door Inter in Politiek  ·  86 Reacties

  • 44
  • 1092x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking is helemaal klaar met de immigratie, en als de gevestigde partijen niet anders reageren dan anti-immigratie partijen de rug toe te keren, dan keert het volk de gevestigde partijen de rug toe. Eigen schuld, dikke bult.

2
51 wiseguy

@4 De VVD heeft veel meer van hun verkiezingsprogramma kunnen uitvoeren met samenwerking met de PVV dan met samenwerking met de PvdA of met CU, D66 en CDA nu. Het resultaat is dat de VVD heel hard aan het leeglopen is. De VVD kan het zich niet langer veroorloven om niet met FvD samen te werken. Toen ze nog samenwerkte met de PVV en het CDA toen werd dat door de kiezer beloond met een enorme goede uitkomst voor de VVD. Nu is dat heel anders.

Door het versplinterde landschap is het heel lastig om een puur rechtse of puur linkse coalitie te vormen maar als je de vier grootste meest rechtse partijen bij elkaar voegt (PVV, FvD, VVD en CDA) dan krijg je nu in de peilingen 73 zetels. Als je ook de 4 grootste meest linkse partijen bij elkaar voegt (SP, GL, PvdA, en D66) dan krijg je slechts 52 zetels. Als je bij de rechtse coalitie een partij voegt zoals 50plus dan heb je een meerderheid. Als je dat zelfde doet aan de linkerkant dan heb je bij lange na nog geen meerderheid. Rechts is in principe in de meerderheid. Dat Rutte niet wil samenwerken met de PVV doet daar niets aan af.

2
52 RazorBlade

@52
Je maakt alleen de fout het CDA in je coalitie op te nemen.
Die gaan dat niet doen.
Twee redenen,
a) de achterban, zie, o.a., de draai bij het kinderpardon, Klimaat zullen ze ook een punt vinden.
b) Samen met de PVV in een coalitie gaan niet meer doen.

0
53 kenny013

@52 [PVV, FvD, VVD en CDA]
Dat gaat dus voorlopig niet werken. CDA wil absoluut niet met PVV en FvD en of de VVD dat wil, valt ook nog te bezien, kijkend naar de geschiedenis van VVD en PVV.

Meer voor de hand liggend is een midden-combinatie en dan vallen PVV en FvD nagenoeg zeker buiten de boot.

2
54 TedjeR

@42 dan valt groen links al buiten de boot aangezien ze alleen ruimte geven aan hun eigen fantasieën en niet open staan voor anderen.
Groen links wordt duidelijk niet geleid door vrij denkende mensen.

2
55 meneer van het nieuws

@52
De VVD is heel erg pro-EU. Het wordt dan lastig om met partijen als de FvD en PVV te gaan regeren. En ik zou het CDA geen rechtse partij willen noemen, maar een middenpartij. Er zit een namelijk een hele grote linkse vleugel binnen het CDA.

0
56 wiseguy

@53 Dat klopt helemaal wat je zegt. We hebben echter wel geleerd van de afgelopen verkiezingen dat kiezers niet getrouwd zijn met de partij waarop ze stemmen. Rechtse kiezers schuiven over het algemeen tussen rechtse partijen en linkse kiezers schuiven over het algemeen tussen linkse partijen. Een kiezer die van de PvdA naar de SP of GL verhuist is niet ongewoon en een kiezer die van de PVV naar FvD schuift is ook niet ongewoon. We weten dat heel veel kiezers van FvD ook bij het CDA vandaan kwamen en niet van GL of D66.

Wat je dus nodig hebt om er voor te zorgen dat FvD een hele grote factor van betekenis wordt is simpelweg dat ze gaan groeien. Als de rest van de rechtse partijen links beleid blijft uitvoeren dan kan dat heel snel gaan. Denk maar niet dat de agrariërs die doorgaans op het CDA stemmen zitten te wachten op een torrenhoge CO2 tax. Denk ook maar niet dat de ondernemers die doorgaans op de VVD stemmen wel graag een CO2 zien zitten.

Het CDA kan wel heel veel willen maar op een gegeven moment worden ze gewoon door de kiezer teruggefloten en dan hebben ze niets meer te willen.

