Waarom Thierry Baudet een fascist is (overdemuur.org)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Lidpver in Politiek  ·  47 Reacties

  • 7
  • 765x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

-
huilie huilie....
/-
-

7
1 MrCally1

En weer riooljournalistiek..NK gooi hier eens een filter op.

5
2 TouchScreen

Dit soort media is als kanker. Vieze figuren die hun braaksel niet kwijt kunnen en dan maar uitstorten op een politieke stroming die blijkbaar gedragen wordt door een grote groep in de samenleving. Fascisme pur sang door figuren die hun tegen partij op elke negatieve manier proberen te bestempelen om hun afguinst te valideren.
Het feit dat men tegen de politieke stroming is en hun eigen zin door wil drukken is juist het framewerk van fascisme. Dus de grote bek die uit dit soort hoeken komt is het geluid van fascisme.

7
3 sparta

Blablabla fascisme blabla nazi's blabla. Links vind zichzelf altijd zo intelligent maar ze hebben niet eens door dat die WWII vergelijkingen niet alleen totaal onzinnig zijn maar dat de burgers er ook nog eens massaal doorheen prikt.

6
4 Reconquista

Laten wij FVD stemmers nou eens een demonstratie neerzetten tegen bij1 en Denk en gaan we ook met bordje lopen onder het mom van anti discriminatie! Dan is de wereld te klein! Wij laten ons naaien door een klein groepje discriminerende uitkeringstrekkers die gezien wil worden! Gooi die gasten in de mijnen. Laat ze werken ipv slachtofferrol uithangen en de boel verzieken!

9
5 helena

Links nepnieuws. Flauwekul van linkse zuurpruimen die hun verlies niet kunnen verkroppen.

NEXT!

7
6 toecutter

Ophouden met dat gedemoniseerd, neem je verlies. Kop op en weer dóórrrr.
Over 'n paar jaar weer een kans maar wees geen slechte verliezer

6
7 Seconda

Zo jammer eigenlijk dat links altijd zo verblind is voor de waarden van de democratie. In een democratie is elke stem even belangrijk en even goed. Ik denk dat in de kern alle partijen het beste voor hebben met de toekomst van ons land. Alleen hoe dat land er dan uit moet zien daarover bestaan verschillende meningen waarin niemand het alleenrecht heeft. Daarom zijn er verschillende meningen en dus meedere partijen. En dan gaat het niet aan om andersdenkenden als minderwaardig of als racist of xonofoob weg te zetten. Ga de discussie aan, bezin je waarom een andere partij het goed doet. Wat heeft jou partij misschien toch niet juist gezien enz. Dat lijkt mij democratie. Niet continu elkaar verketteren.

8
8 PFL

Men moet eens stoppen om TB te associëren met de tweede Wereldoorlog en Hitler. Zeggen dat FvD aanhangers bang zijn, volgens mij zijn diegene bang die die vergelijkingen maken.

7
9 lisaaatjuh

Grappig om te zien dat de Baudet-fans weigeren in te gaan op de inhoud en derhalve de boodschapper om zeep willen helpen.
Frappant ook dat ze er zo mee zitten als het beestje bij de naam wordt genoemd; wat hebben ze toch tegen fascisme? Komt dat omdat ze het louter associëren met de holocaust?

Het huillie huillie moet nog komen als door de weigering van andere partijen om samen te werken met het FvD er zich een links blok vormt, desnoods een paars blok en in het uiterste geval in een gedoogconstructie. De woede zal enorm zijn en nog steeds zal niemand van die fans willen inzien wat de overeenkomsten zijn tussen het FvD en de ontwikkelingen in de jaren '20 en '30.

@8
"Niet continu elkaar verketteren."

Thierry en ook zijn voorgangers doen niet anders.

21
10 Lidpver

Het debiele gedrag heeft al twee keer het gewenst effect gehad ik ben benieuwd of het een derde keer weer zal werken? Of dat het juist averechts zal werken deze keer, we zullen zien.

3
11 Al

@10 Er worden hier al wekenlang dingen geplaatst over dat Baudet een fascist is; er is ook gewoon inhoudelijk op ingegaan. Het klopt niet. Ik ben zelf geen Baudet fan, maar Baudet is geen fascist.

Deze schrijver denkt ook: hoe meer tekst is schrijf des te geloofwaardiger zal het wel zijn.

