Minister van Justitie Ferd Grapperhaus
Volledig scherm
Minister van Justitie Ferd Grapperhaus © anp

Klacht tegen minister Grapperhaus ook in beroep verworpen

Een tuchtklacht tegen minister Ferd Grapperhaus (Justitie) over zijn optreden als advocaat in een ontslagzaak is opnieuw ongegrond verklaard. Dat meldt het Hof van Discipline, dat de klacht in hoger beroep heeft behandeld.

  1. ‘Supergaaf’ eerbetoon aan ‘Marokkaanse Van Gogh’ uit Swifterbant: ‘Mijn vader laat een boodschap na’
    PREMIUM

    ‘Supergaaf’ eerbetoon aan ‘Marokkaan­se Van Gogh’ uit Swifter­bant: ‘Mijn vader laat een boodschap na’

    Overdag werkte hij in een fabriek in Lelystad, ‘s avonds maakte hij muziek en schilderde hij. Wat Abdellah Zaki (1939-2017) schiep, hield hij voor zichzelf. Na zijn dood blijkt pas hoe bijzonder zijn werk is. En maakt de buitenwereld eindelijk kennis met de man die het grootste deel van zijn leven in Swifterbant woonde. Sinds zondag draagt een Amsterdamse brug zijn naam. Hoe toepasselijk, zegt dochter Hajia: ,,Papa was een bruggenbouwer.’’
    Amsterdam
  2. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.