1
57 RazorBlade

@54 Het probleem bij een midden coalitie is de balans. VVD is van oorsprong een rechtse partij. Als een rechtse partij absoluut niet wil samenwerken met andere rechtse partijen dan loopt hun achterban weg naar die andere rechtse partijen. Het resultaat is dat de VVD met nog meer linkse partijen een coalitie moet vormen om een meerderheid te krijgen. Het resultaat daarvan is weer is dat de traditionele VVD stemmer nog meer wegloopt naar rechts en dat de VVD nog minder stemmen krijgt. Dit is een vicieuze cirkel waar niet ze niet meer uitkomen. Op een gegeven moment is de VVD gewoon opgesnoept door andere rechtse partijen.

@56 Het klopt dat het CDA een linker vleugel heeft maar veel CDA stemmers zijn gewoon praktische ondernemers. Als iets veel geld gaat kosten dan lopen ze weg. De CO2 plannen gaan veel geld kosten en heel direct in de vorm van CO2 belasting. Veel van de agrariërs worden daar onevenredig hard door gepakt. Je hoeft geen Einstein te heten op te voorspellen wat die kiezers gaan doen.

1
58 RazorBlade

* Verwijderd door de redactie *

59 full bridge rectifier

@57
"....op een gegeven moment worden ze gewoon door de kiezer teruggefloten ...."
Daar heb je nou helemaal gelijk in.
En dat is nou precies gebeurd met het kinderpardon.
De CDA kiezer zit in het midden, conservatief met een Christelijk linkse inslag.
Die gaan nooit akkoord met de PVV of FvD (ook het klimaat zal daar een rol spelen, Goed rentmeesterschap) .

Nooit zullen ALLE CDA kiezers overstappen op FvD.

Je kunt je heel hard en scherp profileren en daarmee stemmen krijgen, maar als je daarna je winst niet kan verzilveren omdat je beloofd hebt geen water bij de wijn te doen, sta je machteloos aan de kant.
Tenzij je 51% van de stemmen haalt en ondanks dat FvD hard groeit zie ik dat echt niet gebeuren.

2
60 kenny013

Baudet die zijn speech uitsprak voor zijn hoogopgeleide kiezers en anders kiezers met grote vraagtekens in de ogen achterliet omdat ze niet wisten waar Baudet het over had,Hopelijk zal hij bij voorstellen en consessies meer denken aan de kiezers die denken dat ze op een volkspartij gestemd hebben.

7
61 jantje van leiden

Baudet heeft zijn populariteit te danken aan D'66 en GL.Als deze partijen geen klimaatakkoord gesloten hadden was kritiek op de immigratie het enige wat restte om zich te uiten tegen het kabinet.Aangezien kritiek op de immigratie een uitgekauwd thema is zou hij daarmee hooguit 4 zetels in de 1e Kamer gehaald hebben.

7
62 jantje van leiden

@61
Ja, da's een vreemd fenomeen.
Een aantal jaren terug eiste de kiezer nog dat politici meer de taal van het volk zouden spreken.

3
63 kenny013

voor zover ik weet heeft FVD 2 zeteltjes in de 2e kamer

4
64 krek

* Verwijderd door de redactie *

65 full bridge rectifier

* Verwijderd door de redactie *

66 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

67 E.Meel

@30 : Ik roep al sinds de media haar volle aandacht op het klimaat richt dat dit niets meer is dan keiharde handel en nieuwe geldstromen onder het mom van innovatie en het redden van onze planeet. De overheden willen hier garen bij spinnen in de vorm van meer werkgelegenheid en nog hogere belastingen.

Elk mens met een greintje verstand beseft dat deze klimaatplannen alleen effect hebben als de gehele wereldbevolking hier aan meewerkt.

0
68 Garp

@2 precies....

Ze maken al jaren dezelfde fout en dat is waarom FVD de grootste gaat worden.
Niet naar een deel van het volk luisteren en negeren door allerhande coalities te sluiten om bepaalde partijen(dus een gedeelte van het volk) buiten te sluiten.
Tja , dan ga je dit soort dingen kweken.

Het zijn de huidige partijen en hun koers die ervoor gezorgt hebben dat dit mogelijk gaat worden en niet anders. En daar is geen speld tussen te krijgen...klaar/punt

0
69 kaassnitsel

Een ding is zeker....

Als FVD de grootste word en dus mag beginnen aan onderhandelingen wilt bijna iedere partij met FVD mee regeren.

FVD/VVD/PVV zijn al bij elkaar goed voor bijna 50 zetels...