Deze lieden komen meer in de buurt van fascisme, antifa tuig die alles kapot wil hebben wat hun niet aanstaat: https://www.nieuwskoerier.nl/news/434329-als-je-thierry-dood-wil-schieten-zeg-dan-paf

3
12 Scrow

@8 “Ga de discussie aan, bezin je waarom een andere partij het goed doet. Wat heeft jou partij misschien toch niet juist gezien enz. Dat lijkt mij democratie. Niet continu elkaar verketteren.”

Heel goed punt, deze geldt voor zowel links als rechts, GL en FvD

0
13 ModReset

@10
""Grappig om te zien dat de Baudet-fans weigeren in te gaan op de inhoud""

Inhoud..? Hihihihi enz. Humor op de zondagmorgen.

3
14 Reconquista

@10 Als je het allemaal zo goed weet, waar ben je dan zo bang voor?

2
15 Gummibal

Het staat mensen in dit land geheel vrij om voor een fascistische partij te kiezen als ze dat willen. Ik denk alleen tot ze zullen moeten wachten tot die partij een absolute meerderheid haalt voordat ze ook gaan regeren.

5
16 Attercopus
17 purelogica

@9
[Men moet eens stoppen om TB te associëren met de tweede Wereldoorlog en Hitler.]

Doet ie zelf, met z'n boreaal.

19
18 -Koeievla-

@16
Don't worry die coalitie gaat er echt wel komen. Je vergist je in de PVV die werd uitgesloten. Dat is hier helemaal niet aan de orde. En geloof me maar dat als Forum over twee jaar de grootste wordt de machtsgeile VVD heel graag zal bijspringen.

En fascistische partij?? Wat een duimzuigverhaal. Je gaat hier dus ijskoud beweren dat figuren als Hitler en Mussolini niets anders waren dan onschuldige, brave democraten als Baudet? Wouw dat is pas bagatelliseren. En de holocaust heeft zeker ook nooit plaatsgevonden?

2
19 Reconquista

@19 "Je vergist je in de PVV die werd uitgesloten."

Die hebben zichzelf buitengesloten. Ze hadden alle mogelijkheden om mee te regeren, maar ja, dat is compromissen sluiten ...

"En geloof me maar dat als Forum over twee jaar de grootste wordt de machtsgeile VVD heel graag zal bijspringen."

We zullen het zien. De VVD is nogal flexibel.

"En fascistische partij?? Wat een duimzuigverhaal. Je gaat hier dus ijskoud beweren dat figuren als Hitler en Mussolini niets anders waren dan onschuldige, brave democraten als Baudet? Wouw dat is pas bagatelliseren. En de holocaust heeft zeker ook nooit plaatsgevonden?"

Waarom denk je dat ik hier op Baudet doelde? Ik sprak in geheel algemene termen. Maar wie de schoen past is altijd welkom om hem ook aan te trekken ...

10
20 Attercopus

Ik heb het niet zo op godwins en Thierry Baudet een fascist noemen vind ik wat te kort door de bocht.
Hij maakt inderdaad graag gebruik van een soortgelijke theatrale retoriek maar dat doet hij denk ik eerder uit opportunisme.
Bepaalde referenties doen het zeker goed bij de kleine groep alt righters, die hij zo aan zich weet te binden.
De meerderheid vañ zijn kiezers hebben waarschijnlijk nog nooit van het woord boreaal, het uiltje minerva of van de filosoof Hegel gehoord. De meerderheid van zijn aanhang gaan voor zijn anti immigratie en anti establishment standpunten. Het zijn voornamelijk tegen en protest stemmers en Thierry's gebruik van Latijn en moeilijke woorden geeft zijn kiezers het gevoel dat ze niet zomaar domme xenofobe tokkies zijn maar deel uitmaken van een glorieuze renaissance beweging.
Door ambivalent tegen het fascisme aan te schurken weet Baudet links flink over de zeik te laten gaan, die op hun beurt weer dusdanig reageren waardoor ze het idee dat deugend links de vijand is voor Baudet's achterban weer bevestigen.
Baudet weet het spelletje goed te spelen.

5
21 Tralalala

@17
Dat vind ik dan weer grappig, als je het over nazi`s hebt in relatie tot Baudet.
https://likud.nl/2018/03/moslims-en-nazis-zijn-natuurlijke-bondgenoten/

2
22 Al

Zodra Dhr Baudet oproept om allochtonen uit te sluiten in o.a het uitgaansleven, winkels en kroegen, of zelfs kampen op te zetten waarin allochtonen gezet worden enz enz. Dan is het tijd om hem te stoppen. Dan is hij inderdaad een facits. Maar eerst zal moeten blijken of hij zijn verkiezings belofte`s waar maakt.

