Start van hoofdcontent

112

nl

Slapend ouder echtpaar in woning in Noord overvallen en vastgebonden

24 maart 2019, 13.01 uur · Aangepast 25 juli 2019, 14.38 uur

De politie heeft beelden vrijgegeven van twee van de vier verdachten van een woningoverval vorig jaar juli. Een ouder stel kreeg de schrik van hun leven toen er plots vier overvallers in hun slaapkamer stonden. Het viertal drong midden in de nacht de woning aan de Schellingwouderdijk in Noord binnen.

De woningoverval vindt in de nacht van 7 op 8 juli plaats. Het echtpaar ligt te slapen, als er plotseling vier mannen in hun slaapkamer staan. Ze zijn naar eigen zeggen op zoek naar computers en laptops. Als het echtpaar aangeeft dat zij die niet hebben wordt het stel bruut en hardhandig vastgebonden.

Een van de mannen houdt de twee in de gaten, terwijl de drie anderen ongegeneerd de woning doorzoeken. De verdachten gaan er na een tijdje vandoor met een trouwring, de bankpas en nog wat persoonlijke spullen van het paar.

Verdachte op beeld
Later aan het Waterlandplein, komen mogelijk twee van deze verdachten aanrijden op een scooter. De mannen nemen hier met de gestolen bankpas van het echtpaar geld op en dat staat op beeld.

Enorm ontdaan
Het oude paar raakt door de woningoverval lichtgewond en daarnaast zijn zij heel erg geschrokken. 'De slachtoffers zijn enorm ontdaan over het feit dat zij dit op hoge leeftijd nog hebben moeten meemaken. Mentaal heeft het ook echt wat gedaan met ze en deze angst raken ze ook niet meer kwijt', vertelt een woordvoerder van de politie in AT5's opsporingsprogramma Bureau 020.

Signalement
Alle vier de verdachten hebben een donker getinte huidskleur en zijn rond de 20 jaar oud. Zij spreken met een Surinaams accent en daarnaast zijn drie van de vier mannen vrij klein. Zij worden door de slachtoffers kleiner dan 1.70 geschat.