0
70 kaassnitsel

Het einde is nabij.... De witte KKK aanhangers zijn uit op het vernietigen van mensen van kleur en de natuur.

4
71 DikkeTor

Hoe stiller het is in Den Haag, des te meer stormt het achter de schermen.

1 Lodewijk Asscher zal inmiddels wel ontboden zijn bij voormalig onderkoning Herman Tjeenk Willink en andere hoeders van de sociaaldemocratische beweging.
De doelstelling van de PvdA is al decennialang om de middengroepen en hogere inkomens zover te krijgen, of te dwingen, dat zij betalen voor de lagere inkomensgroepen .
Sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 beschikt de PvdA over veel te weinig 2e kamerzetels om dit op eigen kracht af te dwingen. Maar gelukkig is de VVD onder de sociaalliberaal Rutte
(opgeklommen via de linkervleugel van o.a. Dijkstal en van Aartsen) bereid haar eigen kiezers uit te leveren.
Bij gevolg van de uitslag van de Provinciale Staten / 1e Kamerverkiezingen is dat nu echter niet langer gegarandeerd. Ja, de PvdA kan Rutte III via haar 7 zetels in de 1e Kamer aan een meerderheid helpen, maar lang kan de VVD zich deze situatie niet permitteren. Juist de middengroepen en de kiezers met hogere inkomens lopen massaal bij Rutte weg.
Vraag van Tjeenk Willink: wat denkt Asscher te gaan doen om de PvdA in de toekomst opnieuw voldoende macht te doen vergaren om de grip te redden op de herverdeling van inkomens en de emancipatie van nieuwkomers?

2. Sybrand Buma en zijn beoogde opvolgers, de Jong en Hoekstra , zullen ontboden zijn bij Piet Hein Donner en de ouderlingen van de christendemocratie.
De pogingen van Buma om van het CDA weer een partij te maken die opnieuw de grootste kan worden en met de VVD kan wedijveren om het premierschap , zijn op niets uitgelopen. Van de onvrede op de rechterflank van de VVD heeft het CDA niet kunnen profiteren. Door de verdere trek van de VVD naar links, is het CDA nog ernstiger gemangeld. Een jonge vent, Baudet , slaagt er beter in de kiezer met oude christelijke waarden te bedienen dan de christendemocratie.
Sinds Balkenende heeft het CDA 8 a 9 jaren verdaan. Vroeger arbitreerde de partij tussen links en rechts, nu kan zij noch naar links noch naar rechts om de resterende bestuurlijke macht te continueren.
Wat denken de heren te gaan ondernemen, om de macht en invloed van het CDA te redden?

3. Mark Rutte is ontboden bij de heren Bolkenstein, Wiegel en de liberale steunpilaren. Wiegel had in de jaren 70 de ban gebroken voor de middengroepen en hogere inkomens, zodat zij niet langer waren overgeleverd aan het corporatisme van PvdA en de confessionele partijen, sinds 1977 CDA. De VVD werd van kleine partij een middelgrote partij en potentiele coalitiepartner op rechts.
Bolkenstein was eri vervolgens in geslaagd de VVD in een positie te brengen dat zij bij het stijgen van het opleidingspeil van de bevolking de grootste partij kon worden.
Ja, tussen 2010 en 2017 hebben Rutte en de VVD geprofiteerd van Bolkensteins werk. En de partij had vele jaren de grootste kunnen blijven. Met een potentieel om van 40 zetels door te groeien richting 50.
De hardnekkige ruk naar links van Rutte en de zijnen heeft de stem rechts van de VVD echter afgespleten. Ondanks alle waarschuwingssignalen heeft Rutte in FvD een gevaarlijke en blijvende concurrent in het zadel geholpen. Het kiezerspotentieel van de VVD blijkt ineens sterk teruggebracht. 35 Zetels lijkt voortaan hoog gegrepen, 25 zetels meer waarschijnlijk. Daar stond de VVD 3 decennia geleden ook al. Hij, MarkRutte, heeft de gouden toekomst van de partij vergooid. Indien FvD de verkiezingen voor het Europees Parlement wint en enige tijd de grootste partij blijft in de peilingen, is Rutte bovendien stemmenkanon af. Hoe heeft hij zo stom kunnen opereren
Wat denkt de politieke top in Den Haag te gaan doen? Hoe snel kan het kabinet worden ontbonden, zodat de VVD zo snel mogelijk kan opschuiven naar rechts en FvD concurrentie aandoen?
Welke onderwerpen kunnen in stelling gebracht worden , zodat de weggelopen kiezers geloof hechten aan de bekering van de VVD? Welke stappen onderneemt Rutte om zijn opvolging in gang te zetten?