3
23 lizzy

@20
Nee hoor er was toch echt een cordon sanitair en Rutte was bereidt daar niet aan mee te doen maar op voorwaarde dat Wilders zijn excuses aanbood voor de Marokkanen opmerking. Dat kan je natuurlijk onmogelijk eisen van een andere partij

""Waarom denk je dat ik hier op Baudet doelde? ""

Zou het er misschien iets mee te maken hebben dat we hier op dit draadje debatteren over een artikel waarin Baudet van fascisme wordt beschuldigt?? En zou het misschien kunnen dat je wel degelijk Baudet bedoelde maar dat nu voor de gelegenheid even ontkent? question

3
24 Reconquista

@22 Ja de innige relatie tussen de linkse hegemonie en de islam heeft me eerst altijd verbaasd. Maar ik begin het steeds beter te begrijpen. helaas.

ignorance is bliss zeggen ze wel eens.

3
25 purelogica

Heerlijk om te zien hoe die linkse figuren alleen maar met stront kunnen gooien omdat zij zien dat hun macht die zij hadden afbrokkelt.
Ik vraag mij wel af hoe zij gereageerd zouden hebben als links heel veel stemmen had gehad.
dan zou het wel zo zijn van, zie je wel en bla bla bla. ^_^

4
26 eigenmening

Om Baudet nou een facist te noemen gaat me te ver. Een clown is het wel. Dat heeft ie met zijn speech bewezen. Gekkie.

7
27 vanBinsbergen

@26
Mwa, het stuk is gewoon onleesbaar.
Niets is vergelijkbaar met de huidige tijd
Waarin we met een links extreem partijen kartel te maken hebben die we met alle middelen moeten bestrijden om hun niet aflatende ideale wereld uit onze lege beurs verder te laten betalen
En wij totaal geen binding mee hebben.
Daarom, en ook gezien dit bespottelijk artikel weet ik heel zeker dat FvD heel snel door zal groeien.
En dat is hoog nodig

4
28 dloops

Waarom Baudet een fascist is?

Simpel, opdat je iemand een fascist kan noemen hoef je niet naar je eigen interne falen (van links) te kijken en kan je met het grootste gemak de slachtoffer rol in.

4
29 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@24 Zou het misschien zijn dat mijn woorden multi-interpretabel zijn, dat sommige mensen steeds de slechtste interpretatie kiezen om mij te demoniseren?

4
30 Attercopus

Waarom Thierry Baudet een fascist is ?

Moet die vraag nog gesteld worden dan ?

8
31 Mac Benac

@31 Nee, want het is niet zo. Blij dat je dat nu ook inziet question

3
32 Scrow

@9
Zo is dat.
We moeten Mark Rutte ook niet steeds met liberalisme associëren.
Wat een flauwekul.

5
33 Mac Benac

@32 Kom, kom, even je geschiedenisboekjes raadplegen. Doe toch normaal idioot. Als je die vergelijking niet ziet ben je totaal blind.

5
34 Mac Benac

@34 Weer lekker schelden. Wat is dat toch? Geen argumenten, dus maar weer schelden.

Als je Baudet een fascist vind, heb je niets van die geschiedenisboekjes begrepen. Je kunt altijd overeenkomsten vinden tussen mensen of groeperingen. Gewoon onzin.

3
35 Scrow

* Verwijderd door de redactie *

36 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

37 E.Meel

@36 Onzinnige one liner.

1
38 Scrow

@37 Dat ben ik niet helemaal oneens. Ben ook geen Baudet fan trouwens, maar het is geen fascist; dat slaat gewoon nergens op.

1
39 Scrow

@13 Bij mijn weten heeft GL de FvD nooit verketterd.Ze heeft alleen kenbaar gemaakt dat ze het niet eens zijn met de opstelling van FvD aangaande het klimaat.

3
40 jantje van leiden

De schrijver heeft ongetwijfeld het fascisme uit de jaren dertig bestudeerd en heeft een overeenkomst gezien met de retoriek van Baudet in diverse uitspraken en zijn ontmoetingen met dubieuze extreemrechtse figuren.Dat heeft hij opgeschreven.Het is aan rechts om dit te ontkrachten waar ze ongetwijfeld een flinke dobber aan zullen hebben.

