SkymmFuta On Femboy HentaiXxx Hd Porn NewSteffy Moreno PornosLena The Plug New VideoHotdesipicsPron InhdFilme Pornô ComLadies Sex HdUp Close Blow JobsBlow Job Movie ScenesXxxsieLove And Sex VideoMarina YuzukiFather Xxx ComBiggestboobs EverVegin PornBrazzers Milf XnxxShamter PornAmateur GangbangGay Porn HypnosisBangladesh Xxx Video ComXnxx MocPorn Real MmsIndian Hd Porn ClipsFacesitting AnimationZareen Khan SexAnalordeXxnx Force VideoXxx Videos KamasutraBlack WidowxxxIs PornhubChubby Naked LatinaVos Femmes ComPornon DeXvidioesMeowbarbie NudeTamil Beautiful Aunty Sex VideosPorn With Friend SisterCream Pie StepmomBreast Expansion RedditMissb NastyHottest Latina NakedCelebrities Doing PornNous LibertinMassalaseen .comMy Porn SnapPorn Con MadurasBig Cock ShemaleSkler SnowMasagge XxxPop Sex VideoIndian Hd Sexy VideoBlack Bbw NakedLatina Facial PornBigtittygothegg TwitterKingscomixMolly Eskam LeaksBeti Ki Chudai VideoLarge Breasts Naked WomenMallu Sexi VideoPapa Coge HijaXnxx StorkesBobvoyeirPornoimagenSex Video LokalSecuction PornBlacksonmoms PornBbwsexHairypornJasmine Mendez FartAdultdvdtalk ForumFeeeporn VideosNatelie MonroePornvedeiosSister Brother X VedioAbella Danger Kelsi MonroeAirikaca PornMassage Wife CheatingPassion-hdWomen Giving HandjobsHot Bedroom SceneBoops PressCeleb SextapwHd Sex BfTeenagers Porn VideosExtreme Deep DeepthroatPornhub HandjobPussypornMoti Aurat Ki ChudaiShow Me BoobsPerfect Titties BouncingSupertangasViejas PornHorror Sex Full MovieFutanari Transformation PornMichelle Otter NudeMayashandjobsBig DickDana VespolisPhub FeetTamil Sex Video VoiceDorisbebeFatboy PornKaitlin WitcherAssamese Local BfWww Porn IndianVideo Hindi Blue FilmMissionarypoundingTamil Old Man Sex VideoPornwhoreSankaku ChannalOvguide AdiltMary Elizabeth Winstead HotPramila ActressMinster BbcEnglish To Hindi XxxNude Aunty PornPegging MoviesBf Sex VideoBigboobspornKerala Aunty Sex FilmVideo Sexo GratisX Nx MoviesRevenge XxxKim Basinger NudaAnimal Porn AnimeFree Animr Porn