Terwijl de partijen tijd kopen , verkondigen zij en hun media de boodschap: Bij ons is niets aan de hand. Het ligt aan die verdomde rechts-populisten. Die hebben kiezers verleid en doen dwalen. Wij zijn goed, zij zijn slecht. We snappen er niets van. Het is niet eerlijk.

0
72 duurendaal

* Verwijderd door de redactie *

73 Pxf7+

@67
Lezen is niet uw sterkste kant?
"De CDA kiezer zit in het midden, conservatief met een Christelijk linkse inslag."

0
74 kenny013

Fijne politicus die Thierry.
Sympathieke man ook.

2
75 Congo

Zoveel ontevredenheid, zoveel ontevredenen.
En dan nog gebeurt er met dat gegeven niets.

Er is denk ik nog heel veel ruimte voor groei in 'verstandigheid'.
En met groei in 'verstandigheid' gaat de wal straks het kartel keren.

Wat zal er dan afgejankt worden...

0
76 tegenzinnig

@60 "Nooit zullen ALLE CDA kiezers overstappen op FvD."

Dat is ook nergens voor nodig. Ook niet alle CDA stemmers waren er blij mee toen het CDA een gedoogakkoord sloot met de PVV en de VVD. Je kan het niet iedereen naar de zin maken. FvD is niet de PVV en het zou zo maar eens kunnen gebeuren dat als het FvD veruit de grootste wordt dat het CDA best zaken wil doen met die partij. Het alternatief is namelijk zaken doen met GL.

"Je kunt je heel hard en scherp profileren en daarmee stemmen krijgen, maar als je daarna je winst niet kan verzilveren omdat je beloofd hebt geen water bij de wijn te doen, sta je machteloos aan de kant. Tenzij je 51% van de stemmen haalt..."

Toen ik dit las dacht ik gelijk dat je het over GL had. Hun klimaat standpunten kosten de samenleving absurde bedragen die eigenlijk niet zijn op te brengen en toch is dat een direct eis waarin ze niet van plan lijken te zijn compromissen te sluiten.

Laat ik dit zeggen. Doorgaans zijn politici in de campagne wat minder bereid compromissen te sluiten dan daar buiten. Verder is iets niet veranderen aan klimaatbeleid geen extremistisch standpunt. We blijven dan namelijk gewoon doen wat we de afgelopen 100 jaar ook al deden en wat de landen om ons heen nog steeds doen. Meestal is het zo dat als je iets heel sterk wilt veranderen en dat heeft bovendien hele grote consequenties voor de samenleving, dat je dan spreekt van extremistische standpunten. Iets bij het oude laten is dat dus niet. Zeker als GL ook nog beweerd koploper in de wereld te willen zijn dan kan je dus wel spreken over extremisme.

Laten we heel duidelijk zijn dat de VVD nog het CDA in hun verkiezingsprogramma van de tweede kamer verkiezingen hadden staan dat ze de doelstellingen van Parijs gingen halen. Dat komt niet uit de hoge hoed van het CDA en de VVD.

0
77 RazorBlade

@77
"...niet alle CDA stemmers waren er blij mee toen het CDA een gedoogakkoord sloot met de PVV en de VVD"
En dat hebben ze geweten ook - 8 zetels in 2012.
"... FvD is niet de PVV ..." Maar zonder PVV is er geen coalitie mogelijk en CDA gaat daar niet meer mee in een kabinet.

GL gaat z'n zin ook niet, helemaal, krijgen, da's inderdaad extreem en onbetaalbaar, een soort karikatuur.
Maar alle partijen, met uitzondering van PVV en FvD, willen iets aan CO2 reductie doen.
Dus zal FvD een compromis moeten sluiten aangaande CO2 reductie anders sluiten ze zichzelf uit.
Een heel scherp vluchtelingenbeleid wordt weer erg moeilijk voor het CDA (kinderpardon).
En in één kabinet met de PVV zie ik het CDA niet meer doen (kunnen ze zichzelf net zo goed in een keer opheffen) en de VVD staat volgens mij ook niet meer te trappelen.

Ik zie dus niet zo veel kabinetsmogelijkheden voor het FvD.
Maar je weet maar nooit.