3
41 jantje van leiden

@41 Hoezo moet dit ontkracht worden? Iedereen schrijft iedere dag van alles, ze doen maar. Tevens is dit een niveau van: de NSB zei: "Nederland waarop ‘wij’ weer trots kunnen zijn"; dat riep Baudet ook! Dus fascist (ik chargeer even).

Tevens, waarom moet rechts dit ontkrachten? Ik denk nooit zo in links of rechts; maar vrienden / kennissen van mij die ik als flink links zou omschrijven vinden Baudet ook geen fascist.

2
42 Scrow

Voor veel mensen was het duidelijk teveel moeite om het onderliggende artikel te lezen.

Maar goed, if it looks like a duck, swims like a duck and quacks like a duck, then it's probably... a duck.

2
43 Kleikloet

@41 question, ontkracht jij maar even dat je je vrouw regelmatig slaat.

1
44 JackKropotkin

Baudet is een bedreven man met goede filosofische & historische bagage. Hegel is een onderschatte filosoof, die veel bij het juiste eind had. Baudets roep om de menselijke beschaving wat serieuzer te nemen spreekt mij daarbij wel aan.

Hij is echter ook iemand die vlak na een aanslag immigranten de schuld gaat geven, uit Europa wilt en het klimaatakkoord opblaast. Hij ziet de huidige problemen goed, kan daar een goede beschrijving van geven maar blaast alles wat vooruitgang kan geven daarbij op.

Wat kan mij dat überhaupt schelen dat er geen klimaatverandering is, geen goed functionerend Europa en een immigratieplaag. Een schoner milieu, een globale wereld en tolerantie in de wereld maakt de wereld sowieso beter.

Daarbij is Hegel ook een echte linkse filosoof en globalist:

Hegel streefde naar de ontwikkeling van één totaalconcept waarin hij wetenschap, esthetica, godsdienst en filosofie wilde verenigen. Hij zag de werkelijkheid niet als statisch maar als de uitkomst van een continu doorgaand proces waarbij nieuwe tegenstellingen telkens worden opgeheven. Kernwoord hierbij is 'opheffen' (het Duitse aufheben), dat zowel optillen als afschaffen en bewaren betekent. Tijdens het dialectisch proces wordt iets (bijvoorbeeld een moment) eerst gesteld, daarna ontkend, om tot slot tot een hogere waarheid te komen. Eerder werden door Fichte hiervoor de begrippen these, antithese en synthese gebruikt (die deze overigens weer van Kant had, zie bijvoorbeeld o.a. zijn Kritiek van de zuivere rede, B495), die later door de marxisten werden overgenomen.

Dit dialectische systeem, waarbij de zogeheten 'geest' de aard aller dingen is en middels het confronteren van these en antithese tot een nieuwe synthese komt, zou uiteindelijk moeten leiden naar het 'Absolute Idee', waarin alle individuele elementen van de geest opgaan en zichzelf overstijgen.[3] Er bestaat geen echte waarheid, maar wel een waarheid die steeds dieper en rijper wordt. Toch zag Hegel in zijn beroemde boek Die Phänomenologie des Geistes (1807) zijn eigen filosofie als de synthese van het werk van al zijn voorgangers.

Het dialectische proces is volgens Hegel ook van toepassing op individuen: eerst is er enkel het bewustzijn van de uiterlijke waarheid, vervolgens ontstaat een zelfbewustzijn, dat zich langzaamaan verzoent met het bewustzijn.

Hegels systeem omvat drie grote delen die tot elkaar in dialectische verhouding staan: de filosofie van de logica, de filosofie van de natuur en de filosofie van de geest, respectievelijk de these, de antithese en de synthese.

Volgens de filosofie van Hegel was de ontwikkeling van al het bestaande de ontwikkeling van de redelijkheid van 'de Geest' of 'God' en derhalve die van 'de Geest' zelf.

'Alles wat is, is een trede in de ontwikkeling van de absolute Idee' en 'De rede kan niets zonder de werkelijkheid; en de werkelijkheid niets zonder de rede'.

bron Wikipedia.

3
45 Tafka Mike

@45 : Hoewel in het licht van Hegel ben ik geneigd er in mee te gaan dat deze rechtse slag wellicht wel noodzakelijk is om de bedrijvige elite en hun greep op de overheid en universiteiten op te heffen.

5
46 Tafka Mike

@46 : Ik heb het dan vooral over rechtskapitalistische bedrijven in de economische sector, zorg en olie en energiesector. In die omgevingen werd een stevig potje rassenleer en wild om je heen wippen ook nooit geschuwd en nu blijken ze ineens allemaal links te zijn!

3
47 Tafka Mike

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rio Grande
Nederland trekt ruim 200 miljoen euro uit voor luchtverdediging Oekraïne

De inkt van de check van 3 miljard is nog nat en ze gooien er alweer een paar honderd miljoen tegen aan. Ze hebben geld voor iedereen op de were...

1 minuut geleden geplaatst door Rio Grande

Vageali6888
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@74Wat zijn volgens jou de voordelen van de meer islam in Nederland ?...

1 minuut geleden geplaatst door Vageali6888

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@86 @88 @90 Jullie zijn in de war met Judas....

1 minuut geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@90 Hij is met de maanlander van Thierry gekomen om ons te verblijden. 😉...

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@100 🤭...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

spookrijder
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

De Russen stelden toch niks voor? Een economie zo groot als de Benelux of Italië en een sterk verouderde defensie zo werd beweerd....

4 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Wedergeboren
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@98 Touché :-) ...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Als er één schaap over de dam is ...== NOS Nieuws•Zaterdag 16 september 2023, 15:09Moskeeën zien meer jonge bekeerlingen en islam...

6 minuten geleden geplaatst door Slavink

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@92 Grappig dat jij je aangesproken voelt als we het hier over "dat stupide volk" hebben. ...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

87 kun je je aanname niet eesn voor ons meten ...? 😶...

8 minuten geleden geplaatst door Slavink

NK. App
Sunny Leone Last PornKorean Prone VideoSojourn Overwatch PornHetai AnimesUgly Girl PornAsian Nude WomenBuny ColbyMia Mia KhalifaBrazzers XnxnSleep CumshotsLisa Lipp PornKagney Linn Karter PornLuana PradoSudden SexDudetlwedBarbie OnlyfansSapna Bhabhi SexXnxn IndianDakotapornCelebsrouletterComo Usar O Midjourney De GraçaSexx Xxx VideoShuana O BrienBangladesh Sex MovieXxx Vedio MovieMom Son Vintage PornSexual Videos MassageTsukasa AojNude GirfriendGmy PornBisectual PornIndian Sex Video OutdoorMypornDeshi Porn VedioTuition SexSil Pak SexBbw MomfuckFather Daughter SeductionXxx Mom On SonLasiren69Hentai HugePornmd.xomPorn Public FlashingBlack Nude ModelingSex In College VideoSkipthrgamesHot Keira KnightleyTweetney PornWild FuckZedaya PornMikasa Ackerman NudeBengali Xxx Hot VideoCurrent Sex VideoBlacked Deep ThroatXvideus RedFanfics EróticasSexy Video Sexy Bf VideoKate Winslett HotMomsonxnxxXhimisterHindi PormPourn Video'sPorn PukingIsla Secrets NudeFaponic ComCamboysJane Masfield NudeHot VaviCartoon Networl PornTgirlpornPornos ChinêsBrigitte BakoXxx First Time IndianHot Foreplay GifDesi Actress SexRule34.pahealXxxporno TubeBrazzers Wife CheatingFriend Mom Porn HdAllie PeachShort Thick PornPorn00 OrgMajes EroticosGranma SexNaked HentaiSexygirl Vidos3 Movs PornFree Brazzers VideoaChicosfollandoIndian Old XxxMastrubating GifMalayalam Sexy Blue FilmFruit XxxPorn RomonticNun Sex ComHot Hd Porn MoviesRoman Porn VideosEroneAndrea Rosu18tubeParis Knight PornPorn YouCuckold ConslutantAzzy StarrNacho FierroDoctor Fucks PatientLetsdoeit PornPornblowX VudeoPorno Bdsm HardPornogratis GayHolly Day PornstarPorn MessageGujarati Sex ComHd Porn MoviesIndian Porn 18Bbw Small TitsExtrmetubeNudostatRon Jeremy PronDani Daniels HdDo The Wife PornThenude BloggerActress Leaked NudeFucking GifsJuan El Caballo Loco Porn VideoLatina Sister PornPoopeegirls ComManhwa For AdultsAustin Powers FembotRosaio Dawson NudeGay Webcam PornKorean Teen XvideosSirene De Mer AnalThong Wedgie PornVídeo De Pornografia Em DesenhoSean ZevernLebiana PornBffvideosFull Porn Movie SiteXxx Sex AntyNeha SexLobster SexLesbuan HumpingBest RimjobSuegra CulonaFiona Adventure Time PornPorn Video Free Download FreeOnly Fans GaypornNude Beach Pocs