0
78 kenny013

De zure Trump haters ook hier weer aanwezig
Zuurtje Rolstoel
Zuurtje LGK
Zuurtje TedjeR

0
79 Bollieboos

Het is te hopen dat Baudet niet letterlijk het zwijgen opgelegd wordt voor de volgende TK-verkiezingen. Met al die zogenaamd "vredige" linkse types in Nederland durf ik daar mijn hand niet voor in het vuur te steken.

2
80 Rob de Vries

@78 Of de PVV altijd bij een coalitie moet zitten waarin de VVD, FvD en het CDA zitten zal heel erg afhangen van de verkiezingsuitslag.

Verder is een politiek waarbij partijen elkaar gaan uitsluiten nooit houdbaar. Bij de vorige verkiezingen werd de PVV door bijna alle partijen uitgesloten maar werd met verontwaardiging gereageerd toen de SP de VVD uitsloot. Als iedere partij naar hartenlust andere partijen uitsluit omdat ze daar geen trek in hebben dan kan het een mooie boel worden. Dat het CDA 8 zetels verloor is jammer voor het CDA maar dat zelfde aantal verloor de VVD ook toen ze met de PvdA gingen regeren. Is het dan ook maar verstandig voor de VVD om dat niet nogmaals te doen?

0
81 RazorBlade

@71 Houd toch eens op met die polariserende prietpraat! Het gaat niet om de kleur van mensen, maar om het gedrag, de intentie en de mentaliteit van mensen. De kiezer is het duidelijk spuugzat dat misdadigers als Michael Panhuis en Gökmen Tanis door een veel te soft juridisch beleid vrij rondliepen op het moment dat ze vast hadden moeten zitten en onschuldige burgers vermoordden.

En wat de natuur (het klimaat) betreft: er moet natuurlijk iets veranderen, maar het tempo mag best een tandje omlaag en de volgorde van welk land wat moet gaan doen, mag wat mij betreft ook wat logischer worden. Laat eerst mega vervuilende wereldmachten als Amerika, Rusland en China maar eens het goede voorbeeld geven op milieugebied en laten we eens kijken welke uitwerking dat nu werkelijk op het klimaat heeft. Mochten die resultaten hoopvol zijn, dan kunnen daarna nietszeggende landjes als Nederland aanhaken in een wat realistischer tempo dan de totale hysterie die de zittende elite nu voor ons in petto heeft.

1
82 DruppeltjeDrie

@82 Dat is de schuld van de witte racisten allemaal XD.
Het tempo gaat helaas najuist omhoog :/ we staan nu tegenover elkaar. Het gaat worden zoals in Amerika, gevoelens tegenover feiten. Demoniseren gaat de standard worden.

Men denkt niet meer realistisch, maar eerder op gevoel nog. Dat zie je bij universiteiten en hoe we onze kinderen op een verplichte manier gaan laten opvoeden zodat er alleen nog maar gelijkheid van uitkomst bestaat.

0
83 DikkeTor

@83 Ik krijg geen hoogte van je. Wees wat duidelijker in wat je bedoelt. Zoals je het in reactie 71 verwoordt, lijkt het alsof je de opkomst van de FvD afkeurt (voornamelijk door je ridicule vergelijking met de KKK), maar het kan net zo goed cynisch bedoeld zijn.

1
84 DruppeltjeDrie

@84 Hmmm Het vervelende is dat de extreme dingen die ik opnoem ook werkelijk worden uitgevoerd. Ik ben tegen Baudet te veroordelen als Nazi/KKK aanhanger etc.

Op universiteiten (net zoals in Amerika) is men bezig met zogenaamd fascisme tegen te gaan. Daar krijg je groepen van als AntiFa.

We zijn kinderen aan het leren dat wit een soort van fout is, omdat ongelijkheid tussen kleuren en genders enzo. (Totaal gebaseerd op gevoelens).


Dus in het kort : Ik laat Baudet voor wat het is, en focus op de de tegenstanders die met meest extreme veroordelingen veroordelen.

0
85 DikkeTor

@85 Helaas kan ik nog steeds niet echt soep koken van wat je schrijft. Maar het wordt me nu wel enigszins duidelijk dat ik je reactie @71 niet al te letterlijk, maar meer cynisch moet nemen.

1
86 DruppeltjeDrie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Tuurlijk zo onschuldig als een pasgeboren baby!Ja Ja...

1 minuut geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@71 Dat denk ik ook. Het zijn dezelfde mensen....

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@70 Ja, bij die gelovigen zaten ook veel zogenaamde deugers, ze zaten meestal voorin de kerk, slijmen bij de dominee, en konden mensen met een a...

7 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
LIVE | Rutte over Poetin: 'Ik heb de man veel gesproken, dat is geen sterke vent'

Rutte is aan het opscheppen....

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@69 Nietzsche heeft veel geschreven over deugers. Misschien vind je het leuk om eens wat van hem te lezen. Een en al woede en verontwaardiging o...

19 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Socrates was een zeer intelligent mens, dat kan ik van de deugende wokesukkeltjes niet zeggen.Het probleem is eerder dat slimme intelligente m...

30 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@67 Volgens mij was Socrates ook een deuger. Met deugers loopt het vaak niet goed af. De meute wil ze graag lynchen. Ik benijd ze in ieder geval...

42 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Ronin
Muziekdraadje

@2912Veel sterkte de komende periode, Nighthawk....

1 uur geleden geplaatst door Ronin

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@66 Ook de deugers buiten de overheid, je kent ze wel, dat soort wat de wegen blokkeert en kunstwerken met soep bekogelen, Pim Fortuyn demonisee...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@2 Normaal hangen ze wel halfstok....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Hindi GandFucking LadyDoodhwali XxxNew Hard PornChinese Girl Porn VideoMia SplitHindi Dubbed Blue FilmSluty Big TitsMomthreesomeScattubeFikm PornWww YopornPo HubOnlinesexDaughter Father PronTop Porn Star In IndiaNudisme SexeFlashing In PublicYupo Rn98 堂Mother X VideoDesi Sex Video RealBlack Porn Lesbian VideosArabic PornosKannada Serial SexAmatuer Porn BestButt CrushXxx XlThe Art PornTrickyspaAshlynn Brooke XxxPussyleakEscor BabylonAdult Friend FinnderNaoconroHarley Quinn SexDeep Throat Blow JobsFake TaxicabDesi Bhabhi Romance VideoBhabhi Porn SexDirty Sex ChatBegging For AnalAkidearest NudeNudefamily BeachHorny Sister XxxMilfbikiniMilf FacailsJessica Cakes NudeSexvideos XnxxArgentine PornSee Thru Chinese KitchenPussy Porn PicsGenshin Impact R34Bengali Sex Video HotBellasa.coSnap NudeusAplicativo PornôHentay OmlineLegs SpreadMomtechsex ComPhotosxxxPorn BlakmailNaked Kendra LustAunt Cass AnalCoachella NudesItslunarliv LeaksPetite XxxActress Adult FilmXnxx KamwaliCatwomen PornGirlsporPorn VoieurCelberitys NakedDesi Old Aunty SexAnushka Sharma PussyBimbofication PornWshhxxxPhone SextSmall Boobs XnxxKavya Madhavan XnxxWest SexCollege Girls Sex PartyAmature SquirtersNadia Ali SexxxDolly Dyson PornBootyofthedayI WantclipsRaven BabeAnonymous NudesNikocado Avocado NakedTagsliteroticaBhabhi Aur Devar Ka SexDass-090Mike Panik PeggingFrenck PornPornos AsiaAshleyyyreyyy NudeVideos Pornos De NegrosConnell Twins LeakMolinee GreenJee Karda Sex SceneSex SexxGrandpa Sucking TitsPorne FilmBlackpormPornpen AiInkbunnChut Land Ka KhelEli_sunKrystal Swift GangbangIni BokepPorno Photo4chsnXhxxLisa Sparxxx World RecordActrices Porno MexicanasRaven HartHinde Xx VideoHot Mia MalkovaThroat Pie PornLebian Teacher PornPillory PornNude &sexySasha ZimaElisa Albrich NudeMost Hot PornstarSsbbw CaitideeNew Saree Sex VideoModel For Murder The Centerfold KillerBbw GangbangEbony Lesbain TribbingIncest Movie PornPorn Mature SeducedThe SexxxtonsMy Free CamsWww.eporner.comBokep 2022Femily SexJohnny Sins And Dani DanielsGroped AsiansGirlgonehypnotizedChloe Carter PornFitness Nala LeakedIndian Vintage Porn VideoBus Xxx Video ComContos EróticosPornsex TubesLatina DoggystyledVirgin SexxxLayla Jenner Full Video